١٤/٣/١٤٤١ --- 11/12/2019 --- ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۱ آبان امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  97  نفر
بازدید امروز :  201  بازدید
بازدید دیروز :  19626  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
پاکای  -  PACAY
INGA FEUILLEI : نام علمی
  FABACEAE  - بقولات : خانواده
آمریکای جنوبی و مرکزی : بومی منطقه
ice-cream bean : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
انواع مختلفی از خاک ها
نواحی گرم و مرطوب
مرطوب
متوسط

پاکای

دانستنی های علمی:

گیاه "پاکای" یا باقلا بستنی" یکی از درختانی است که میوه آن به صورت غلاف دار می باشد. این میوه ها دارای پالپ سفیدی است که بذرها را احاطه کرده است و خوراکی می باشد.
پاکای بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است.

همه ی نیام داران، دارای غلافی که بذرها را احاطه می کند، می باشند. برخی از آنها به عنوان سبزی یا برخی به عنوان تاره خوری یا پخته شده در غذاها مورد استفاده قرار می گیرند. تعداد کمی از آنها نیز مانند خرنوب و تمبر هندی، پالپ های گوشتی، شیرین و خوراکی تولید می کنند.

درختان جنس Inga مانند پاکای نیز غلاف های شیرین و خوراکی تولید می کنند که بسیار مورد علاقه مردم آمریکای جنوبی و مرکزی است.

خصوصیات گیاهشناسی:

پاکای یکی از درختان خانواده نیام داران یا باقلا است که ارتباط خویشاوندی نزدیکی با لوبیا سبک، نخود فرنگی، یونجه، عدس و غیره دارد. ولی برخلاف بسیاری از غلافداران، این درختان میوه هایی تولید می کنند که غلاف های شیرین و پالپی کتان مانند تولید می کنند که ارزش خوراکی دارند.

غلاف ها معمولاً باریک، صاف و گاهی به اندازه ی طول بازوی انسان بلندی و ارتفاع دارند. این غلاف ها به راحتی شکافته شده تا پالپ غنی از قند آن خارج و مصرف گردد. بذرها نیز توسط همین پالپ ها احاطه شده اند. در انگلستان، به دلیل پالپ شیرین و بافت کتانی آن، به این گیاه باقلا بستنی نیز می گویند.

به طور طبیعی روی ریشه های این گیاه گرهک های فراوانی جهت تثبیت ازت تشکیل می شود. این گرهک ها، نیتروژن خاک را افزایش داده و همچنین سبب بهبود خصوصیات فیزیکی خاک نیز می گردند.

این درختان تا حدود 60 فوت ارتفاع نیز می توانند رشد کنند.
گل های این گیاه به رنگ سفید یا مایل به سفید می باشند.

شرایط محیط رشد:

درختان پاکای دمای بالا را تا حدود 30 درجه سانتیگراد می توانند تحمل کنند. ولی در دماهای پایین، اغلب درختان آسیب دیده و از بین می روند.

این درختان معمولاً اطراف رودخانه ها که آبیاری به طور منظم و در تمام سال موجود باشد، می رویند.
در زمین های بایر نیز رشد کرده و محصول تولید می کنند.
سریع الرشد بوده و در انواع مختلفی از خاک ها رشد می کنند.
نسبت به بیماری ها و آتش نیز تا حدودی مقاوم هستند.

کاربردها:

در آمریکای مرکزی، بذرهای این گیاه به صورت پخته شده یا به صورت سبزی مورد استفاده قرار می گیرند.
در مکزیک، بذرها پس از بو دادن و برشته شدن به عنوان تنقلات در تماشاخانه های خارج شهر به فروش می رسند.

پاکای و سایر درختان جنس Inga درختانی با ارزش هستند. این درختان چندمنظوره بوده و پتانسیل بالایی برای کشت در باغ ها، مزارع و زمین های بایر و نواحی گرم جهان دارند. همچنین در فضاهای شهری نواحی گرمسیری نیز کشت می شوند. و میوه های آنها به عنوان یک منبع غذایی خوب به شمار می آیند.

تکثیر:

تکثیر پاکای از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد. قبل از کشت بذرها نباید اجازه داد که این بذور خشک شوند. بذرها معمولاً در حالیکه هنوز داخل پوشش میوه هستند نیز جوانه می زنند.


: منابع  

تصاویر گیاه پاکای:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
اینگا ادالیس

گیاهان دیگر از همین خانواده :
پارکیا
شنبلیله آبی
سنای اسکندریه
اقاقیای توپی(پیوندی)
اریترنیا
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت