١٣/١١/١٤٤٠ --- 7/16/2019 --- ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۵ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  90  نفر
بازدید امروز :  14149  بازدید
بازدید دیروز :  17007  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
چای ترش  -  ROSELLE
HIBISCUS SABDARIFFA : نام علمی
  MALVACEAE  - پنیرک : خانواده
غرب آفریقا : بومی منطقه
رز چینی، Belchanda ، Tengamora : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های دارای مواد غذایی کافی
نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

چای ترش

دانستنی های علمی:

چای ترش یکی از گونه های جنس Hibiscus است. موطن اصلی این گیاه غرب آفریقاست و امروزه در سطح وسیعی در غرب آفریقا، آسیا، استرالیا، هند، مالزی، اتریش، آمریکای مرکزی و بسیاری از کشورهای گرمسیر کشت می گردد. در ایران چای ترش در سیستان و بلوچستان در شهرهای ایرانشهر و نیکشهر به طور گسترده ای کاشت می شود.

خصوصیات گیاهشناسی:

چای ترش گیاهی علفی و یکساله یا چندساله یا به صورت درختچه ای است که حدود 2 تا 2.5 متر ارتفاع رشد می کند.
برگ ها دارای سه تا پنج لوب، به طول 5 تا 13 سانتیمتر و با آرایش متناوب روی ساقه ها مشاهده می شوند.
گل ها به قطر 8 تا 10 سانتیمتر، به رنگ سفید تا زرد کمرنگ و با نقاطی به رنگ قرمز تیره روی هر گلبرگ هستند. همچنین دارای کاسه ی گل گوشتی که حدود یک تا دو سانتیمتر پهنا و 3 تا 3.5 سانتیمتر نیز طول دارد، می باشد. این کاسه ی گل گوشتی به رنگ سبز بوده که پس از رسیدن و بلوغ میوه ها به رنگ قرمز تبدیل می شود. و حدود شش ماه طول می کشد تا بالغ گردد.
شروع گلدهی این گیاه از شهریور تا مهرماه بوده و برداشت کاسبرگ ها در آبان و آذر ماه است. برداشت با دست انجام می گیرد و در طی مرحله برداشت باید برای جلوگیری از آلودگی با مواد خارجی و زائد، به هیچ وجه کاسبرگ با زمین یا سطوح آلوده تماس پیدا نکند و زمان بین برداشت و خشک کردن باید حداقل باشد. 
معمولاً کاسبرگ ها 30- 20 روز پس از ریزش گلبرگ ها، به حداکثر اندازه خود می رسند و 20 – 10 روز پس از آن رسیدگی کامل حاصل می شود. بنابراین بهترین زمان برداشت 50- 40 روز پس از ریزش گلبرگ ها می باشد. کاسبرگ ها با دست از کپسول جدا می گردند که پس از آن باید خشک شوند.

شرایط محیط رشد:

این گیاه به طور گسترده در مناطق حاره ای کشت می شود و رنگ قرمز کاسبرگ آن به عنوان نوشیدنی و رنگ خوراکی کاربرد دارد. بیش از 300 گونه از این گیاه در سراسر جهان در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر یافت می شود.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

در ميان گیاهانی كه نام چای را به خود گرفته اند، چای قرمز يا چای ترش كه به آن چای مكه هم می گويند، به علت رنگ، طعم و خاصيت ويژه ای كه دارد، جايگاه مهمی‌ را به خود اختصاص داده است.
برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی مفید است.
تقویت کننده سیستم ایمنی است؛ این چای غنی از ویتامین C می باشد که در برابر عفونت و سرماخوردگی مقاومت ایجاد می کند.
فشارخون را کاهش داده که این تأثیر ناشی از عملکرد آنتوسیانین ها، پلی فنول ها و اسید هیبیسکاس می باشد.
به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدان ها، با حذف رادیکال های آزاد به حفاظت از سلول های بدن کمک می کند.

بهبود پروفایل لیپیدی به علت داشتن موسیــلاژ، پکتین، آنتـــوسیانین، پلی فنــل ها، اسیــدهیبیسکاس و اسیدسیتریک (از اثرات آنتی اکسیدانی آنتوسیانین ها مهار اکسیداسیون LDL  کلسترول می باشد که مانع تصلب شرایین می شود).
در افراد دیابتی اثر هیپوگلایسمیک دارد.
افرادی كه دارای قند، چربی و فشارخون بالا هستند، می توانند يك تا دو نوبت از چای روزانه خود را به چای قرمز اختصاص دهند و برای هر بار مصرف، 5 گرم از کاسبرگ های چای قرمز را داخل يك فنجان ريـخـته و سپس آب جوش بر روی آن بريزند و سرپوشی گذاشته، 10 دقيقه بماند تا دم بكشد، سپس صاف كرده و ميل كنند.

تکثیر:
تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد.


: منابع  

تصاویر گیاه چای ترش:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
ختمی درختی
بونسای ختمی
ختمی چینی
ختمی چینی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
گل ختمی
فانوس چینی
گل کاکائو
جوت برگ پنیرکی
باميه
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت