٢١/١١/١٤٤٠ --- 7/24/2019 --- ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ مرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
نگهداری از کراسولا یا درخت شادی
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  107  نفر
بازدید امروز :  6200  بازدید
بازدید دیروز :  15349  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
مانگابا  -  MANGABA
HANCORNIA SPECIOSA : نام علمی
  APOCYNACEAE  - خرزهره : خانواده
آمریکای جنوبی (برزیل، پرو، بولیوی، پاراگوئه) : بومی منطقه
- : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های اسیدی
نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری
کمی مرطوب
متوسط

مانگابا

دانستنی های علمی:

جنس Hancornia یکی از جنس های خانواده ی خرزهره (Apocynaceae) می باشد که اولین بار در سال 1812 مورد شناسایی قرار گرفته است.
گیاهان این جنس بومی آمریکای جنوبی (برزیل، پرو، بولیوی، پاراگوئه) می باشند.

در این جنس، تنها یک گونه شناخته شده است که نام علمی آن Hancornia speciosa است و به مانگابا (Mangaba) شهرت دارد.

خصوصیات گیاهشناسی:

"مانگابا" درختی کوچک به ارتفاع 10 تا 25 فوت و خزاندار است. 
دارای شاخه های بدون کرک، تیره و زبر می باشد.
این گیاه مقدار زیادی شیرابه ی سفید رنگ تولید می کند.
برگ ها دارای آرایش متقابل، ساده و به ابعاد 5-6 × 2 می باشد.
گل های این درخت لوله ای، معطر و به رنگ سفید می باشند.

مانگابا دارای میوه های کوچک و گردی است که زمان رسیدن به رنگ زرد یا سبز مشاهده می شوند. واریته های دیگری نیز از این گیاه وجود دارند که دارای میوه هایی به رنگ های دیگر می باشند. پالپ میوه ها معطر بوده و دارای مزه ی کمی شیرینی است.

هر صد گرم از بخش خوراکی این گیاه حاوی 47.5 کالری انرژی، 0.70 گرم پروتئین، 0.30 گرم چربی، 41 گرم کلسیم، 18 گرم فسفر، 2.80 گرم آهن، 30 میکروگرم ویتامین A، 40 میکروگرم ویتامین B1، 40 میکروگرم ویتامین B2، 0.33 میکروگرم ویتامین C و 0.500 میکروگرم نیاسین می باشد.

کاربردها:

میوه های این درخت زمانی که کاملاً رسیده باشند به صورت تازه مورد استفاده قرار می گیرند و قابل خوردن می باشند. 
این میوه ها همچنین برای تهیه نوشیدنی ها و بستنی ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

این درختان معمولاً به صورت خودرو وجود دارند و کمتر مورد کشت و کار قرار می گیرند. در نواحی که بومی هستند، میوه ها از درختان خودرو جمع آوری می گردند.

تکثیر:

تکثیر مانگابا از طریق کشت بذرهای آن یا روش های مختلف پیوند زدن صورت می گیرد. بذرها در صورت خشک شدن جوانه نمی زنند.

نهال های بذری را باید در محیط های سایه و دارای خاک های اسیدی (با پی اچ 5.2 تا 5.5) کشت کرد.


: منابع  

تصاویر گیاه مانگابا:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
یاسمن قرمز
کاریسا ماکروکارپا
پیتابو
اِشوَرَک
یاسمن سفید
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت