فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۳۰         
  

Hancornia speciosamangaba که به فارسی مانگابا نامیده میشود، گیاهی از خانواده خرزهره بومی آمریکای جنوبی (برزیل، پرو، بولیوی، پاراگوئه) می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: متوسط رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری خاک: خاک های اسیدی
مانگابا
مانگابا

دانستنیهای علمی



نام علمي
Hancornia speciosa
نام لاتين
mangaba
خانواده (تيره)


جنس Hancornia یکی از جنس های خانواده ی خرزهره (Apocynaceae) می باشد که اولین بار در سال 1812 مورد شناسایی قرار گرفته است.
گیاهان این جنس بومی آمریکای جنوبی (برزیل، پرو، بولیوی، پاراگوئه) می باشند.

در این جنس، تنها یک گونه شناخته شده است که نام علمی آن Hancornia speciosa است و به مانگابا (Mangaba) شهرت دارد.



مانگابا مانگابا

خصوصیات - معرفی



"مانگابا" درختی کوچک به ارتفاع 10 تا 25 فوت و خزاندار است. 
دارای شاخه های بدون کرک، تیره و زبر می باشد.
این گیاه مقدار زیادی شیرابه ی سفید رنگ تولید می کند.
برگ ها دارای آرایش متقابل، ساده و به ابعاد 5-6 × 2 می باشد.
گل های این درخت لوله ای، معطر و به رنگ سفید می باشند.

مانگابا دارای میوه های کوچک و گردی است که زمان رسیدن به رنگ زرد یا سبز مشاهده می شوند. واریته های دیگری نیز از این گیاه وجود دارند که دارای میوه هایی به رنگ های دیگر می باشند. پالپ میوه ها معطر بوده و دارای مزه ی کمی شیرینی است.

هر صد گرم از بخش خوراکی این گیاه حاوی 47.5 کالری انرژی، 0.70 گرم پروتئین، 0.30 گرم چربی، 41 گرم کلسیم، 18 گرم فسفر، 2.80 گرم آهن، 30 میکروگرم ویتامین A، 40 میکروگرم ویتامین B1، 40 میکروگرم ویتامین B2، 0.33 میکروگرم ویتامین C و 0.500 میکروگرم نیاسین می باشد.



mangaba mangaba


نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه مانگابا
متوسط
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  مانگابا
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  مانگابا
نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  مانگابا
خاک های اسیدی

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی



میوه های این درخت زمانی که کاملاً رسیده باشند به صورت تازه مورد استفاده قرار می گیرند و قابل خوردن می باشند. 
این میوه ها همچنین برای تهیه نوشیدنی ها و بستنی ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

این درختان معمولاً به صورت خودرو وجود دارند و کمتر مورد کشت و کار قرار می گیرند. در نواحی که بومی هستند، میوه ها از درختان خودرو جمع آوری می گردند.



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - مانگابا معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - مانگابا

نحوه تکثیر مانگابا



تکثیر مانگابا از طریق کشت بذرهای آن یا روش های مختلف پیوند زدن صورت می گیرد. بذرها در صورت خشک شدن جوانه نمی زنند.

نهال های بذری را باید در محیط های سایه و دارای خاک های اسیدی (با پی اچ 5.2 تا 5.5) کشت کرد.



mangaba mangaba



منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Hancornia
http://www.biologo.com.br/plantas/cerrado/Mangaba.
http://www.tradewindsfruit.com/content/mangaba.htm


 
 
 


گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.