١٨/١٢/١٤٤٠ --- 8/20/2019 --- ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۹ مرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
عید سعید غدیر بر همگان مبارک باد       
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  75  نفر
بازدید امروز :  8389  بازدید
بازدید دیروز :  11305  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
قارچ ری شی  -  REISHI MUSHROOM
GANODERMA LUCIDUM : نام علمی
  GANODERMATACEAE  - گانودرماتاسه : خانواده
چین، ژاپن و آمریکای شمالی : بومی منطقه
ganoderma : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
کاه- خاک اره+ سبوس گندم
25-35
خیلی مرطوب
خیلی کم

قارچ ری شی

قارچ ری شی دارای کلاهی کلیه ای شکل است که اسپورهای آن به جای تیغه ها درون منافذی در زیر کلاهک قرار دارند. سطح رویی این قارچ براق و قرمز – قهوه ای است. وقتی هنوز بالغ نشده است رنگ کلاهک آن ابتدا سفید و سپس زرد است. میسلیومهای این قارچ که ساقه آن را تشکیل می دهند سفید هستند.
پرورش دهندگان این قارچ ابتدا کیسه هایی را از کاه پر می کنند. این کیسه ها و کاه باید کاملا بهداشتی بوده تا از نفوذ بیماری ها و همچنین تشکیل ترکیبات سمی در کیسه ها جلوگیری شود. به جای کاه می توان از خاک اره هم استفاده کرد. در صورت استفاده از خاک اره، آن را با 20% سبوس گندم مخلوط کرده و رطوبت آن را تا 65% افزایش می دهند. به این ترکیب کلسیم فسفات و کلسیم کربنات هم اضافه می شود تا pH هر کیسه به 5.5 برسد. این ترکیب را در کیسه های پلی پروپیلن ریخته و با یک ریسمان دهانه آن را محکم می بندند. این کیسه های را سپس در اتوکلاو با فشار 22 اتمسفر به مدت 2 ساعت قرار می دهند تا استریل شود. پس از خنک شدن کیسه ها، اسپان یا همان بذر قارچ استاندارد تهیه شده را بر روی کیسه ها می ریزند. رشد این قارچ تا حدودی کند است. این کیسه های دارای اسپان را در اتاقهایی با دمای 28-35 درجه سانتیگراد قرار می دهند. این اتاقها باید تاریک و میزان دی اکسید کربن آن بالا(ppm1500) باشد. بعد از 25 روز میسیلیومهای قارچ سطح کیسه را می پوشانند. بعد از آن بالای کیسه بریده می شود تا شرایط برای میوه دهی قارچ فراهم شود. در این زمان دما باید 28 درجه سانتیگراد، نور 800 لوکس، دی اکسید کرین ppm 1500 و رطوبت محیط 95% باشد. بعد از ظهور اولین کلاهکهای سفید رنگ رطوبت را به 80% و دی اکسید کربن را به ppm 1000 کاهش می دهند. بعد از تشکیل کامل کلاه قارچ که زرد رنگ است، دما به 25 و رطوبت به 60% کاهش می یابد. قارچها زمانی بالغ می شوند که سطح آنها کاملا قرمز- قهوه ای شده باشد. بعد از برداشت و برای جوانه زنی دوباره قارچها، شرایط را به حالت اول( دما 28 درجه سانتیگراد، رطوبت 95% و دی اکسید کربن ppm 1500( بر می گردانند. از هر کیسه می توان 2 تا 3 بار برداشت کرد. هر چین قارچ ری شی حدودا 4 ماه طول می کشد. قارچها پس از برداشت در دمای 35 درجه سانتیگراد و رطوبت 50% خشک می شوند.
از قارچ ری شی برای مصارف درمانی متعددی استفاده می شود. از این نوع قارچ برای تقویت سیستم ایمنی، درمان عفونتهای ویروسی مانند آنفولانزا و اختلالات ریوی مانند آسم و برونشیت استفاده می شود. علاوه بر این، این نوع قارچ در درمان بیماری های قلبی و اختلالاتی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، بیماری های کلیوی و کبدی هم توصیه می شود. در برخی منابع عنوان شده است که این قارچ در درمان ناراحتی های ناشی از افزایش ارتفاع، بی‌خوابی، زخم معده، مسمومیت، تبخال های دردناک و خستگی نیز کاربرد دارد. اخیرا در برخی منابع عنوان شده است که به دلیل خاصیت ضدویروسی این قارچ، می توان از آن در دمان ایدز بهره برد.
درطب سنتی چین از پودر به دست آمده از قارچ ری شی برای درمان سرطان استفاده می شود. در مطالعه ای نیز نشان داده شد که این قارچ می تواند با بازداری از فعالیت برخی هورمونها و همچنین، جلوگیری از جابجا شدن سلولها مانع از تشکیل و یا گسترش سرطان در بدن شود. در این مطالعه نتیجه گرفته شد که این قارچ جایگزین مناسبی برای داروهای درمانی سرطان به خصوص سرطان سینه و پروستات است.
یکی از مشکلات پرورش این قارچ تجمع فلزات سنگین و سمی در این قارچ است. بنابراین باید از خاک اره و یا بستری عاری از فلزات سنگین استفاده کرد زیرا این قارچ می تواند فلزات سنگین محیط را جذب کند.
برخی از عوارض جانبی مصرف بیش از حد این قارچ عبارتند از: خشکی دهان، گلو، مخاط بینی که با خارش همراه است، دل درد، خونریزی بینی و مدفوع خونی. از این قارچ نوشیدنی هایی تهیه شده است که مصرف آنها می تواند سبب خارش و تحریک پوستی شود. استنشاق اسپورهای قارچ ری شی علائم آلرژی را در پی دارد. درباره مصرف این قارچ در دوران بارداری و شیردهی مطالعاتی صورت نگرفته و در نتیجه اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. از آنجاییکه این قارچ می تواند فشار خون را کم کند، نباید با داروهای کم کننده فشار خون و یا توسط افرادی که فشار خون پایینی دارند، استفاده شود. مصرف بیش از حد این قارچ سبب خونریزی می شود. بنابراین، افرادی که اختلالاتی در لخته شدن خون دارند و یا از داورهای ضد لخته کننده خون استفاده می کنند، نباید بیش از حد از این قارچ استفاده کنند.

: منابع  

تصاویر گیاه قارچ ری شی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
قارچ لینگزی
قارچ شاخ گوزنی

 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت