١٦/١/١٤٤١ --- 9/16/2019 --- ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۵ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
چگونه خاک را ضد عفونی کنیم ؟
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  63  نفر
بازدید امروز :  2982  بازدید
بازدید دیروز :  12006  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
باريجه  -  FERULA
FERULA GUMMOSA BOISS FERULA GALBANIFLUA : نام علمی
  APIACEAE  - چتریان : خانواده
منطقه مدیترانه تا آسیای مرکزی : بومی منطقه
Asafetida ، giant fennel، Devil's Dun،Food Of The Gods، آنغوزه، آنغوزه هراتی، انگژد، انگشت گنده، پترک، هینگ، خوراکما و کورن کما : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
عمیق و حاصلخیز
16-21
کمی خشک
خیلی زیاد

باريجه

مصریان قدیم صمغ باریجه را به میزان زیادی وارد می کردند و در میان گیاهانی که برای بخور دادن استفاده می کردند، این گیاه ارزشمندترین آنها به حساب می آمد.
باریجه گیاهی است علفی و چند ساله به ارتفاع 1 تا 4 متر که اغلب در مناطق خشک رشد می کند. ساقه باریجه بزرگ، توخالی و دارای شیره ای سفید رنگ است. برگها با آرایش سوزنی و یا بسیار رشته رشته هستند. انتهای برگها دارای غلافی بزرگ است که دور ساقه را می پوشاند. گلها زرد و در گل آذینهای چتری قرار دارند. میوه باریجه از نوع نیام است.
ترکیبات اصلی دیگر در باریجه عبارتند از Carvone، pinene، limonene، cadinene و myrcene.
در اغلب خاکها می تواند رشد کند ولی بهترین رشد را در خاکهای عمیق و حاصلخیز دارد. باریجه برای رشد به نور کامل آفتاب نیاز دارد. باریجه دماهای زیر -5 تا -10 را تحمل می کند ولی رشد آن کم و در دماهای پایینتر از بین می رود.
يكي از عوامل محدود كننده رشد در گياه باريجه ارتفاع ميباشد. ارتفاع بالاي 3300 متر عامل محدود كننده رشد آن ميباشد كه حتي در صورت تحريك بذور آن به علت سرماي ارتفاعات گياه مستقر نخواهد شد.
صمغ بدست آمده از باریجه دارای طعمی تلخ، زرد رنگ و تا حدودی معطر است. این صمغ دارای 8% انواع ترپنها و 65% رزین است که این رزین دارای سولفور بالایی است.
از باریجه برای درمان اختلالات گوارشی، نفخ، کم اشتهایی، سرفه و اسپاسمها استفاده می شود. گاهی اوقات از باریجه به صورت مستقیم و موضعی برای درمان زخمها استفاده می شود.
در صنایع عطرسازی از باریجه به عنوان تثبیت‌کننده استفاده می شود. خواص دیگر باریجه عبارت است از درمان التهابات پوستی، زخمهای سطحی، آبسه، سرطان پوست، خراشهای پوستی، سوختگی ها و عفونتهای تنفسی. در برخی منابع ذکر شده است که باریجه برای درمان استرس و افسردگی و افزایش آرامش در فرد موثر است.
بهترین روش کشت باریجه، کشت بذرهای تازه رسیده در گلخانه در پاییز است. انتقال گیاهان باید در زمانی انجام شود که گیاهان کوچک هستند زیرا این گیاه ریشه اصلی داشته و وقتی زیاد رشد کند، در هنگام انتقال آسیب می بیند.
استفاده موضعی از باریجه عوارض جانبی به دنبال ندارد اما درباره عوارض جانبی مصرف خوراکی آن هنوز مطالعات کافی صورت نگرفته است.

: منابع  

تصاویر گیاه باريجه:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
عابدین اسماعیلی
قیمت هر کیلو باریجه (صمغ) چقدر میباشد؟  پاسخ مشاهده
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
آنغوزه

گیاهان دیگر از همین خانواده :
چویل
جاشیر
سِنتِلا
اناریجه
شقاقل جویباری
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت