١٣/٤/١٤٤١ --- 12/11/2019 --- ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۰ آذر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  65  نفر
بازدید امروز :  9725  بازدید
بازدید دیروز :  12777  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
سیب چوبی  -  WOOD APPLE
FERONIA LIMONIA : نام علمی
  RUTACEAE  - مرکبات : خانواده
نواحی خشک هند و سیلان : بومی منطقه
monkey fruit, curd fruit, elephant apple : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک هایی با بافت سبک
20 تا 29 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

سیب چوبی

خصوصیات گیاهشناسی:
"سیب چوبی" گیاهی خزاندار و کند رشد با عادت رشد مستقیم است. پوست درخت برجسته و شکاف دار و فلس مانند بوده و هر شکاف جدا ممکن از حدود 2 تا 5 سانتیمتر طول داشته باشد.
برگ ها متناوب، به طول 7.5 تا 12.5 سانتیمتر، به رنگ سبز تیره، چرمی، دارای دندانه های کوچک، بدون نوک یا دارای شکاف و فرورفتگی در انتها می باشند. این برگ ها دارای لکه هایی حاوی مجاری روغن یا اسانس می باشند که در صورت بریده شدن یا شکاف برداشتن، بویی شبیه به بوی لیمو می دهند.

گل ها به رنگ قرمز کمرنگ یا سبز و دارای 1.25 سانتیمتر پهنا می باشند. این گل ها روی شاخه های کوچک و بصورت انتهایی یا جانبی تشکیل می شوند. میوه بصورت سته و به قطر 5 تا 9 سانتیمتر و دارای مزه ای ترش یا شیرین است. میوه دارای پوستی سفت است که به سختی می شکند و حاوی پالپی قهوه ای رنگ و چسبناک و بذرهایی به رنگ سفید و کوچک می باشد. این میوه ها از نظر ظاهری بسیار به میوه Aegle marmelos شباهت دارند. این گیاه یکی از جنس های منحصر به فرد در خانواده ی سداب (Rutaceae) است که دارای دو فرم می باشد، یکی دارای میوه های بزرگ و شیرین و دیگری دارای میوه ها کوچک، ترش و اسیدی است. در مالزی معمولاً برگ ها در ژانویه ریزش می کنند و گلدهی نیز طی ماه های فوریه و مارچ صورت می گیرد. میوه های این گیاه نیز در ماه های اکتبر و نوامبر بالغ می شوند. در هند، میوه ها زودتر از ماه اکتبر در اواسط ماه مارچ می رسند و بالغ می شوند. آزمایش رسیده بودن میوه ها برای برداشت به این صورت است که میوه ها را روی یک سطح سخت رها می کنند، اگر میزان پرش میوه روی سطح زیاد بود یعنی نابالغ است، در غیر این صورت میوه بالغ و رسیده می باشد. پس از برداشت، میوه ها را به مدت دو هفته در آفتاب قرار می دهند تا بصورت کامل برسند.
شرایط محیط رشد:
این درخت در ارتفاعات حدود 450 متر بالاتر از سطح دریا در ارتفاعات غرب هیمالیا رشد می کند. این گیاه آب و هوای دارای باد و باران موسمی به همراه یک فصل رشد مشخص را ترجیح می دهد. این گیاه در انواع مختلفی از خاک ها می تواند رشد کند اما بهترین خاک برای آن، خاک هایی با بافت سبک می باشد. میزان بارندگی مورد نیاز سالانه برای این درخت حدود 800 تا 1200 میلیمتر بوده و دمای 20 تا 29 درجه سانتیگراد را در فصل رشد می پسندد.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
درخت سیب چوبی در هندوستان اغلب در حاشیه ی باغ ها یا زمین های کشاورزی و یا کنار خیابان های روستایی کشت می شوند. گاهی اوقات تعداد کمی از درختان نیز در باغ ها کشت می شوند. 
پالپ میوه ی این درخت بصورت خام و یا مخلوط با شکر خورده می شود. یک شربت خوب نیز از پالپ این میوه تهیه می گردد. پالپ آن همچنین برای ساختن یک نوع ترشی و چاشنی غذا نیز استفاده می شود و نیز دارای مواد خامی است که برای ساختن ژله بسیار مناسب است.
این درخت همچنین به عنوان علوفه برای خوراک دام ها نیز کاربرد دارد. 
چوب این درخت بادوام بوده و برای ساخت برخی اشیا و لوازم استفاده می شود.

میوه آن در برخی نواحی به عنوان مقوی، نیروبخش، مقوی قلب، قابض (میوه های نارس) و آنتی اسکوربوتیک (ضد کمبود ویتامین C) مورد مصرف قرار می گیرد.
تنه و شاخه های این درخت حاوی یک نواع صمغی می باشد که از نظر خواص بسیار شبیه به صمغ عربی است و می تواند جایگزین بسیار خوبی برای صمغ عربی باشد. میزان تراوش این صمغ پس از فصل بارندگی به بیشترین میزان خود می رسد. این صمغ دارای رنگ های مختلفی از قهوه ای مایل به قرمز تا زرد کمرنگ یا حتی بی رنگ است. صمغ این درخت در آن حل نمی شود و از صمغ عربی چسبناک تر می باشد.
آنالیز بخش خوراکی میوه مشخص کرد که هر 100 گرم از بخش خوراکی آن حاوی 69.5 گرم آب، 2.3 گرم اسید، 7.3 گرم پروتئین، 3-5 گرم پکتین، 1.9 گرم مواد معدنی، 5.2 گرم فیبر، 15.5 گرم کربوهیدرات ها، 0.13 گرم کلسیم، 0.11 گرم فسفر، 0.6 میلیگرم آهن، 170 میکروگرم ریبوفلاوین و 2 میلیگرم ویتامین C می باشد.

تکثیر:
درخت سیب چوبی معمولاً از طریق کشت بذرها تکثیر می شود ولی نهال های بذری کمتر از 15 سال پس از کشت به میوه دهی نمی رسند. همچنین تکثیر این گیاه از روش های قلمه ریشه، خوابانیدن هوایی یا پیوند جوانه روی نهال های بذری برای تولید گیاهان پاکوتاه و زودبارده نیز انجام می گیرد.


: منابع  

تصاویر گیاه سیب چوبی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
نارنگی
سیتروس گارووای
درخت فلاسک پودر اوگاندا
پوملو
لیمو انگشتی استرالیایی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت