١٧/١١/١٤٤٠ --- 7/20/2019 --- ۱۳۹۸ شنبه ۲۹ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
نگهداری از گیاه اشیانتوس
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  99  نفر
بازدید امروز :  16624  بازدید
بازدید دیروز :  16968  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
فیجوآ  -  FEIJOA
FEIJOA SELLOWIANA : نام علمی
  MYRTACEAE  - میرتاسه : خانواده
جنوب برزیل : بومی منطقه
Pineapple Guava, Guavasteen. : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
غنی و زهکش دار
نیمه گرمسیری
مرطوب
زیاد

فیجوآ

دانستنیهای علمی : 
فیجوآ از گروه گیاهان گلدهنده بوده و به خانواده مورد تعلق دارد. بومی ارتفاعات جنوب برزیل ، مناطق شرقی پاراگوئه ،  اوروگوئه ، شمال آرژانتین و کلمبیا است. بطور گسترده در باغ ها جهت تولید میوه در زلاند نو ، استرالیا و آذربایجان کشت می شود. نباید با گواوا اشتباه گرفته شود. 
خصوصیات ظاهری : 
فیجوآ درختی همیشه سبز بوده و بصورت درختچه ای یا درخت کوچک چند ساله است. ارتفاع آن یک تا هفت متر می رسد. بجز تولید میوه ، بطور گسترده به عنوان گیاه زینتی نیز پرورش داده می شود. 
میوه فیجوآ در پاییز می رسد. سبز بوده و شکل آن بیضی است. اندازه ی آن حدود یک تخم مرغ می باشد. میوه ها شیرین ، معطر ، با طعمی شبیه آناناس و سیب و نعناع هستند. گوشت میوه آبدار است و حالت ژله ای دارد. عصر میوه ها به ترکیب استر متیل بنزونات بر می گردد. برگ ها چرمی و متقابل هستند. دمبرگ ها کوتاه و ضخیم هستند. 
گل ها یک اینچ بوده و دوجنسی می باشند. بصورت تکی یا در خوشه ظاهر می شوند. پرچم ها بلند ، قرمز روشن با گرده های زرد رنگ هستند. گل ها شامل 4 تا 6 گلبرگ سفید رنگ با لبه های بنفش می باشند.
شرایط محیط رشد:
دمای مورد نیاز کشت فیجوآ شرایط نیمه گرمسیری تا گرمسیری است. اما به 50 ساعت سرمای زمستانه نیز برای میوه دهی نیاز دارد. به سرما مقاوم است. هنگامی که از بذر تکثیر می یابد رشد آرامی داشته و گیاهان جوان به باد حساس هستند. سرمای زمستانه زیر 9- درجه سانتی گراد سبب از بین رفتن گیاهان می گردد.
گرمای بالای 32 درجه سانتی گراد برای تشکیل میوه مضر است. این درخت به خشکی و شوری مقاوم است. به مقداری سایه نیز مقاوم بوده و آبیاری منظم برای رسیدن میوه ضروری می باشد. در خاکهای متنوعی رشد کرده و بهترین میوه ها از خاک هایی با زهکسی کامی برداشت می شوند. pH مطوب این گونه گیاهی 5.5 تا 7 می باشد.
 به کودهای کامل نیاز داشته و عملکرد آن را بالا می برد. ترکیب 8-8-8 از نیتروژن، فسفر و پتاسیم مناسب است. 
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی: 
این میوه از خواص جادویی در درمان گرفتگی شریان های قلب و گواتر ناشی از کمبود ید شناخته می شود. این میوه مقادیر قابل توجهی ید و ویتامین‌ها و مواد سودمندی مانند کومارین سینکو مارین و متیل بنزوات می باشد. 
میوه فیجوآ بصورت خام و همچنین بصورت فرآوری شده مانند مربا شربت کمپوت و حتی شکلات مورد استفاده قرار می گیرد.  منبع خوب ويتامين ث، فيبر و مواد معدني با كالري پايين است . 
فی‌جوآ دارای مقادیر بالایی از ترکیبات طبیعی آنتی اکسیدانی و محافظ پوست برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد، بعنوان یکی از علل عمده ی پیری زودرس، بیماری‌ها و سرطان، می باشد . اسانس‌های في‌جوآ طيف وسيعي از فعاليت‌هاي ضد ميكروبي را مخصوصا در مقابل آلودگی‌های قارچي نشان مي‌دهند.
نحوه تکثیر گیاه : 
فیجوآ به راحتی از طریق بذر تکثیر می یابد. اما دانهال ها غالباً شبیه پایه مادری نیستند. از شاخه ها میتوان قلمه گیری کرد و در سیستم میست یا مه افشان میتوان آن را ریشه دار کرد. 
از طریق پیوند رقم های مطلوب روی پایه های بذری نیز می توان به تکثیر فیجوآ اقدام کرد

: منابع  

تصاویر گیاه فیجوآ:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
محمد غنیا
سلام میخواستم شرایط نگهداری از بنسای فیجوا رو بدونم ممنون  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
برای تععین زمان ابیاری سطح خاک رو 2-3 سانت کنار بزنید وخشکی خاک رو بررسی کنید.اگه خاک خیس نبود وبه دست نچسبید باید ابیاری کنید.دقت کنید خاک نباید کاملا خشک بشه وخیس هم نباشه. هر ازچندگاهی با کنترل زهکش از باز بودن سوراخ انتهایی وخروج اب اضافی از گلدان مطمین شوید.از جمع شدن اب در زیر گلدانی جلوگیری کنیدویا داخل زیر گلدانی(بین گلدان و زیر گلدانی)یک لایه سنگریزه قرار دهید به نحوی که خاک گلدان در تماس مستقیم با آب قرار نگیرد.این کار در جلوگیری از باتلاقی شدن خاک موثر است . بايد گياهتان را درمکاني با افتاب ملايم و فيلتر شده مانند افتاب پشت پرده توري قرار دهيد(پنجره جنوبی بهتر است) ويا گياه را به مکاني روشنتر با نورزیادغير مستقيم منتقل نماييدو با عنایت به این موضوع هر چه فاصله تا منبع نور( مثلا پنجره اتاق ) زیاد باشد شدت نور دریافتی کمتر بوده و بر کیفیت گلدان اثر می گذارد. معمولا ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر فاصله تا پنجره مناسب است.
محمد غنیا
سلام من یه بنسای تمبرهندی دارم که الان داخل پیلوت نگه داشتم دما حدودا 8درجه بالای صفر هست .یه گلخونه کوچیک دارم که رطوبت آن 45درصد و دمای ان 30درجه سانتیگراد هست. میخواستم ببینم میتونم بنسای تمبرهندیم داخل گلخونم نگه دارم؟ اگه ممکنه شرایط نگهداری از اون رو واسم توضیح بدید.ممنون از شما و سایت بسیار خوب و مفیدتون   پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
یله.محیط گلخانه محل بهتریه برای نگهداری گیاهتون.اگر افتاب گلخانه تنده بهتره نور رو باتوری فیلتر کنید وابیاری هم با توجه به وضعیت خاک انجام بشود.برای تععین زمان ابیاری سطح خاک رو 2-3 سانت کنار بزنید وخشکی خاک رو بررسی کنید.اگه خاک خیس نبود وبه دست نچسبید باید ابیاری کنید.دقت کنید خاک نباید کاملا خشک بشه وخیس هم نباشه. هر ازچندگاهی با کنترل زهکش از باز بودن سوراخ انتهایی وخروج اب اضافی از گلدان مطمین شوید.از جمع شدن اب در زیر گلدانی جلوگیری کنیدویا داخل زیر گلدانی(بین گلدان و زیر گلدانی)یک لایه سنگریزه قرار دهید به نحوی که خاک گلدان در تماس مستقیم با آب قرار نگیرد.این کار در جلوگیری از باتلاقی شدن خاک موثر است . به منظور تقویت گیاه باید از کودهای کامل مخصوص بن سای استفاده نمایید .هر دو هفته یه بار به مقدار یه قاشق چای خوری کوچیک از کود رو در یک لیتر اب حل نموده وبه مقدار کافی از محلول مورد نظر به صورت ابیاری به گیاه بدهید. در مصرف کود زیاده روی نکنید/
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
گیلاس برزیلی
جابوتیکابا
کاجی بوت / درخت چای
گیلاس سورینام
لایپوت
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت