١٧/١١/١٤٤٠ --- 7/20/2019 --- ۱۳۹۸ شنبه ۲۹ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
نگهداری از گیاه اشیانتوس
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  120  نفر
بازدید امروز :  15840  بازدید
بازدید دیروز :  16968  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
ازگیل ژاپنی  -  LOQUAT
ERIOBOTRYA JAPONICA : نام علمی
  ROSACEAE  - گل سرخیان : خانواده
چین و ژاپن : بومی منطقه
گلابی جنگلی، گلابی وحشی، Japanese medlar, Japanese plum, Chinese plum : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک متوسط از نظر بافت و تغذیه
مقاوم به دماهای پایین و زیرصفر
کمی مرطوب
زیاد

ازگیل ژاپنی

ازگیل ژاپنی متعلق به تیره گل سرخیان است و با سیب و گلابی هم خانواده می باشد. این میوه بیش از 1000 سال است که در ژاپن کشت و کار می گردد. در قرن هجدهم ازگیل ژاپنی به عنوان یک درخت زینتی به اروپا معرفی شد، ولی در قرن نوزدهم ارقامی با میوه های بزرگتر برای تولید میوه انتخاب شدند. بعد از آن از اروپا به ایالت فلوریدا و از ژاپن به ایالت کالیفرنیا رسید. از سال 1960 میلادی، پیوند ازگیل ژاپنی روی پایه "به" و پاکوتاهی آن سبب گسترش کشت و پرورش این میوه در فلسطین اشغالی گردید.
این درخت میوه در جنوب ژاپن، تایوان، مناطق مختلف اروپا، خاورمیانه، خاوردور و نزدیک، شمال آفریقا، هند، استرالیا و نیوزیلند، جنوب آفریقا، مناطق مختلف آمریکا پرورش داده شده است. ازگیل ژاپنی در مناطق کوهستانی آمریکای مرکزی به گیاهی بومی تبدیل شده است و اغلب در مناطق مختلف به طور وحشی رها شده و بذر آن توسط پرندگان پراکنده می شود. ازگیل ژاپنی درحال تبدیل شدن به یک صنعت مهم در چین، اسپانیا، ژاپن، پاکستان و ترکیه است. در ایران در مناطق محدودی از شمال ایران کشت می گردد و برخی مردم از آن با نام انبه محلی نیز یاد می کنند.
خصوصیات گیاهشناسی: ازگیل ژاپنی درختچه ای متراکم با شاخه های گسترده و تاج کروی است که ارتفاع آن به ۵ تا ۱۰ متر و قطر تاج پوششی آن نیز به ۵ تا ۱۰ متر می رسد. فرم طبیعی آن متقارن است و به دلیل هرس پذیری اش، کاربرد بسیاری در طراحی فضای سبز دارد.
برگ های این گیاه به طول ۱۲ تا ۲۰ سانتیمتر و پهنای ۵ تا ۱۰ سانتیمتر، ساده، متناوب و کمی دندانه دار هستند و سطح آنها شیاردار است. براق و به رنگ سبز تیره هستند و سطح زیرین آنها کمرنگ تر و پوشیده از کرک های مسی رنگ است. برگ های تازه روییده رنگ سبز کمرنگ تری دارند و که در کنار برگ های مسن تر و تیره تر جلوه چشم نوازی به این درخت می بخشند.
گل های سفید و کمی معطر ازگیل ژاپنی معمولاً از آبان تا دی ماه با قطر ۱ سانتیمتر بر روی گل آذین های ۱۲ تا ۱۵ سانتیمتری در انتهای شاخه ها شکوفا می شوند. البته زمان شکوفا شدن گل ها بسته به رقم، متفاوت است. میوه ها تقریباً سه ماه بعد از گل دهی می رسند. در بعضی از ارقام میوه اول بهار و در بعضی اوایل تابستان می رسد.
میوه ازگیل ژاپنی، مدور و گلابی مانند به رنگ زرد-نارنجی، کمی معطر و در خوشه های ۳ تا ۱۰ تایی می رویند. این میوه ها آبدار و خوش طعم و کمی ترش هستند و حدود ۲ تا ۵ سانتیمتر طول دارند. ارقام زیادی از این درختان وجود دارد که تعدادی فقط برای تولید میوه هایی با کیفیت بهتر ایجاد شده اند.
شرایط محیط رشد:
خاک: ازگیل ژاپنی در بیشتر خاک ها از سبک شنی تا سنگین رسی به شرط داشتن زهکش خوب رشد می کند. در خاک های آهکی هم می تواند رشد کند ولی به خاک های شور مقاوم نیست. به کوددهی در حد معمول نیاز دارد. در صورت کوددهی زیاد، گلدهی کاهش می یابد. اگر هدف میوه دهی نباشد می توان کمی کوددهی را بیشتر کرد. می توان باسه بار کوددهی به نسبت های ۶-۶-۶ در فصل رشد، نیاز گیاه را بر طرف ساخت.
آبیاری: به آبیاری در حد معمول نیاز دارد و رطوبت پایدار خاک به رشد آن کمک می کند. هر چند درختان استقرار یافته چند ساله به خشکی مقاوم هستند. این درختان نسبت به شرایط ماندابی حساس می باشند.
نور: به نور مستقیم آفتاب مخصوصاً برای میوه دهی نیاز دارند. و در نیم سایه هم به خوبی رشد می کنند. حتی این گیاه را در یک پاسیو پرنور هم می توان نگه داشت.
دما: درختان ازگیل ژاپنی تا سرمای زیر ۱۰ درجه سانتیگراد هم زنده می مانند اما گل و میوه در دمای نزدیک به صفر از بین می روند.
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
میوه ازگیل ژاپنی حاوی انرژی، کربوهیدرات ها، فیبر، چربی، پروتئین، ویتامین A، ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6، ویتامین B9 (اسید فولیک)، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی می باشد. میزان چربی های اشباع و کلسیم در این میوه کمترین مقدار را دارا است. ولی ویتامین A، فیبر، پتاسیم و منگنز بیشترین مقدار را در میوه های این گیاه به خود اختصاص می دهند.
همچنین حاوی مقدار زیادی قند، اسید و پکتین است. می توان آن را بصورت تازه مصرف کرد یا با میوه های دیگر در سالاد میوه استفاده نمود. همچنین می توان از میوه این گیاه مربا، ترشی و ژله تهیه نمود و مصرف کرد.
از میوه و برگ این گیاه برای مصارف درمانی همچون: کاهنده درد، ضد باکتری، کاهش استفراغ، ضد سرفه، ضد ویروس، قابض، مدر، خلط آور و تسکین دهنده درد استفاده می گردد.
آفات و بیماری ها: از آفات این گیاه می توان به کرم صدپا اشاره کرد که گاهاً ممکن است به این گیاه حمله کنند.
بیماری زنگ نیز ممکن است برای درخت ازگیل ژاپنی ایجاد مشکل نماید. برای رفع این مشکل بهتر است گیاه در مکانی که جریان هوا در آن برقرار باشد کشت گردد. همچنین دور از گیاهانی مانند پیراکانتا، گلابی و غیره که میزبان زنگ هستند کاشته شود.
پوسیدگی و زوال ریشه نیز در خاک های بسیار مرطوب ممکن است ایجاد شود. برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه خاک باید از نظر رطوبتی از رطوبت مناسبی برخوردار بوده و سنگین نباشد.
تکثیر: درخت ازگیل ژاپنی را می توان با سه روش: کشت بذر، قلمه چوبی و پیوند تکثیر کرد. کشت بذر بخصوص زمانیکه هدف استفاده از درخت به عنوان گیاهی زینتی باشد بکار می رود. درصورتیکه هدف استفاده از میوه ها باشد، بهتر است با تهیه قلمه چوبی از ارقامی که میوه هایی خوش طعم و مناسب از نظر اندازه تولید می کنند و ریشه دار کردن آنها تکثیر را انجام داد. برای داشتن درختان میوه ای با قد کوتاه، می توان از پیوند رقم مورد نظر بر روی پایه درخت "به" استفاده کرد. استفاده از روش پیوند باعث می شود درختان ۳-۲ سال بعد از انجام پیوند به بار بنشینند؛ که برای درختان تولید شده از بذر این زمان ۸ سال به طول می انجامد.

: منابع  

تصاویر گیاه ازگیل ژاپنی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
یوسف نوروزی
با سلام.آیا ازگیل ژاپنی در مناطق گرمسیری خشک ولی با خاک و آب نسبتا" خوب رشد و ثمر میکند؟ قصد خرید آنرا دارم اما نمیدانم جواب میدهد یا نه  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام این گیاه در مناطق شمالی کشور(معتدل و مرطوب) رشد خوبی دارد.این درختان تا سرمای منفی 10 درجه هم زنده می مانند اما گل و میوه در دمای نزدیک به صفر از بین می روند. در صورت کاشت در گلدان، می توان این گیاه را به داخل خانه آورد و همانند یک گیاه آپارتمانی از آن استفاده کرد.
امیررضا قرا
سلام
ببخشید میشه بگین بهترین فصل برای قلمه زدن ازگیل ژاپنی کی هست؟؟؟؟و این که قلمه ها درچه میزان نور قرار بگیرند؟؟؟
  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
قلمه‌ها را می توان در اواخر پاییز از گیاه تهیه کرد.قلمه چوب سخت روش دیگری برای تکثیر این گیاه است و البته توجه داشته باشید اصولا میزان موفقیت در ریشه زایی قلمه های این گیاه پایین است و استفاده از هورمونهای ریشه زایی بر روی انتهای قلمه ها قبل از کاشت و قرار دادن آنان در بستر ریشه زایی ، احتمال دستیابی به موفقیت را افزایش می‌دهد . طول قلمه را می توان حدود 20 سانتیمتر در نظر گرفت و از شاخه هایی که به اندازه یک مداد معمولی ضخامت دارند تهیه کرد. قلمه در مخلوط همانند خاک برگ+شن کاشت می شود و تا نیمه ارتفاعی که دارد در درون خاک قرار میگیرد. ظرف محتوی قلمه در مکانی پر نور و روشن اما به دور از تابش مستقیم اشعه آفتاب با دمای حدود 24-21 درجه سانتیگراد قرار میگیرد . سطح خاک را نباید اجازه دهیم تا خشک شود و حدود 6-4 هفته طول می کشد تا ریشه ها شکل بگیرند
hamed shams
سلام و عرض ادب. هفته پیش شمال بودم و چند تا هسته ازگیل که خوب رسیده بود رو جمع کردم و آوردم خونه. خونه بنده اصفهان هست. لطفا راهنمایی کنید که زمان کاشت هسته کی هست و کلا چگونه باید هسته ها را بکارم. بی‌نهایت سپاسگزارم  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
ابتدا باید صبر کرد تا میوه کامل برسد بعد میوه را جدا میکنند و بذرها را از قسمت گوشتی خارج کرده و داخل آب می گذارن تا بقایای میوه از روی بذر کنار برود. چون پوست بذرها سخت است و درنتیجه قدر جوانه زنی خیلی کم است پس باید ۳ماه در دمای ۳درجه سانتیگراد قرار گیرد و بعد کشت شود.
يوسف چرونده
من يك درخت ازگيل از بذر آن تهيه كردم و روش نگهداري آن را اگر امكان دارد برايم توصيه نمائيد چونكه مناطق جنوب در تابستان بسيار گرم است و درجه حرارت هم به 45-50 درجه ميرسد براي جلوگيري از گرما زدگي بايد چكار كنم . متشكرم  پاسخ مشاهده
یوسف فاتحی
فاتحی درشمال نگهداری میشد،و درشمال نیز داخل گلدان پلاستیکی قرار داشت و در محیط باز بود که بعد از آوردن به تهران و تعویض گلدان پلاستیکی بزرگتر و تعویض خاک و اضافه کردن کود در فاصله نیم متری از پنجره قرار دادم که حدود 8 ساعت آفتاب به آن میتابید و هیچگونه آفتی هم نداشت و از خاک کود دار گلشیفته استفاده کردم بدون اینکه حین جابجایی آسیبی به ریشه های گیاه و یا خاک اولیه آن برسد،و هر سه روز یکبار نیز آبیاری میکردم طوریکه آب از زیر گلدان نشت میکرد و بین ته گلدان و زیر آن فضا برای تهویه وجود داشت که متاسفانه علیرغم همه این اقدامات برگها قهوه‌ای میشوند و خشک میگردند که خواهشمندم راهنمایی فرمایید و در ضمن عکس درختچه را نیز حضور شما ارسال مینمایم، با سپاس فراوان   پاسخ مشاهده
یوسف فاتحی

۱۳۹۵ بيست و يکم مرداد
یوسف فاتحی
تاریخ عضویت :  ۱۳۹۵/۵/۲۰
محل سکونت :   تهران
تعداد پست ها :  2
فاتحی درشمال نگهداری میشد،و درشمال نیز داخل گلدان پلاستیکی قرار داشت و در محیط باز بود که بعد از آوردن به تهران و تعویض گلدان پلاستیکی بزرگتر و تعویض خاک و اضافه کردن کود در فاصله نیم متری از پنجره قرار دادم که حدود 8 ساعت آفتاب به آن میتابید و هیچگونه آفتی هم نداشت و از خاک کود دار گلشیفته استفاده کردم بدون اینکه حین جابجایی آسیبی به ریشه های گیاه و یا خاک اولیه آن برسد،و هر سه روز یکبار نیز آبیاری میکردم طوریکه آب از زیر گلدان نشت میکرد و بین ته گلدان و زیر آن فضا برای تهویه وجود داشت که متاسفانه علیرغم همه این اقدامات برگها قهوه‌ای میشوند و خشک میگردند که خواهشمندم راهنمایی فرمایید و در ضمن عکس درختچه را نیز حضور شما ارسال مینمایم، با سپاس فراوان
وضعیت:  آفلاین     امتیاز به ای
مهندس رامندی
این گیاه باید در فضای باز نور ملایم افتاب وهوای ازاد نگهاری شود وبرای داخل اپارتمان و.... مناسب نیست.در ضمن گیاهانی که در شمال پرورش میابند معمولا به خاطر اختلاف زیاد اب وهوایی در سایر مناطق رشد خوبی نخواهند داشت.هنگامیکه گیاه تازه خریداری شده رو به منزل میاورید ویاگلدانش رو جابجا یا تعویض میکنید با توجه به تغعیرات شرایط محیطی گیاه دچار شک میشه ومشکلاتی(مانند ریزش برگ وگل،توقف رشدوگلدهی،زردی برگها و...) براش بوجود می اید که به مرور وبا فراهم کردن شرایط ایده ال رشد کم وکمتر خواهد شد وممکنه چندین هفته ادامه داشته باشد
امير الف
با سلام در صورت امكان توضيح بيشترى در رابطه با تكثير توسط بذر لطف بفرماييد با تشكر  پاسخ مشاهده
امير الف
اول كه خريدم، هزارپا داشت، از يك گل فروشى، پودر خريدم كه متاسفانه اسمش تو ذهنم نيست ولى طرز مصرف اينطور بود كه ٢قسمت روبروى هم از ديواره گلدان رو به اندازه حدود ١٠ سانتيمتر خالى كردم، و پودر رو به اندازه يكسان خالى كردم و با خاك پر كردم. و بعد آبيارى. كه ديگه هزارپا نديدم. اين اتقاق حدودن اواخر بهار گذشته بود.
ا.س.فرود
به اندازه ای به گیاه آب دهید که چند قطره آب اضافه از زیر گلدان خارج شود ،قبل از آبیاری رطوبت خاک را بررسی کنید .خاک را بررسی کنید دچار آفت (کرم ،هزار پا و ...) نشده باشد .
امير الف
با سلام و صبح بخير زير كلدانى يكم حالت مرطوب داره ينى آب داخلش نميمونه بعد از آبدهى، ضمن اينكه حدودن هر ٣هفته تا يك ماه هم از كود صورتى ٢٠ ٢٠ ٢٠ استفاده كردم و و بيشتر نور ملايم و غير مستقيم بوده. اما خاك رو چك نكردم از جهت خشكى و رطوبت. غبارپاشى هم نه به طور منظم اما انجام دادم ولى با آب شهرى... يعنى از شير پرميكردم اسپرى رو بعد غبارپاشى ميكردم.
ا.س.فرود
سلام تغییردر شرایط نگهداری گیاه ،جابجایی،تعویض خاک و گلدان ،خشکی کشیدن گیاه ،صدمه دیدن ریشه به دلیل آفت و بیماری و یا کمبود مواد غذایی می تواند علت باشد .به اندازه ای به گیاه آب دهید که چند قطره آب اضافه از زیر گلدان خارج شود ،بین گلدان و زیر گلدانی نیز یک لایه سنگریزه قرار دهید تا مانع از باتلاقی شدن خاک شود .قبل از آبیاری با انگشت رطوبت خاک را بررسی کنید اگر کمی رطوبت حس کردید شروع به آبیاری کنید (خاک خشک یا خیس نباشد).روی برگ ها را با آب بدون کلر غبارپاشی کنید .فاصله گیاه از منبع نور نیم متر باشد و نور به صورت غیر مستقیم به گیاه برسد .هر یک ماه یکبار نیز با کود کامل حاوی آهن گیاه را تقویت کنید .
امير الف
ممنون و متشكر از راهنماييتون 🙏🏻
امير الف
سلام مجدد من يه كاج مطبق دارم از پارسال كه خريدم درحال رشد بود اما ١ماه ميشه كه از پايين ساقه شروع كرده به خشك شدن. علت چى ميتونه باشه ضمن اينكه در روز حدودن ٢ساعت آفتاب ميبينه و نزديك پنجره جنوبيه و اينكه حدودن ٣ يا ٤ روز يكبار ٢ليوان بهش آب ميدم
امير الف
http://s7.picofile.com/file/8251315926/image.jpeg
ا.س.فرود
احتمال اینکه گیاه بدست آمده از کاشت بذر در آینده میوه هایی نه چندان خوب و خوراکی تولید کند وجود دارد به همین دلیل از روش پیوند زنی برای تکثیر این گیاه معمولا استفاده می شود. به هر حال برای استفاده از بذرها می بایست صبر کرد تا میوه بر روی درخت به خوبی برسد و حدود اوخر پاییز آنرا از روی درخت جدا کرد. باید بذرها را از داخل گوشت بیرون آورد و با قرار دادن آنان در ظرفی آب باقیمانده گوشت میوه را به خوبی نرم و از روی سطح دانه ها پاک کرد. بذر ازگیل پوسته سفت و محکمی دارد که می تواند مانع از جوانه زنی آن شود. بهتر است که برای آماده ساختن بذرها آنها را بلافاصله بعد از بیرون آرودن از میوه در میان موادی که کمی رطوبت نگه میدارند همانند پیت خزه ، کوکوپیت به مدت 3-2 ماه در دمای 5-1 درجه نگهداشت و سپس نسبت به کاشت آنان اقدام کرد.
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
گل نسترن روبیجینوزا
تمشک وحشی
نسترن زرد
نسترن کوهی
هلو انجیری
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت