١٧/١٢/١٤٤٠ --- 8/19/2019 --- ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۸ مرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
چمن کاری
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  16  نفر
بازدید امروز :  1655  بازدید
بازدید دیروز :  12891  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
سیب مخملی  -  VELVET APPLE
DIOSPYROS BLANCOI : نام علمی
  EBENACEAE  - آبنوس : خانواده
فیلیپین : بومی منطقه
Mabolo ، Kamagong ، butter fruit : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
متوسط از نظر بافت و تغذیه
گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

سیب مخملی

درخت سیب مخملی، درختی از جنس درختان آبنوس است. این درخت میوه ای خوراکی با پوستی نرم، مخملی خزاندار که معمولاً به رنگ های مایل به قرمز یا کرم و با گوشتی صورتی رنگ می باشد، است. دارای عطر و طعمی مشابه میوه پنیر شیری رنگ است. این درخت بومی فیلیپین بوده ولی در جزایر میکرونزی نیز یافت می شود. درخت سیب مخملی به ندرت در سریلانکا هم پرورش می یابد.
این گونه ی گیاهی یکی از گونه های در معرض خطر انقراض است و در فیلیپین مورد حفاظت قرار می گیرد. همچنین قطع این درختان جهت استفاده از چوب، غیرقانونی بوده و باید تحت مجوزهای اداره جنگلبانی و سازمان محیط زیست و منابع طبیعی صورت گیرد.
خصوصیات گیاهشناسی: درخت مابولو یا سیب مخملی، درختی در اندازه های متوسط است که تا 20 متر ارتفاع نیز رشد می کند. برگ های این درخت، چرمی، با بیش از 20 سانتیمتر طول و نوک تیز هستند. پهنک برگ سبز براق، که سطح بالای آن صاف و سطح پایین آن پوشیده از کرک های نرم است. گل های ماده بصورت جانبی و منفرد و همچنین بزرگتر از گل های نر ظاهر می شوند. میوه ها گوشتی، گرد، با بیش از 8 تا 10 سانتیمتر قطر و پوشیده از کرک های قهوه ای رنگ و کوتاه انبوه می باشند. پالپ میوه خوردنی است. کرک های میوه ها را قبل از خوردن باید با ساییدن از روی میوه پاک کرد، زیرا خوردن آنها ممکن است سبب بروز خارش یا سوزش گردد.
در پرتوریکو، میوه های این درخت طی ماه های آگوست تا اکتبر تولید می شوند.
میوه های این درخت بسیار خوب و مورد پسند از نظر شکل، رنگ، کرکدار بودن و مزه هستند. کولتیوارهای بدون بذر این درخت نیز وجود دارند که به اندازه گونه های معمولی و با بذر، بسیار مورد توجه می باشند.
شرایط محیط رشد: این گیاه درختی خزاندار و گرمسیری است که بخوبی در انواع مختلفی از خاک ها (از سطح دریا تا ارتفاع 2400 پایی بالاتر از سطح دریا) رشد می کند. این درخت به میزان مناسبی بارندگی در طول سال نیازمند است. همچنین یک درخت بسیار حالخیز و پرباری است.
می توان این درخت را در سایه یا در طول خیابان ها یا پارک ها کشت نمود.
برگ ها شاخه های کوچکتر این درخت در سرمای -2 درجه سانتیگراد از بین می روند.
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
ترکیبات شیمیایی: برگ های این گیاه حاوی سیلیندرین (ایزواربونیل متیل اتر) و اسیدهای چرب آلفا و بتا آمیرین هستند. هر دوی این ترکیبات خاصیت ضد باکتریایی علیه باکتری های اشرشیا کلی، سودوموناس، کاندیدا آلبیکنز، استافیلوکوکوس اورئوس و تریکوفیتون دارند. خواص ضد عفونی کنندگی و ضد دردی این گیاه نیز به دلیل وجود آمیرین به اثبات رسیده است.
همچنین این برگ ها دارای آلکالوئیدها، کمی قند، صمغ، فلاونوئیدها و تانن ها می باشند. میوه ها حاوی تری ترپن ها و نیز میزان بالایی تانن هستند. همچنین منبع خوبی از ویتامین های A و C و مواد معدنی می باشند.
این میوه ها خاصیت، ضداسهال، قابض، ضدعفونی کنندگی و آنتی باکتریالی دارند.
میوه های آن 60 تا 73 درصد پروتئین دارند. در 100 گرم از میوه آن، 83-84.3 گرم آب، 2.8 گرم پروتئین، 0.2 گرم چربی، 11.8 گرم کربوهیدارت ها، 1.8 گرم فیبر، 46 میلیگرم کلسیم، 18 میلیگرم فسفر، 0.6 میلیگرم آهن، 32 IU ویتامین A، 0.03 میلیگرم ریبوفلاوین و نیاسین، 18 میلیگرم ویتامین C و بطور متوسط 332 کیلوژول انرژی وجود دارد.
چوب این درخت بسیار سخت است و به دلیل رنگ تیره اش بسیار معروف می باشد. گاهی به چوب آن "چوب آهن" نیز می گویند زیرا همانند آهن، سخت و غیرشکننده است. از چوب آن برای ساخت لوازم منزل و کالاهای زینتی استفاه می شود. همچنین برای ساختن چوب شمشیر نیز به کار می رود.
تکثیر: تکثیر درخت سیب مخملی به دو صورت کشت بذر و یا ریشه دار کردن قلمه ها صورت می پذیرد.
درختانی که با بذر تکثیر می شوند حدود 6-7 سال طول می کشد تا میوه دهنده ولی درختانی که با قلمه تکثیر می گردند، 3 تا 4 سال پس از استقرار، میوه تولید می کنند.

: منابع  

تصاویر گیاه سیب مخملی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
ساپوت سیاه
جاکال بری / آبنوس آفریقایی
دیوسپیروس ویتینا
سیب ستاره ای آفریقای جنوبی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
خرمندی
خرمالو
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت