١٤/١١/١٤٤٠ --- 7/17/2019 --- ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۶ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
بیماری سفیدک سطحی رز و نحوه درمان
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  34  نفر
بازدید امروز :  2222  بازدید
بازدید دیروز :  16581  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
کدو مسمایی / کدو خورشتی  -  SUMMER SQUASH
CUCURBITA PEPO : نام علمی
  CUCURBITACEAE  - کدوئیان : خانواده
آمریکای مرکزی : بومی منطقه
Field pumpkin ، Ozark melon ، Texas gourd : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
زمین های نیمه سنگین و دارای هوموس کافی
18 تا 30 درجه سانتیگراد
مرطوب
زیاد

کدو مسمایی / کدو خورشتی

خصوصیات گیاهشناسی:

منشأ کدوها از آمریکای مرکزی (از مکزیک تا پرو) است. سرخپوستان پرویی از 8000 سال پیش اقدام به کشت کدو خورشتی می کردند. 
جنس کوکوربیتا دارای گونه های گیاهی متعددی است که گونه ی C. pepo یکی از گونه های معروف این جنس می باشد. 
کدوئیان زراعی گیاهانی یکپایه هستند و بیشتر تاک های طویل خزنده در روی زمین و عادت رشدی خزنده دارند مگر وقتی داربست شوند. ارقام معینی از کدو خورشتی نیز وجود دارند که دارای میانگره های کوتاه بوده و عادت به رشد بوته ای و درختچه ای دارند.
ریشه های اصلی به طور عمیق یا متوسط ریشه دوانی می کنند، سیستم ریشه ای به طور افقی گسترش می یابد، اگرچه کم عمق است. 
گل ها زرد روشن و به طور انفرادی در محورهای برگ حمل می شوند و به ندرت بیشتر از یک روز باز می مانند.
ساقه ی این کدو گوشه دار و دارای شیارهای طولانی است. برگ ها تقریباً سخت و گاهگاهی همراه با لکه هایی به رنگ های متنوع دیده می شود. کرک های روی دمبرگ ها در این نوع تیز و اغلب برنده است.
میوه این گیاه اغلب به رنگ سبز تیره یا سبز روشن است که در اغلب ارقام همراه با لکه های سفید مشاهده می شود. متوسط طول میوه 30 سانتیمتر و به عرض 12 سانتیمتر است. گیاه به طور متوسط، 5 تا 6 میوه تولید می کند که وزن هر میوه حدود 100 تا 200 گرم است.

شرایط محیط رشد:

بیشتر کدوئیان زراعی برای رشد در دماهای از 18 تا 30 درجه سانتیگراد سازگار شده اند و کمتر در دماهای پایینتر رشد می کنند و با یخبندان خسارت می بینند و از بین می روند. بذر کدو در دمای 12 درجه سانتیگراد شروع به جوانه زدن کرده ولی دمای اپتیمم برای جوانه زنی 33 تا 34 درجه سانتیگراد است. رشد گرده در کدوها در دمای 8 تا 10 درجه سانتیگراد آغاز می شود، به عبارت دیگر، تلقیح این گیاهان برخلاف خیار (14 تا 15 درجه سانتیگراد) و طالبی (18 درجه سانتیگراد) در دمای پایین نیز انجام می گیرد.
طول دوره رویش نسبت به انواع مختلف آن متفاوت بوده و بین 100 تا 150 روز است.
مناطق آفتابی و زمین های مرطوب برای کاشت این گیاه بسیار مناسب است (سطح آب زیرزمینی بیش از 75 سانتیمتر). باید توجه داشت که این گیاه در مقایسه با سایر سبزی ها، بیش از اندازه نسبت به وزش باد حساس است. از این نظر کشت توأم با ذرت شیرین توصیه می شود.
زمین های نیمه سنگین و دارای هوموس کافی برای کشت این گیاه مناسب است. خاک های حاصلخیز یا زهکشی خوب با دامنه ای از پی اچ 6.5 تا 7.5 بهترین وضعیت برای رشد و باردهی خوب هستند. به علت نیازهای رطوبتی بالای این محصولات، خاک هایی با ظرفیت نگهداری آب بالا و رطوبت ذخیره شده مناسب، بازده محصولات بالایی دارند. 

ارزش غذایی:

کدوها از نظر ارزش غذایی حدواسط بین خیار و هندوانه هستند. در 100 گرم ماده تازه آن حدود 90 تا 93 درصد آب و 7 تا 10 درصد ماده خشک وجود دارد. حدود 6 درصد ماده خشک را قندهای مختلف تشکیل می دهد و بقیه پروتئین، چربی و سایر مواد است. میزان کالری در این گیاهان بین 80 تا 150 کیلوژول است.
بذر کدو دارای مقادیر زیادی چربی است. در برخی موارد به بیش از 50 درصد نیز می رسد. اسیدهای چرب بیشتر از انواع لینول، پالمتین و استارین هستند.
املاح معدنی کدوها بسیار کم است.

کاشت:

آماده کردن زمین برای این گیاهان، کاملاً شبیه تهیه زمین خیار است. بذرها عموماً در عمق 2 سانتیمتری در خاک های سنگین و عمق 5 سانتیمتر در خاک های شنی کاشته می شوند. دمای خاک باید حداقل بالای 15 درجه سانتیگراد برای جوانه زنی باشد. رویش در 30 تا 35 درجه در یک هفته اتفاق می افتد.
بذرپاشی مستقیم را می توان در زمین اصلی بعد از رفع خطر سرمای بهاره، در اواسط تا اواخر اردیبهشت ماه آغاز کرد و یا اینکه بذر را ابتدا در خزانه پرورش داد و سپس نشای آن را در زمین اصلی منتقل کرد. برای این کار تعداد 2 تا 3 بذر را در گلدان های توربی و یا کاغذی در عمق 2 تا 3 سانتیمتری قرار می دهند. دمای لازم خزانه برای برای پرورش این گیاه، 18 درجه در روز و 14 درجه سانتیگراد در شب است. نشاها پس از مدت حدود 3 هفته آماده انتقال خواهد بود.


: منابع  

تصاویر گیاه کدو مسمایی / کدو خورشتی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
کدو تنبل
کدو حلوایی
کدو برگ انجیری

گیاهان دیگر از همین خانواده :
کدو تخمه کاغذی
خیار مَشک
خربزه شاخدار
خربزه تلخ
خربزه زمستانی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت