٢١/١٢/١٤٤٠ --- 8/23/2019 --- ۱۳۹۸ جمعه ۱ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
تکثیر به روش خوابانیدن هوایی
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  25  نفر
بازدید امروز :  1901  بازدید
بازدید دیروز :  11227  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
کانتالوپ یا گرمک  -  CANTALOUPE
CUCUMIS MELO VAR. CANTALUPENSIS : نام علمی
  CUCURBITACEAE  - کدوئیان : خانواده
ایتالیا : بومی منطقه
muskmelon , mushmelon, rockmelon, sweet melon,honeydew, Persian melon, or spanspek : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک لومی – شنی و خوب زهکشی شده
22 تا 30 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

کانتالوپ یا گرمک

خصوصیات گیاهشناسی:


کانتالوپ یا گرمک گیاهی یکپایه است و گل های نر و ماده به صورت جدا از هم روی یک پایه قرار دارند. گل های نر در کانتالوپ، بطور چند تایی با هم مجتمع شده و به صورت یک خوشه در می آیند و گل های ماده هم انفرادی می باشند. عمر مفید گلهای نر حدود یک روز است. در یک بوته، حدود600-500 گل به وجود می آید که تنها 20 عدد آنها قابل لقاح است و در نهایت 3 تا 7 میوه ی مناسب می توان برداشت کرد. هر میوه نیز حدود 400 عدد بذر به وجود می آورد.
ميوه آن گرد و به رنگ های زرد، سبز، مشبك و اغلب دارای خطوط عمودی هستند. درصد قند این میوه ها، كمتر از خربزه می باشد. واريته های سبز رنگ شيرين تر هستند.

شرایط محیط رشد:

درجه حرارت مناسب برای رشد این گیاه، بین 22 تا 30 درجه سانتیگراد است. آب و هوای مناسب برای کانتالوپ، یک فصل نسبتاً طولانی عاری از یخبندان همراه با نور فراوان و حرارت هوای خشک است. این گیاهان بهترین نتیجه را در آب و هوای گرم و خشک می دهند. این گیاه بر اساس منشأ خود گرمادوست بوده و به ویژه به نور زیاد نیاز دارد. هوای ابری و بارانی در موقع رسیدن میوه باعث می شود که میوه ها طعم مطبوع و کیفیت لازم را پیدا نکنند.
خاک لومی – شنی و خوب زهکشی شده و مرطوب با ph بین 6 تا 7 برای این گیاه مناسب است. در خاک های اسیدی رشد آن کاهش یافته و برگ ها به رنگ زرد مایل به سبز در می آیند.
از نظر نیاز آبی به آبیاری منظم و متوسط نیاز دارد.
دما: دمای مناسب برای کشت طالبی دمایی در حدود 15 درجه می باشد.
دوره رویش این گیاهان طولانی بین 80 تا 100 روز متفاوت است.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

کانتالوپ یا گرمک یكی از بهترین منابع ویتامین آ است و مملو از بتا كاروتن است كه در بدن تبدیل به ویتامین آ می شود. یك فنجان آب گرمک، 129% نیاز روزانه ما به ویتامین آ را تامین می كند كه تأثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است.
کانتالوپ یكی از غنی ترین میوه های حاوی ویتامین ث است. علاوه بر ویتامین های آ و ث حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین های ب6،ب3،ب5 و ب1 است.
کانتالوپ میوه ای اشتها آور است.
ادرارآور، نرم كننده (ملیّن) و موجب طراوت و شادابی پوست بدن است.
خوردن گرمک، بعد از غذا برای درمان كم خونی مفید است.
مصرف آن برای كسانی كه سل ریوی دارند و یا مبتلا به یبوست و بواسیر هستند، مفید است.
گرمك سرشار از ویتامین های آ و ث و سلولز است.
گرمك ملّین است؛ مخصوصاً برای كسانی كه از یبوست می نالند مفید است.
گرمك و طالبی، تشنگی را در تابستان تسكین می دهند.
گوشت آن برای تسكین سوختگی های سطحی و یا درمان ورم پوست مؤثر است.
آب کانتالوپ برای نرم نمودن پوست مفید است.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

کانتالوپ یا گرمک یكی از بهترین منابع ویتامین آ است و مملو از بتا كاروتن است كه در بدن تبدیل به ویتامین آ می شود. یك فنجان آب گرمک، 129% نیاز روزانه ما به ویتامین آ را تامین می كند كه تأثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است.
کانتالوپ یكی از غنی ترین میوه های حاوی ویتامین ث است. علاوه بر ویتامین های آ و ث حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین های ب6،ب3،ب5 و ب1 است.
کانتالوپ میوه ای اشتها آور است.
ادرارآور، نرم كننده (ملیّن) و موجب طراوت و شادابی پوست بدن است.
خوردن گرمک، بعد از غذا برای درمان كم خونی مفید است.
مصرف آن برای كسانی كه سل ریوی دارند و یا مبتلا به یبوست و بواسیر هستند، مفید است.
گرمك سرشار از ویتامین های آ و ث و سلولز است.
گرمك ملّین است؛ مخصوصاً برای كسانی كه از یبوست می نالند مفید است.
گرمك و طالبی، تشنگی را در تابستان تسكین می دهند.
گوشت آن برای تسكین سوختگی های سطحی و یا درمان ورم پوست مؤثر است.
آب کانتالوپ برای نرم نمودن پوست مفید است.

ارزش غذایی:

بر اساس مطالعات انجام شده، در هر صد گرم از قسمت خوراکی (میوه های) این گیاه حدود 141 کیلوژول (34کیلوکالری) انرژی، 8.16 گرم کربوهیدرات ها، 7.86 گرم قند، 0.9 گرم فیبر خام، 0.19 گرم چربی، 0.84 گرم پروتئین، 169 میکروگرم بتاکاروتن، 26 میکروگرم لوتئین زآزانتین، 0.041 میلیگرم ویتامین ب1 (تیامین)، 0.019 میلیگرم ویتامین ب2 (ریبوفللاوین)، 0.734 میلیگرم ویتامین ب3 (نیاسین)، 105 میلیگرم ویتامین ب5 (پانتوتنیک اسید)، 0.042 میلیگرم ویتامین ب6، 21 میکروگرم ویتامین ب9 (فولات)، 7.6 میلیگرم کولین، 36.7 میلیگرم ویتامین ث، 2.5 میکروگرم ویتامین کا، 9 میلیگرم کلسیم، 0.21 میلیگرم آهن، 12 میلیگرم منیزیم، 0.41 میلیگرم منگنز، 15 میلیگرم فسفر، 267 میلیگرم پتاسیم، 16 میلیگرم سدیم و 0.18 میلیگرم روی، وجود دارد.

تکثیر:

تکثیر این گیاهان از طریق کشت بذرهای آنها صورت می گیرد. به این صورت که آنها را بر روی ردیف هایی از برآمدگی های خاکی و به صورت گروهی یا دسته ای می کارند.

هشدار:

كسانی كه مرض قند دارند باید در خوردن این میوه جانب احتیاط را رعایت كنند و کمتر مصرف كنند.
كسانی كه ورم معده دارند، نباید در مصرف کانتالوپ یا گرمک زیاده روی كنند.

برای خرید یک گرمک خوب و رسیده، با کف دست به آن ضربه بزنید باید یک صدای تو خالی داشته باشد. وقتی آن را در دست می گیرید باید نسبت به اندازه اش سنگین به نظر برسد و هیچ نقطه له شدگی یا نرم شدگی نداشته باشد. پوست آن باید به رنگ کرم یا زرد مایل شده باشد ( رنگ سبز پوست نشانه کال بودن آن است). محل اتصال آن به ساقه باید کمی نرم باشد و باقیمانده ساقه باید به راحتی کنده شود. یکی دیگر از نشانه های رسیده بودن آن، بوی ملایم شیرینی است که از پوست آن به مشام می رسد.

: منابع  

تصاویر گیاه کانتالوپ یا گرمک:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
دستنبو
خیار
خیار چنبر
خربزه
خربزه عسلی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
خربزه تلخ
کدو تنبل
هندوانه ابوجهل
هندوانه
خیار مَشک
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت