فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز سه شنبه ۱۴۰۳/۲/۴         
  

Coffea charrierianaCharrier coffee که به فارسی قهوه چاریریانا نامیده میشود، گیاهی از خانواده روناسیان بومی آفریقای مرکزی می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرمسیری خاک: خاک های حاصلخیز
قهوه چاریریانا
قهوه چاریریانا

نام علمي
Coffea charrieriana
نام لاتين
Charrier coffee
خانواده (تيره)

خصوصیات - معرفی



قهوه، دانه خوراکی درختی از جنس Coffea است که از این دانه که خاصیت محرک دارد، در تهیه مواد غذایی مختلف و همچنین انواع نوشیدنی ها استفاده می شود. گیاه قهوه معمولاً در نواحی گرمسیر رشد و پرورش می یابد. این مناطق، قهوه ی تولیدی خود را بیشتر به نقاطی که قهوه در آب و هوای آن مناطق رشد نمی کند، صادر می نمایند.
"قهوه چاریریانا" یکی از گونه های جنس قهوه و از خانواده ی روناسیان می باشد. این گونه از قهوه تنها گونه ی قهوه ی فاقد کافئین در کامرون و آفریقای مرکزی است. نام این گیاه را به افتخار پروفسور آندره چاریِر (Professor André Charrier) که تحقیقات زیادی در زمینه ی گیاهان و نیز جنس قهوه انجام داد Charrier coffee با نام علمی Coffea charrieriana نهادند.



گیاه قهوه چاریریانا درختچه ای زبر و ناهموار به طول یک تا یک و نیم متر (حدود سه تا پنج فوت) با برگ های بیضی شکل به پهنای 2.2 تا 3.5 سانتیمتر می باشد. این گیاه بذرهای بیضوی و صافی به طول حدود پنج میلیمتر تولید می کند.
این گیاهان در سطح وسیع کشت شده و به عنوان نوشیدنی و قهوه ای فاقد کافئین به خصوص برای افرادی که به این ماده (کافئین) حساس می باشند، در فروشگاه ها و کافی شاپ های جهان به فروش رسیده و سرو می شود. ولی برخلاف قهوه های روبوستا و اربیکا، هنوز گونه چاریریانا ارزش تجاری چندانی پیدا نکرده است. 



Charrier coffee Charrier coffee

شرایط نگهداری قهوه چاریریانا



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه قهوه چاریریانا
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  قهوه چاریریانا
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  قهوه چاریریانا
نواحی گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  قهوه چاریریانا
خاک های حاصلخیز


گونه های مختلف گیاه قهوه را عمدتاً در نواحی گرمسیر می کارند. قهوه در ابتدا به شکل بته یا درختچه کوتاه و نیرومندی است که قادر است به راحتی تا ارتفاع 3 الی 3.5 متری رشد نماید. این گیاه در برابر هرس های شدید هم از خود مقاومت نشان می دهد. اما نمی تواند در برف و یخ زمستان دوام آورد. بهترین آب و هوا برای رشد گیاه قهوه، آب و هوای گرم می باشد. برای محصول دهی مناسب این گیاه، آبیاری کافی و کود مناسب، لازم به نظر می رسد.



Coffea charrieriana Coffea charrieriana

نحوه تکثیر قهوه چاریریانا



در روش سنتی کاشت قهوه در آغاز فصل بارندگی ۲۰ دانه قهوه در هر حفره کاشته می شود. این روش باعث از بین رفتن ۵۰ درصد پتانسیل دانه ها شده و در نتیجه تقریباً نیمی از این تعداد موفق به جوانه زدن نمی شوند. روش مؤثر و کارآمد‌تر کاشت قهوه که در برزیل مورد استفاده قرار می گیرد، پرورش جوانه قهوه در گلخانه و انتقال و کاشت آنها در خارج از محوطه گلخانه بعد از ۶ تا ۱۲ ماه می باشد.
گیاه قهوه معمولاً سه تا چهار سال پس از کاشته شدن شروع به تولید گل می نماید و از این گل ها، میوه ی گیاه قهوه نمایان می شود (که معمولاً به عنوان گیلاس های قهوه شناخته می شوند)، اولین برداشت مفید از این گیاه، پنج سال پس از کشت امکان پذیر است. این گیلاس ها در حدود هشت ماه بعد از ظاهر شدن گل، با تغییر رنگ از سبز به قرمز یا بنفش رسیده می شوند و این زمانی است که محصول باید برداشت شود.



Charrier coffee Charrier coffee



منابع :
http://daneshnameh.roshd.ir/
http://www.britannica.com/plant/Charrier-coffee
http://www.kencaf.com/coffea-charrieriana/
http://www.nargil.ir/


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.