١٩/١٢/١٤٤٠ --- 8/21/2019 --- ۱۳۹۸ چهارشنبه ۳۰ مرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
شناخت آفت خطرناک سوسک شاخک بلند
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  85  نفر
بازدید امروز :  11468  بازدید
بازدید دیروز :  10500  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
وامپی  -  WAMPEE
CLAUSENA LANSIUM : نام علمی
  RUTACEAE  - مرکبات : خانواده
جنوب شرقی آسیا : بومی منطقه
: نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های غنی از مواد آلی با بافت لومی
نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

وامپی

وامپی یکی از گونه های درختان همیشه سبز و معطر از خانواده سدابیان و بومی جنوب شرقی آسیا است. ارتفاع درخت 3 تا 8 متر می رسد. که تا 20 متر نیز ممکن است برسد. این درخت به دلیل تولید میوه هایش کشت می شود. این میوه ها شبیه انگور می باشند. وامپی درختی محبوب در چین، ویتنام، فیلیپین، مالزی و اندونزی است. به تعداد کمتر نیز در کشورهای هند، سریلانکا و کوئینزلند کشت می شود. حتی گاهی در فلوریدا و هاوایی نیز کشت می گردد.
خصوصیات گیاهشناسی:
وامپی درختی همیشه سبز است. برگ های آن براق و به رنگ سبز تیره می باشد. گل ها به رنگ سفید بوده و در ماه مارچ ظاهر می شوند. این گل ها دارای 4 تا 5 گلبرگ هستند و حدود 3 تا 4 میلیمتر قطر دارند. میوه تخم مرغی شکل است و حدود 3 سانتیمتر طول و 2 سانتیمتر قطر دارد و حاوی 2 تا 5 عدد بذر است که این بذور 40 تا 50 درصد حجم میوه را اشغال می کنند. 
شرایط محیط رشد:
وامپی از درختانی است که در مناطق گرمسیری یا نیمه گرمسیری به خوبی رشد می کند. ولی نسبت به سرما حساس است (در دمای -6 درجه سانتیگراد به کلی از بین می رود).
این درخت در گستره ی وسیعی از خاک ها رشد می کند اما بهترین رشد را در خاک های غنی و سرشار از مواد آلی با بافت لومی دارد. همچنین نیاز به آفتاب کامل و آبیاری یا بارندگی در تمام سال برای رشد بهینه دارد.
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
درختان بالغ می توانند حدود 50 کیلوگرم میوه در هر سال تولید کنند. میوه های وامپی نیز مانند مرکبات سرشار از ویتامین C می باشد (حدود 28 میلیگرم در 100 گرم). میوه های این گیاه بصورت تازه یا در دسرها مصرف می شوند. و یکی از میوه های مورد علاقه در بخش هایی از چین هستند. همچنین این میوه ها می توانند در تهیه مرباها، ژله ها، کیک ها و نوشیدنی ها استفاده شوند اما اگر بصورت تازه استفاده گردند تأثیر مثبت بیشتری خواهند داشت.

گفته شده که میوه های این گیاه، اشتهاآور و خنک کننده است و می تواند علیه کرم روده فعالیت کند. 
اگر می خواهید میوه ها را برای مدت بیشتری نگهداری کنید، بهتر است زمان چیدن، آنها را با دم میوه برداشت کنید.
آفات و بیماری ها:
موارد بسیار اندکی از حمله آفات و بیماری ها روی این درخت گزارش شده است.
تکثیر:
تکثیر وامپی معمولاً از طریق کشت بذر صورت می گیرد. نهال های بذری پس از 5 تا 8 سال به باردهی می رسند. گاهی می توان وامپی را جهت تکثیر روی ساقه های زیرزمینی تعدادی از مرکبات نیز پیوند زد اما میزان زنده مانی این گیاهان پیوند شده ممکن است زیاد نباشد و نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
وامپی همچنین از طریق قلمه ساقه های نرم و یا خوابانیدن هوایی نیز تکثیر می گردد.

: منابع  

تصاویر گیاه وامپی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
بالنگ
سیب مکزیکی
نارنج سه برگ
سداب
بکرایی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت