٢٠/٢/١٤٤١ --- 10/20/2019 --- ۱۳۹۸ يکشنبه ۲۸ مهر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
"السلام علیک یا اباعبدلله الحسین" اربعین حسینی بر شیعیان و محبین آن حضرت تسلیت باد       
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
نحوه ی پرورش گل کلم در گلدان
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  108  نفر
بازدید امروز :  11206  بازدید
بازدید دیروز :  12606  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
کفیر لایم  -  KAFFIR LIME
CITRUS HYSTRIX : نام علمی
  RUTACEAE  - مرکبات : خانواده
اندونزی : بومی منطقه
makrut lime ، Mauritius papeda : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های حاصلخیز با رطوبت کافی
نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

کفیر لایم

دانستنی های علمی:

"کفیر لایم" یکی از درختان میوه از خانواده ی سدابیان و جنس مرکبات یا سیتروس می باشد که بومی نواحی گرمسیر آسیا مانند هند، نپال، بنگلادش، تایلند، اندونزی و فیلیپین است. 
در نواحی جنوب شرقی آسیا از این میوه ها در آشپزی و تهیه ی غذا استفاده می شود. همچنین روغنی که از آن به دست می آید در ساخت عطر مورد استفاده قرار می گیرد.

خصوصیات گیاهشناسی:

کفیر لایم درختی است با حدود 1.8 تا 10.7 متر ارتفاع که دارای شاخ و برگ تیغ دار می باشد.
این گیاه دارای برگ های منحصر به فرد دوقلو یا دوبل، براق و معطر هستند. ساختار ظاهری این برگ ها همانند ساعت شنی است.
میوه ها گرد و دارای سطحی برآمده و ناهموار و به رنگ سبز مشاهده می شوند. میوه های سبز و نارس این گیاه دارای ناهمواری های بیشتری می باشند. میوه های بالغ دارای پوستی زرد رنگ و مزه ای بسیار ترش و اسیدی هستند.

شرایط محیط رشد:

کفیر لایم در گستره ی وسیعی از انواع شرایط اب و هوایی رشد می کند. این گیاهان مناسب کشت در باغ های خانگی و یا گلدان های بزرگ و یا کشت در تراس ها و گلخانه ها نیز می باشند.
این درختان نسبت به سرمای ملایم و متوسط، مقاوم بوده و بهترین رشد را در نواحی با یک دوره ی کوتاه سرمای ملایم، دارند. ولی در مقابل یخبندان باید محافظت گردند.
از نظر نیاز نوری به آفتاب کامل نیاز دارند.
آبیاری گیاهان در طول و فصل رشد و نیز استفاده از مواد غذایی و حاصلخیز نمودن خاک در آغاز فصل رشد، در بهبود رشد و عملکرد این گیاهان مؤثر می باشد.

کاربردها:

از این میوه ها این گیاه در آشپزی و تهیه ی برخی از مواد غذایی استفاده می شود.
همچنین از پوست میوه ها نیز به دلیل عطر قوی که تولید می کند در تهیه ی مواد غذایی و خوش طعم کردن آنها استفاده می گردد.
برگ های ساعت شنی مانند این درختان نیز اغلب در آشپزی کاربرد دارد. این برگ ها به صورت تازه یا خشک شده می توانند مورد استفاده قرار گیرند.
آب میوه ی حاصل از میوه های این گیاهان بسیار ترش و اسیدی بوده و در نواحی بومی در آشپزی کاربرد دارد.
اسانس حاصل از پوست میوه ها در طب سنتی کاربرد دارد.
در نواحی بومی از آب میوه ی کفیرلایم در تهیه برخی شامپوها استفاده می شود و بومیان بر این باورند که این آب میوه می تواند شپش های سر را از بین ببرد.

ترکیبات شیمیایی:

جزء اصلی اسانس میوه های این گیاهان "سیترونلال" می باشد که حدود 80 درصد اسانس را به خود اختصاص داده است. کمترین مقدار ترکیبات شیمیایی نیز مربوط به "سیترونلول" (حدود 10 درصد) و لیمونن می باشد.
پوست میوه ها نیز در همانند پوست لیموترش، حاوی ترکیبات اصلی لیمونن و بتاپینن می باشد.

تکثیر:

تکثیر درختان کفیر لایم از طریق کشت بذرها و نیز انجام عمل پیوند، صورت می پذیرد.


: منابع  

تصاویر گیاه کفیر لایم:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
نارنگی
سوداچی
لیمو انگشتی استرالیایی
لیموترش رودخانه راسِل
سیتروس گارووای

گیاهان دیگر از همین خانواده :
وامپی
درخت فلاسک پودر اوگاندا
بکرایی
سداب
اورنج بِری
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت