١٨/١١/١٤٤٠ --- 7/21/2019 --- ۱۳۹۸ يکشنبه ۳۰ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
نحوه ی تکثیر موز
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  113  نفر
بازدید امروز :  9087  بازدید
بازدید دیروز :  17592  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
دارفلفل زرد / برباس زرد  -  YELLOW LANTERN CHILI
CAPSICUM CHINENSE : نام علمی
  SOLANACEAE  - سیب زمینیان : خانواده
آمریکای مرکزی : بومی منطقه
ORANGE HABANERO PEPPER : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های نیمه سنگین و هوموسی به همراه کمپوست و کود حیوانی پوسیده
20 تا 27 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

دارفلفل زرد / برباس زرد

خصوصیات گیاهشناسی:

جنس Capsicum دارای 30 گونه گیاهی است که در مورد طبقه بندی تاکسونومی آن اختلافات زیادی وجود دارد. کلیه گونه ها دارای 2n=24 کروموزوم اند. نوع خودروی فلفل سبز که در منطقه آمریکای مرکزی یافت می شود، گیاه یکساله است. این گیاه دارای ساقه های منشعب به طول 50 تا 180 سانتیمتر است. انواع اهلی امروزی، میوه هایی به بزرگی 10 برابر میوه های خودرو هستند. پیشرفت های به نژادی این گیاه در ابتدا روی شکل، رنگ و مواد متشکله میوه متمرکز می شد. در صورتی که امروزه علاوه بر موارد ذکر شدهف روی مقاومت های ژنتیکی مانند مقاومت در برابر ویروس های مختلف نیز پژوهش های وسیعی در جریان است.
گیاه "دارفلفل زرد" با نام علمی Capsicum chinens گیاهی چند ساله و دارای مقادیر زیادی از ماده تند کاپسایسین است.
این گیاهان علفی و یکپایه بوده و دارای شاخه های کوتاه، برگ های بدون بریدگی و تخم مرغی یا بیضوی شکل می باشند. این گیاه از اواخر بهار تا اوایل تابستان گل می دهد. گل های آن مانند گوجه فرنگی به صورت مرکب و به رنگ های مختلف است. پرچم ها به صورت مجزا از هم قرار دارند. تخمدان سه برچه ای و طول خامه آن بین 4 تا 5 میلیمتر است. قسمت برآمده مادگی آن از یک طرف آزاد و از طرف دیگر با پرده واسط به مزوکارپ چسبیده است. میوه نیز از نظر گیاهشناسی یک نوع سته است.
از نظر گرده افشانی اغلب خودگشن است. پارتنوکارپی به ندرت در این گیاه وجود دارد. جوانه زنی آن نیز برون زمینی (epigious) است.

شرایط محیط رشد:

احتیاجات آب و هوایی این گیاهان نیز تقریباً شبیه گوجه فرنگی بوده و تا حدودی پرتوقع تر از آن است. این گیاه برای رشد و نمو مناسب، طالب دما، نور و آب زیادی است.
خاک های نیمه سنگین و هوموسی مانند زمین هایی که برای کشت گوجه فرنگی توصیه می شود، برای این گیاهان مناسب اند. خاک های کاملاً سنگین و یا باتلاقی برای آن مناسب نیست. این گیاه در مقابل خاک های قلیایی حساس است. 
فلفل به اکسیژه فراوان نیاز دارد زیرا وجود اکسیژن برای اجتناب از سفت شدن خاک های فشرده و مناطق دارای زهکش فقر مهم است.
احتیاجات کودی آن نیز شبیه گوجه فرنگی است. کود حیوانی پوسیده و کمپوست می تواند در زراعت این گیاه استفاده شود.
فلفل ها بهترین رشد را زمانی که درجه حرارت خاک بالای 18 درجه سانتیگراد و درجه حرارت هوا بین 20 تا 27 درجه سانتیگراد است، دارند.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

اهمیت فیزیولوژیک این گیاه بر اساس خاصیت اشتهاآور، هضم غذا، مقدار کاروتین و به ویژه ویتامین ث آن است. مقدار ویتامین ث در میوه های نارس بین 60 تا 70 میلیگرم و در میوه های رسیده بین 120 تا 140 میلیگرم در 100 گرم میوه تازه است. 
کاروتن و ویتامین P موجود در این گیاه در تنظیم فشار خون بسیار مؤثرند.
تندی فلفل مربوط به ماده آلکالوئیدی کاپسایسین است که قسمت اعظم آن در سیتوپلاسم و مقدار کمی نیز در دانه ها و دیواره های مزوکارپ وجود دارد.

تکثیر:

بذر فلفل ها در مجاورت دمای 25 درجه سانتیگراد طی مدت دو هفته جوانه می زند. مدت زمان پرورش نشا بستگی به میزان دما و زمان تنک کردن در خزانه دارد. با اولین نشانه ظهور غنچه گل، یعنی نشاها به اندازه کافی رشد و نمو کردند و می توانند به زمین اصلی منتقل شوند. چنانچه نشاها مدت بیشتری در خزانه نگهداری شوند، کلاهک ریشه که در حالت معمولی سفید است، به رنگ قهوه ای در می آید که این خود باعث کندی رشد گیاه در زمین اصلی و دیررس شدن محصول می شود. دمای خزانه تا هنگام جوانه زدن حدود 25 درجه و پس از آن بین 16 تا 18 درجه سانتیگراد است.


: منابع  

تصاویر گیاه دارفلفل زرد / برباس زرد:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
فلفل گالاپاگوس
فلفل قرمز
کاپسیکوم رومبودیوم
کوماری
کاپسیکوم اکزمیوم

گیاهان دیگر از همین خانواده :
نارانجیلا
دیوخار
گل محبوبه شب
تاتوره علفی
جالتومِیت
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت