١٩/١٢/١٤٤٠ --- 8/21/2019 --- ۱۳۹۸ چهارشنبه ۳۰ مرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
شناخت آفت خطرناک سوسک شاخک بلند
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  89  نفر
بازدید امروز :  8432  بازدید
بازدید دیروز :  10500  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
گل استکانی ایتالیایی  -  ITALIAN BELLFLOWER
CAMPANULA ISOPHYLLA : نام علمی
  CAMPANULACEAE  - گل استکانی : خانواده
نواحی معتدل ایتالیا : بومی منطقه
star of Bethlehem, falling stars , trailing campanula : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های غنی از مواد غذایی و مرطوب
نواحی معتدل
کمی مرطوب
متوسط

گل استکانی ایتالیایی

دانستنی های علمی:

استکانی ها ارقام مختلفی از یک گونه گیاهی اند که برخی از آنها زینتی و بسیار جالبند.
استکانی معمولاً یک گیاه دایمی و مقاوم به سرما است. 
گل ها در این گونه، درشت و غالباً به رنگ های سفید، صورتی و آبی و شبیه به یک استکان کوچک هستند و این گیاه نام فارسی خود را به همین دلیل کسب کرده است. برگ ها باریک و کشیده و متقابلند و ارتفاع بوته تا یک متر می رسد. گونه ی دیگر گل استکانی نوع یکساله است.
تکثیر نوع یکساله از طریق کاشت بذر، تقسیم بوته و قلمه زدن انجام می پذیرد. بذر آن را باید در آغاز فصل بهار در گلخانه کشت داده، نشای حاصله را به محل اصلی منتقل کرد.
گیاهان دائمی استکانی در فصل پاییز و یا در اوایل بهار از طریق تقسیم بوته تکثیر  می شوند.
عملیات نگهداری سالیانه استکانی نظیر گیاهان دائمی دیگر است. در فصل پاییز، بخش های خشک شده و از بین رفته گیاه، که غالباً بخش مهمی از شاخه ها و برگ ها را تشکیل می دهد، قطع و از زمین خارج می شود و سطح خاک نیز نرم می شود. در زمستان مقداری کود دامی در سطح خاک پخش می کنند تا ریشه های این گیاهان از سرما محافظت شوند. در بهار این گیاهان به تدریج رشد می کنند و چندین بار علف های هرز آنها وجین می شود و در اوایل تابستان به گل می نشینند.

خصوصیات گیاهشناسی:

گل استکانی ایتالیایی گیاهی زینتی و چندساله است. حداکثر ارتفاع این گیاه زینتی 10 سانتیمتر و گستردگی آن به 60 سانتیمتر می رسد.
برگ ها قلبی شکل، دندانه دار و به رنگ سبز روشن می باشد. در این گونه ها، هر برگ حدود 6 تا 8 اینچ طول و حدود 12 اینچ نیز پهنا دارد.
گل های ستاره ای شکل، سفید، سوسنی و آبی آن در خوشه های هرمی شکل در فصل تابستان تا پاییز ظاهر می شوند. این گل ها حدود 3.5 سانتیمتر قطر دارند.

شرایط محیط رشد:

مكان آفتابی یا نیمه سایه، خاك نسبتاً غنی از مواد آلی، مرطوب و دارای زهكشی خوب، در مكان‌های بادخیز نیاز به قیم دارد. اگر درست پس از گلدهی گیاه سرزنی شود ممكن است مجدداً در فصل پائیز تولید گل نماید. حداقل دمای قابل تحمل آن ۱۵- درجه سانتی‌گراد است.
گل استکانی را می توان هم در کنار پنجره ای کم نور و هم در کنار پنجره ای با نور فراوان نگهداری نمود. اما نباید در معرض اشعه مستقیم آفتاب قرار گیرد.
در فصل رشد گیاه لازم است که خاک غنی از مواد غذایی بوده و اندازه گلدان در حد مناسبی باشد. پس از اتمام گلدهی گیاه استکانی، باید کلیه شاخه ها را تا حد چند سانتیمتری زمین کوتاه نمود و گلدان را در محلی خنک (دور از خطر یخ زدگی) و روشن قرار داد. در بهار باید خاک گلدان را تعویض نموده و آن را آماده رشد مجدد کرد.
در زمستان برای استراحت به محل خنک نیاز دارد.
خاک سطح گلدان در فصل بهار و تابستان باید همواره مرطوب باشد و در زمستان هفته ای یک تا دو مرتبه آبیاری کافی است. در فصل زمستان از آبیاری بیش از حد خودداری نموده و خاک گلدان بین دو آبیاری باید کاملاً خشک شود و درجه حرارت بین 7 تا 9 درجه باشد.
علاوه بر این هر از چند گاهی لازم است سرشاخه ها را قطع کرده تا بوته، شاخه های جوان تولید نماید و گیاه شاداب تر به نظر برسد.

آفات و بیماری ها:

از جمله مشکلات این گیاه می توان به زرد شدن و خشک شدن برگ ها اشاره کرد. که معمولاً در اثر کمبود آب، نور و مواد غذایی رخ می دهد. برای جلوگیری از این امر باید اولاً رطوبت خاک در طول تابستان حفظ شود و ثانیاً نور کافی و مواد غذایی کافی به گیاه داده شود.
همچنین گرمای بیش از حد نیز ممکن است سبب عدم گلدهی برخی از ساقه ها گردد که برای جلوگیری از این امر باید میزان گرما و نور را در حد متعادل نگه داشت.
برخی آفات نیز گاهی اوقات ایجاد مشکل می نمایند که با استفاده از اسپری کردن آفتکش مناسب می توان با آنها مبارزه نمود.

تکثیر:

تکثیر گل استکانی ایتالیایی از طریق ریشه دار کردن قلمه های آن صورت می گیرد. به این ترتیب که قلمه هایی که 5 سانتیمتر طول دارند را از گیاه جدا کرده به طوری که هر قلمه حدود سه یا چهار جفت برگ داشته باشد. این قلمه را قبل از کشت، با هورمون های ریشه زایی تیمار کرده تا بهتر و زودتر ریشه دار شوند. انتهای قلمه ها را به اندازه ی یک سانتیمتر در خاک سبک و مرطوب که حاوی پیت ماوس، شن و پرلیت باشد قرار می دهند. بستر کشت برای ریشه دار کردن قلمه ها باید زیر نایلون یا در محیط گلخانه باشد تا هم گرما و رطوبت را حفظ کند و هم نور ملایمی به آن بتابد. قلمه ها دو تا سه هفته پس از کشت، ریشه دار شده و می توان آنها را به گلدان های اصلی منتقل نمود.
روش دیگر تکثیر این گیاه، تقسیم بوته است که کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.


: منابع  

تصاویر گیاه گل استکانی ایتالیایی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
گل استکانی
گل استکانی خوشه ای
گل استکانی باتلاقی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
لوبلیا باغی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت