١٧/١٢/١٤٤٠ --- 8/19/2019 --- ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۸ مرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
چمن کاری
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  52  نفر
بازدید امروز :  11194  بازدید
بازدید دیروز :  12891  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
گانداریا  -  GANDARIA
BOUEA MACROPHYLLA : نام علمی
  ANACARDIACEAE  - سماق : خانواده
جنوب شرق آسیا : بومی منطقه
Maprang, gandaria, plum mango, marian mango, ramania, kundang : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک هایی با بافت سبک و حاصلخیز
نواحی گرم و مرطوب
کمی مرطوب
متوسط

گانداریا

خصوصیات گیاهشناسی:

گیاه "گانداریا" درختی میوه ای از خانواده ی آناکاردیاسه و بومی نواحی گرمسیری در جنوب شرقی آسیا است. این درخت ارتباط خویشاوندی نزدیکی با انبه دارد. 
گانداریا درختی همیشه سبز است که قادر است تا حدود 25 متر ارتفاع نیز رشد کند. برگ ها نیزه ای و کشیده تا بیضوی شکل هستند. این برگ ها به طول 13 تا 45 سانتیمتر و پهنای 5 تا 7 سانتیمتر مشاهده می شوند. هر برگ دارای دمبرگی به طول 1 تا 2.5 سانتیمتر است. گل ها در گل آذین های خوشه ای و به صورت جانبی روی شاخه ها تشکیل می شوند. این گل آذین ها حدود 4 تا 12 سانتیمتر طول دارند. گل ها کوچک، چهارجزیی، با گلبرگ های دوکی شکل تا واژتخم مرغی، به ابعاد 1.5 تا 2.5 میلیمتر در 1 میلیمتر، به رنگ سبز مایل به زرد که به مرور زمان قهوه ای می شود، می باشند. میوه ی آن شباهت زیادی به میوه ی انبه دارد. این میوه ها در ابتدا به رنگ زرد بوده ولی در زمان بلوغ به رنگ زرد تا نارنجی دیده می شود. میوه ها حدود 2 تا 5 سانتیمتر قطر دارند. سراسر این میوه ها و حتی پوست آنها نیز خوراکی می باشد. مزه ی میوه ها از شیرین تا ترش متغیر است و بویی ملایم آن از تربانتین موجود در آن می باشد. 
گلدهی و میوه دهی در زمان های مختلفی در تایلند و اندونزی صورت می گیرد. در تایلند، گل ها در نوامبر تا دسامبر، و میوه ها از آپریل تا می ظاهر می شوند. ولی در اندونزی گلدهی از جوئن تا نوامبر و میوه دهی از مارچ تا جوئن صورت می گیرد. 

شرایط محیط رشد:

درخت گانداریا عموماً در نواحی گرم و مرطوب می روید.
این درختان بهترین رشد را در خاک های سبک و حاصلخیز دارند. به طور معمول در زمین های پست و جنگلی در ارتفاعات کمتر از 300 متر از سطح دریا یافت می شوند. اما در برخی نواحی، کشت آنها در ارتفاعات بالاتر از 850 متر نیز موفقیت آمیز بوده است. 
این گیاهان در ماه های اول رشد به سایه دهی نیاز دارند.
در سال های اولیه ی رشد خود می توانند به خوبی در خاک هایی با مواد آلی کافی، کود دامی، اوره و دیگر عناصر غذایی رشد کنند. وجود مواد غذایی کافی سبب می شود که درختان کشت شده زودتر به مرحله ی باردهی برسند و دوره ی رشد رویشی آنها کوتاه شود. 

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

برگ ها و میوه های این درختان به مصرف خوراکی می رسند. برگ ها زمانی که هنوز جوان هستند می توانند به صورت خام مصرف گردند و در سالادها مورد استفاده قرار گیرند. بذرهای این گیاهان نیز خوراکی هستند اما آندوسپرم آنها اغلب تلخ می باشد. میوه ها نیز می توانند به صورت خاک یا در دسرهای مختلف به مصرف برسند. میوه های نارس این گیاهان نیز در برخی از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. 
همچنین از این درخت با میوه های خوشرنگی که تولید می کند، می توان به عنوان گیاهی زینتی و سایه پسند با شاخ و برگ انبوه در فضای سبز استفاده کرد. 

ارزش غذایی:

هر صد گرم از میوه های این گیاه حاوی حدود 11.3 گرک کربوهیدرات، 0.02 تا 0.04 گرم روغن، 0.04 تا 0.1 گرم پروتئین، 6 تا 9 میلیگرم کلسیم، 4 تا 11 میلیگرم فسفر، 0.3 میلیگرم آهن، 72 IU ویتامین آ، 0.03 تا 0.1 میلیگرم ویتامین ب1، 0.03 تا 0.05 میلیگرم ویتامین ب2، 0.3 تا 0.5 میلیگرم نیاسین و 75 میلیگرم ویتامین ث می باشد.  

تکثیر:

گانداریاها معمولاً از طریق کشت بذر تکثیر می شوند. اما می توانند به راحتی از طریق خوابانیدن هوایی و نیز پیوند زدن هم ازدیاد یابند. نهال های بذری یا قلمه های ریشه دار شده را در ردیف هایی به فاصله ی حدود 10 متر در 12 متر کشت می کنند. گیاهان کشت شده برای چندین ماه پس از کشت به سایه دهی نیاز دارند. 
اولید برداشت در گیاهان کشت شده از طریق بذر پس از 8 تا 10 سال و در گیاهان کشت شده از طریق تکثیر رویشی پس از 5 تا 6 سال امکان پذیر می باشد. 
یک درخت بالغ در هر فصل می تواند حدود 200 کیلوگرم میوه تولید کند. در نتیجه می تواند درختی درآمدزا باشد. 


: منابع  

تصاویر گیاه گانداریا:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
گاندریا (انبه ماریان)

گیاهان دیگر از همین خانواده :
مُمبین زرد (آلوی جاوا)
سماق سیسیلی
انبه سفید
بادام هندی
آمبارِلا
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت