١٦/٦/١٤٤٠ --- 2/21/2019 --- ۱۳۹۷ پنج شنبه ۲ اسفند امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | حمایت از نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  82  نفر
بازدید امروز :  2815  بازدید
بازدید دیروز :  15934  بازدید
تبلیغات متفرقه
خرید انواع بذر گل ، خرید بذر کاکتوس ، خرید کاکتوس
گل آذین تولید کننده گلدان ها پلیمری
نخل توکوم  -  TUCUM PALM
ASTROCARYUM VULGARE : نام علمی
  ARECACEAE  - اریکاسه : خانواده
برزیل و جنگل های بارانی آمازون : بومی منطقه
tucuma palm ، awarra ، Aouara ، Chontilla : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های لومی و کمی خشک
نواحی گرم و مرطوب
کمی خشک
زیاد

نخل توکوم

دانستنی های علمی:

درخت "نخل توکوم" یا "نخل توکوما" گیاهی است بومی جنگل های بارانی آمازون و نواحی پارا در برزیل. این درخت دارای میوه های خوراکی است.

خصوصیات گیاهشناسی:

این درخت دارای اندازه ای متوسط است و تا 10 تا 15 متر ارتفاع می تواند رشد کند. تنه و بخش هایی از ساقه های این درخت دارای خارهای سیاه رنگی هستند که می توانند به طول چندین اینچ رشد کنند.
گل های ماده دارای کالیکس کوزه ای شکل بوده و جام گل نیز به اندازه ی کالیکس طول دارد.
میوه های رسیده ی این گیاه به رنگ نارنجی تا نارنجی مایل به قرمز بوده و بیش از 4 سانتیمتر طول و 3 سانتیمتر عرض دارند. این میوه ها تخم مرغی شکل و خوراکی هستند. میوه ها دارای طعم و مزه ای تقریباً شیرین بوده و سرشار از ویتامین A می باشند. هر میوه حاوی یک بذر است.

شرایط محیط رشد:

نخل توکوم بهترین رشد را در آب و هوای گرمسیر و مرطوب دارد. 
از نظر نوع خاک، به خاک های لومی و کمی خشک نیاز دارد.
از نظر نیاز نوری، در نواحی دارای آفتاب کامل رشد بهتری خواهد داشت.
نسبت به سرما حساس بوده و باید از سرما محفوظ بماند.

کاربردها و ترکیبات شیمیایی:

میوه های این گیاه دارای طعمی تقریباً شیرین بوده که ارزش خوراکی دارند. از پالپ این میوه در تهیه آب میوه استفاده می شود.
هسته ی این گیاه حاوی روغن بسیاری است که همانند روغن نارگیل می باشد. 
همچنین از خارهای روی تنه و ساقه های این گیاه به طور سنتی در تهیه نیزه های قوی استفاده می شده است.
در گذشته از بذرهای این گیاه در ساخت حلقه های سیاه رنگ استفاده می شد. این حلقه ها برای افراد بومی و برده ها که قدرت خرید حلقه های طلا را نداشتند، به عنوان نماد ازدواج استفاده می شد.
به طور متوسط هر 30 گرم میوه این گیاه حاوی 34 درصد وزنش دارای پالپ خارجی حاوی روغن است که 14 تا 16 درصد روغن دارد.
یک درخت بالغ می تواند بیش از 50 کیلوگرم میوه در سال تولید نماید که برابر با 2.5 کیلوگرم روغن پالپ و 1.5 کیلوگرم بذر است. بنابراین دو نوع روغن از میوه های این گیاه تولید می شود که شامل روغن پالپ خارجی و روغن بذر بادامی می باشد.
در هر هکتار زمین حدود 400 نهال می تواند کشت شود که هر درخت حدود سه تنه اصلی تولید می کند. که در مجموع برابر با 1200 تنه ی نخل و در نتیجه حدود 4.8 تن ماده خشک در هکتار می باشد. 
اسیدهای چرب موجود در میوه این گیاه عبارتند از:
کاپریلیک اسید (0.5 تا 1.5 درصد)
کاپریک اسید (1.2 تا 2 درصد)
لائوریک اسید (44 تا 55 درصد)
مایریستیک اسید (22 تا 30 درصد)
پالمیتیک اسید (5 تا 10 درصد)
استئاریک اسید (10 تا 15 درصد)
لینولئیک اسید (2 تا 5 درصد)
که در کل حدود 97 درصد روغن های اشباع و حدود 3 درصد روغن های غیراشباع دارند.

تکثیر:

تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرها یا جدا کردن ساقه های متعدد آن صورت می گیرد. مدت جوانه زنی بذرهای این گیاه حدود دو سال طول می کشد.
این گیاهان بسیار کند رشد بوده و 8 سال پس از کشت شروع به تولید میوه می کنند.


: منابع  

تصاویر گیاه نخل توکوم:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
نخل یاتای ارغوانی
راونیا ریولاریس
نخل آسای جنگلی
نخل آسیابی (شبیه به آسیاب بادی)
نخل یاتای
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت