٢٥/٣/١٤٤١ --- 11/23/2019 --- ۱۳۹۸ شنبه ۲ آذر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
مبارزه غیر شیمیایی با علف های هرز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  11  نفر
بازدید امروز :  290  بازدید
بازدید دیروز :  759  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
مارچوبه زبره  -  ASPARAGUS
ASPARAGUS CRISPUS : نام علمی
  ASPARAGACEA  - مارچوبه گان : خانواده
آفریقای جنوبی : بومی منطقه
asparagus declinatus,,bridal veil,pale berry asparagus,south african creeper,مارچوبه شویدی. : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک ماسه ای،لومی،شنی سبک و خوب زهکشی شده
21 درجه سانتیگراد
مرطوب
متوسط

مارچوبه زبره

گیاه مارچوبه زبره (شویدی) گیاهی است از خانواده  Asparagacea( مارچوبه گان) از جنس Asparagus که بومی آفریقای جنوبی میباشد.
در خانواده مارچوبه 300 گونه گیاهان متنوع وجود دارد که بسیاری از آنها مانند مارچوبه به عنوان گیاه زینتی پرورش داده میشوند.
اکثر گیاهان متعلق به این خانواده دارای عمری طولانی ،چند ساله و همیشه سبز میباشند.
این گیاه امروزه بومی استرالیا نیز میباشد ودر این کشوربه عنوان علف هرز قلمداد میشود ولی در سایر کشورها به دلیل زیبایی برگهایش ، به عنوان گیاه گلدانی استفاده میشود.

از آنجا که ساقه های این گیاه به طول 2 تا 3 متر رشد میکنند ، مارچوبه زبره گیاهی مناسب برای سبدهای گل آویخته میباشد .

این گیاه به عنوان گیاه خانگی و گلدانی معمولا طول ساقه هایش 90 سانتیمتر میباشد.
برگهای این گیاه سوزنی شکل و بین 5 تا 20 میلیمتر طول و بین 0.5 تا 1.5 میلیمتر عرض دارند.
این برگها ،ظاهر زیبایی به گیاه میدهند و در واقع برگها در این گیاه ساقه هایی بسیار کوچک هستند که پهن شده اند و شبیه برگ به نظر میرسند.
گلهای مارچوبه زبره ،سفیدرنگ هستند و بین 5 تا 8 میلیمتر قطر دارند و در تابستان ظاهر مبشوند.
میوه ها گرد و بین 8 تا 15 میلیمتر میباشند ،سبز هستند و حاوی دانه هایی سیاه رنگ میباشند که میتوان برای تکثیر این گیاه از آنها استفاده کرد .
این گیاه دارای ریزوم ( ساقه زیرزمینی) میباشد و از این طریق گسترش می یابد .
بر روی ریزوم ها ،غده هایی وجود دارد که نقش ذخیره سازی غذا در گیاه را دارند .

نگهداری از گیاه مارچوبه زبره به شرح زیر میباشد:

نور: آفتابی یا نیمسایه.
این گیاه بهتر است در مکانی روشن قرار داشته باشد ولی تابش آفتاب بصورت مستقیم نباشد.
خاک: خاک شنی،ماسه ای ، رسی سبک و خوب زهکشی شده.
بهتر است خاک غنی باشد و ph بین 6.5 تا 7.5 داشته باشد.
آبیاری: به طور متوسط صورت گیرد تا حدی که خاک همیشه مرطوب باشد.
آبیاری بیش از حد باعث زرد و قهوه ای شدن برگها میشود.
دما: آب هوای معتدل برای این گیاه مناسب است.
بهتر است دما حدود 20 درجه باشد.
کود: از بهار تا پاییز ماهی یکبار از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کنید.

اگر ریشه های این گیاه از منافذ زیر گلدان بیرون آمد گلدان را عوض کنید.
هرس: ساقه های زرد را از گیاه جدا کنید تا رشدی بهتر داشته باشد.

تکثیر این گیاه به 2 روش امکان پذیر است:

1- تقسیم بوته : در این روش در زمان تعویض گلدان ، گیاه متراکم را به 2 یا چند گیاه تقسیم کنید.
ریشه ممکن است در هم پیچیده باشند و جدا کردن آنها بسیار سخت باشد ، در این حالت از قیچی تیز استفاده کنید.

2- کاشت بذر: از آنجایی که این گیاه 2 پایه میباشد( پایه نر مجزا از ماده میباشد) لذا این روش سخت تر است.
بذرها را در عمق 0.7 سانتیمتری بکارید در دمای 21 درجه و بین 20 تا 30 روز جوانه زنی زمان میبرد.

هشدار: بیماری های زیادی این گیاه را تهدید میکند که به برخی از آنها اشاره میکنیم:

1-تار عنکبوتی: باعث زرد شدن برگها میشود.
2-شپشک آردآلود: باعث کاهش رشد گیاه و زردی و ریزش برگها میشود.
3- پوسیدگی ساقه و طوقه : بیماری قارچی میباشد و به علت رطوبت زیاد به وجود می آید.
4- زنگ قارچی: در این مورد زخمهایی سبز، نارنجی و کرم روی برگها بوجود میآید و در نهایت باعث پژمردگی برگها میشود.

زهکشی مناسب خاک، عدم آبیاری بیش از حد ، جلوگیری از خیس شدن برگها و استفاده از قارچ کشها ، روشهایی هستند برای جلوگیری از بیمار شدن گیاه.



: منابع  

تصاویر گیاه مارچوبه زبره:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
اسپاراگوس ستاسیوس
سرخس مارچوبه
مارچوبه
شویدی دم روباهی
مارچوبه نرمه / گل گردی بالارونده

 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت