٢١/١/١٤٤١ --- 9/21/2019 --- ۱۳۹۸ شنبه ۳۰ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  66  نفر
بازدید امروز :  2327  بازدید
بازدید دیروز :  12138  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
بادام زميني  -  PEANUT
ARACHIS HYPOGAEA : نام علمی
  FABACEAE  - بقولات : خانواده
آمریکای جنوبی: پاراگوئه، برزیل و بولیوی : بومی منطقه
groundnut ، earthnuts، ground nuts، goober peas، monkey nuts، pygmy nuts، pig nuts : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاکهای ماسه ای- لومی و اسیدی
25-35
کمی خشک
زیاد

بادام زميني

باستان شناسان شواهدی مبنی بر استفاده از بادام زمینی 7600 سال پیش در پرو یافته اند. تا دهه 1930 از این گیاه تنها برای تغذیه دام استفاده می شد. چین با تولید 41.5 % تولید جهان، بزرگترین تولید کننده بادام زمینی در جهان است. بعد از آن هند( %18.2 ) و آمریکا( %6.8 ) قرار دارند. بادام زمینی 4 رقم اصلی دارد: اسپانیایی، رونده، ویرجینیا و والنسیا. این ارقام از نظر طعم، مقدار روغن، اندازه، شکل و مقاومت به بیماری ها اختلاف دارند. اغلب بادام زمینی های موجود در بازار از رقم ویرجینیا هستند. البته در بازار رقم والنسیا هم به دلیل اندازه بزرگ آن مورد توجه است. از ارقام رونده بیشتر برای تولید روغن بادام زمینی استفاده می شود. این ارقام طعم بهتری نسبت به ارقام اسپانیایی دارند. رقم اسپانیایی مقدار روغن بالایی دارد. از نظر عادت رشدی نیز بادام زمینی به دو گروه بوته ای و رونده تقسیم می شوند. البته ارقام دیگری نیز مانند تنسی قرمز و سفید نیز معرفی شده اند که از نظر طعم و اندازه مشابه بوده و فقط رنگ متفاوتی دارند.

بادام زمینی گیاهی علفی و یکساله بوده که ارتفاع آن به 30 تا 50 سانتیمتر می رسد. برگهای آن متقابل، پرمانند با چهار برگچه که دو به دو روبروی هم قرار گرفته اند و برگ انتهایی ندارند. گلها زرد- قرمز هستند. بعد از گرده افشانی، ساقه گلدهنده کشیده می شود به طوریکه خم شده تا به زمین برسد و تخمدان با زمین تماس پیدا کند. بعد از آن، رشد ساقه گلدهنده باعث می شود تخمدان به درون زمین رفته و میوه آن در درون غلافهایی در داخل زمین تشکیل شود. هر غلاف معمولا بین 1 تا 4 دانه دارد. گلهای بادام زمینی به صورت جانبی و در گل آذینهای خوشه ای رشد می کنند. در نتیجه خودگرده افشانی گلها پژمرده شده و از بین می روند. میوه درون پوسته های چروکیده و خشکی تشکیل می شود. غلافها 120 تا 150 روز بعد از کاشت دانه می رسند. اگر برداشت زود صورت گیرد دانه های درون غلاف نرسیده باقی می مانند و در صورت برداشت دیرهنگام غلافها از ساقه جدا شده و در هنگام برداشت در داخل خاک باقی می مانند. برداشت بادام زمینی با استفاده ماشینهای مخصوصی انجام می شود که می تواند بوته را درست از زیر قسمت غلافها بردارد. این ماشین بوته را الک کرده تا تنها دانه ها باقی بمانند. پس از آن دانه از پوست جدا می شوند.  بادام زمینی اهلی در واقع تلاقی دو گونه A. duranensis   و A. ipaensis و یک آلوتتراپلوئید است. 

بادام زمینی بهترین رشد را در نور کامل، خاکهای ماسه ای- لومی و اسیدی با ph =6-7 نیاز دارد. این گیاه برای تکمیل رشد به 6 تا 8 ماه هوای گرم نیاز دارد. 

بادام زمینی در طی دوره رشد به هوای گرم و خشک و فصل رشد طولانی نیاز دارد. به طور کلی به دامنه زیادی از pH مقاوم است و می تواند از pH 4 تا 9 را تحمل کند. این گیاه به سرما مقاوم نیست.  

بادام زمینی استفاده متعددی از جمله در آشپزی، ساخت مواد صنعتی، تهیه روغن بادام زمینی، کره بادام زمینی، آجیل و ... دارد. علاوه بر این موارد، در ساخت لوازم آرایشی، نیتروگلیسیرین، پلاستیک و رنگها هم کاربرد دارد. روغن بادام زمینی در آشپزی به دلیل طعم و نقطه سوخت بالای آن استفاده می شود. به دلیل نقطه سوخت بالای آن از نظر سلامتی نیز روغن بهتری برای آشپزی محسوب می شود.  

آرد بادام زمینی در بین آشپزان محبوبیت بالایی دارد. زیرا پروتئین بالای آن طعم بهتری در غذا ایجاد کرده و به عنوان یک ماده فاقد گلوتن می توان از آن استفاده کرد.

بادام زمینی پخته و برشته شده آجیلی محبوب در آمریکا، چین، هند و غرب آفریقاست.

بادام زمینی به علت داشتن مقادیر بالایی پروتئین، انرژی و مواد معدنی گزینه مناسبی برای مبارزه با سوء تغذیه است.

از بادام زمینی شیری تهیه می شود که چون فاقد لاکتوز است برای افرادی مناسب است که به این ماده حساسیت دارند.

از روغن بادام زمینی برای ساخت رنگها، جلادهنده ها، پوشش چرم و حشره کشها استفاده می شود. از این روغن برای ساخت برخی صابونها هم استفاده می شود. پروتئین بادام زمینی در صنایع نساجی هم کاربرد دارد.

پوسته بادام زمینی در صنایع پلاستیک سازی، سوخت، ساخت ابریشم مصنوعی، کاغذ و موسیلاژهای صنعتی کاربرد دارد.

بادام زمینی منبع مناسبی برای تامین پروتئین، نیاسین، فولات، فیبر، ویتامین E ، منیزیوم و فسفر است. علاوه بر این، این گیاه فاقد چربی های ترانس و سدیم است.

مطالعات جدید نشان می دهد که خاصیت آنتی اکسیدانتی بادام زمینی قابل مقایسه با میوه هایی مانند توت فرنگی و بلک بری و بسیار بیشتر از هویج و چغندر است. مقاله ای که در ژورنال شیمی غذایی به چاب رسید عنوان داشت که بادام زمینی سرشار از پلی فنلهای آنتی اکسیدانتی است. بادام زمینی مقادیر بالایی resveratrol دارد که گمان می رود خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان را کاهش می دهد. 

دانه های بادام زمینی را از پوسته خارج می کنند و در اواسط اردیبهشت( وقتی که خاک به اندازه کافی گرم شده باشد) در خاکی سبک و غنی از مواد غذایی می کارند.  

بادام زمینی در افراد زیادی می تواند باعث ایجاد حساسیت شود. علائم حساسیت از یک آبریزش ساده چشم تا حالت غش می تواند متغیر باشد.

بادام زمینی هایی که در شرایط مناسبی نگهداری نشده باشند به قارچ آسپاراژیلوس آلوده می شوند که می توانند تولید آلفاتوکسین کند. این ماده به شدت سرطانزاست. از اینرو نباید از بادمهای خراب و یا مانده استفاده کرد.

مطالعه ای در دانشگاه شیکاگو نشان می دهد که مصرف بیش از حد روغن و یا کره بادام زمینی همراه با یک رژیم غذایی پر کلسترول می تواند باعث انسداد مجاری قلبی شود. البته برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف بادام زمینی می تواند کلسترول مضر خون( LDL ) را کاهش دهد. 

: منابع  

تصاویر گیاه بادام زميني:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
واحد ناوان
باسلام یه سوال دارم ؟در مورد مصرف کود ها در پرورش بادام زمینی مطالب بیشتری بذارید . متشکر  پاسخ مشاهده
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
اولکس یوروپئوس
بونسای پیچ گلیسین
شبدر سفید ،شفتل
درخت دانه تسبیح
ماش سیاه
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت