فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۲/۱         
  

Agaricus campestrismeadow mushroom که به فارسی قارچ خوراکی معمولی نامیده میشود، گیاهی از خانواده آگاریکاسه بومی آمریکای شمالی می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: متوسط رطوبت: مرطوب دمای محیط: 10 تا 25 درجه سانتیگراد خاک: خاک های دارای مواد آلی فراوان
قارچ خوراکی معمولی
قارچ خوراکی معمولی

دانستنیهای علمی



نام علمي
Agaricus campestris
نام لاتين
meadow mushroom
خانواده (تيره)


قارچ های خوراکی قارچ های ماکرو هستند آن قدر بزرگ هستند که با چشم غیرمسلح دیده می شوند. آنها ممکن است رو یا زیر زمین ظاهر شوند که انواع روی زمین، با دست چیده می شوند. خوراکی بودن قارچ ها می تواند به صورت عدم وجود ترکیبات سمی برای انسان در قارچ و داشتن مزه و بوی مطبوع تعریف شود. انسان ها از قارچ های خوراکی به دلیل ارزش غذایی آنها برای غذا استفاده می کنند. همچنین گاهی از قارچ ها برای ارزش دارویی و پزشکی آنها جهت درمان استفاده می شود. قارچ هایی که افراد اجراکننده پزشکی عامیانه استفاده می کنند به قارچ های دارویی معروف هستند.
با وجود این، قارچ های توهم زا (مانند قارچ های جادو)، گاهی اوقات برای اهداف مذهبی در برخی ادیان و یا به عنوان مواد مخدر استفاده می شوند، می توانند تهوع و اختلالات آگاهی شدیدی ایجاد کنند و به همین دلیل معمولاً قارچ خوراکی تلقی نمی شوند.
قارچ های خوراکی شامل گونه های قارچی بسیاری می شوند که ممکن است به صورت وحشی در طبیعت چیده شده و یا پرورش داده شوند. شناختن قارچ های خوراکی وحشی از قارچ های سمی به تجربه و تخصص بسیاری نیاز دارد و خطر سمی بودن قارچ هایی که در طبیعت یافت می شوند بسیار بالاست. بنابراین هرگز نباید قارچ های موجود در طبیعت را به صرف داشتن ظاهر خوب مصرف کرد، چرا که مسمومیت های شدید و حتی گاهی مرگ، از پیامدهای مصرف قارچ های وحشی سمی موجود در طبیعت است. قبل از آن که قارچی را خوراکی بدانیم، باید قارچ شناسایی شود. شناسایی کامل یک گونه قارچ تنها راه ایمن برای اطمینان از خوراکی بودن قارچ است. برخی از گونه های قارچ که برای بیشتر مردم خوراکی هستند، ممکن است برای برخی افراد سبب واکنش های آلرژیک شوند. همچنین قارچ های خوراکی کهنه یا نگهداری شده با روش نادرست نیز می توانند موجب مسمومیت غذایی شوند.
قارچ های سمی مرگبار که اشتباه گرفته شدن آنها با قارچ های خوراکی رایج است و علت موارد مرگبار بسیاری از مسمومیت هستند شامل چندین گونه از قارچ قاتل، به ویژه آمانیتا فالوئیدس و کلاه مرگ یا کلاهک مرگ هستند. قارچ هایی که در مکان های آلوده رشد می کنند نیز ممکن است مواد آلوده مانند فلزات سنگین را در خود انباشته کنند.



قارچ خوراکی معمولی قارچ خوراکی معمولی

خصوصیات - معرفی



"قارچ خوراکی معمولی" یا "قارچ خوراکی چمن زار" با نام علمی “Agaricus campestris” یکی از انواع قارچ های خوراکی است که به صورت خودرو در چمنزارها و مرغزارها و دشت های آمریکای جنوبی می روید. و ارتباط خویشاوندی نزدیکی با گونه ی “Agaricus bisporus” دارد و در فروشگاه های آمریکا به فروش می رسد. این قارچ در جوانی به وسیله یک غشای نازک صورتی رنگ پوشیده شده است، به همین دلیل به آن "قارچ ته صورتی" نیز می گویند. این لایه ی نازک در اثر بلوغ گیاه به رنگ قهوه ای شکلاتی تبدیل می شود.
این گیاه ساپروفیت بوده و به صورت منفرد یا مجتمع یا گاهی به صورت حلقه های قارچی در چمن زارها، مزارع، دشت ها و علفزارها رشد می کند. که در اواخر پاییز تا اوایل زمستان در این نواحی از آمریکای شمالی به وفور یافت می شود.
کلاهک آن حدود 3 تا 11 سانتیمتر، محدب تا محدب پهن، در برخی موارد کاملاً مسطح و پهن، به رنگ مایل به سفید، صاف و براق تا فیبری تا نزدیک به فلسی می باشد. گیل ها به صورت جدا از ساقه، در ابتدا به رنگ صورتی پررنگ و به مرور زمان به رنگ قهوه ای و در نهایت قهوه ای شکلاتی تیره، به تعداد زیاد، محافظت شده به وسیله یک لایه ی نازک سفید رنگ در انتهای تکمه ها دیده می شوند. ساقه ی این قارچ حدود 2 تا 6 سانتیمتر طول و حدود یک تا 2.5 سانتیمتر نیز ضخامت دارد و دارای حلقه ای سفید رنگ است. گوشت این گیاه تماماً سفید رنگ بوده و در صورت ضربه خوردن به رنگ زرد تبدیل نمی شود. بسیار به ندرت در برخی موارد ممکن است در اثر رطوبت بالای هوا به رنگ سفید مایل به قرمز تبدیل شود. مزه ی این قارچ نیز بسیار مورد پسند می باشد. نقش اسپور آن به رنگ قهوه ای شکلاتی تیره می باشد. اسپورها بیضی شکل و به ابعاد 5.5 تا 10 در 4 تا 7 میکرون دیده می شوند.



meadow mushroom meadow mushroom

شرایط نگهداری قارچ خوراکی معمولی



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه قارچ خوراکی معمولی
متوسط
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  قارچ خوراکی معمولی
مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  قارچ خوراکی معمولی
10 تا 25 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  قارچ خوراکی معمولی
خاک های دارای مواد آلی فراوان


قارچ ها دارای كلروفيل نبوده و بنابراين قادر نيستند عمل فتوسنتز را انجام دهند به همين دليل برای ساخت مواد آلی مورد نياز خود، كه عنصر اصلی آن را كربن تشكيل می دهد از كربن موجود در داخل مواد آلی ديگر استفاده می كنند. اين مواد آلی می تواند از گياهان و يا جانوران زنده و يا از بقايای آنها باشد. بنابراين می توان در تجزيه قارچ ها، مواد شيميايی مشابه مواد موجود در جانوران را مشاهده كرد.
عامل نور برای زندگی قارچ ها كاملاً ضروری نيست. امروزه بيش از صد هزار نوع قارچ در دنيا وجود دارد كه تنها چند صد نوع آن خوراكی است و اكثراً نيز به صورت خودرو در جنگل ها، كوه پايه ها و مراتع می رويند. از 120 سال گذشته تحقيقات زيادی برای كاشت و پرورش قارچ های خوراكی همواره افزايش يافته و سال به سال نيز از مقدار قارچ های جنگلی خوراكی نيز به علت نامساعد شدن شرايط اقليمی جنگل ها كاسته شده و جمع آوری قارچ های جنگلي به مراتب گرانتر از توليد قارچ های پرورشی است.
در صورت تولید آن باید محل پرورش آن را به منظور تنظيم دما، رطوبت و تهويه در اتاق های بسته و تاريك و يا انبارهای مخصوص انتخاب كنيم. ابعاد آن بهتر است با عرض 6 متر، طول 9 متر و ارتفاع حدود 5 متر انتخاب شود. بسترهای كشت در دو رديف و در امتداد طول اتاق قرار می گيرند. عرض بسترها را حدود 1.5 متر انتخاب كرده و در هر رديف 5 تا 6 بستر به شكل قفسه روی هم قرار می دهند. ميزان دما در اين اتاق ها بين 10 تا 25 درجه سانتيگراد است. ميزان رطوبت هوا بايد به حد اشباع برسد.



Agaricus campestris Agaricus campestris

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی



بخشی از قارچ های مورد مصرف انسان به صورت تجاری پرورش داده شده و فروخته می شوند. پرورش تجاری قارچ از نظر بوم شناختی با اهمیت است، مانند آنکه نگرانی از کاهش قارچ های بزرگتر، مانند قارچ قیفی، در اروپا وجود داشته‌است؛ شاید به دلیل آنکه محبوبیت این گروه از قارچ ها رشدی فزاینده داشته اند، هنوز چالشی برای پرورش آن ها وجود دارد.
قارچ هایی که دارای خواص پزشکی دانسته می شوند ممکن است به صورت قارچ یا عصاره آن به عنوان دارو استفاده شوند. مطالعات و پژوهش های اندکی در این باره در پزشکی مدرن صورت گرفته و اثر دارویی و درمانی قارچ های مورد استفاده در پزشکی سنتی هنوز به طور علمی تأیید نشده است.
قارچ یکی از سبزی هایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مطالعات اخیر در مؤسسه های تحقیقاتی غربی بیان می کند که قارچ با تحریک گلبول های سفید موجب فعالیت هر چه بیشتر دستگاه ایمنی می شود.
مطالعات نشان می دهد که در قارچ دو نوع قند به نام های «ترهولوز» و «کیتین» وجود دارد که دریافت بالای آنها در بدن موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می شود، به این ترتیب آنها مانع فعالیت ویروس ها و باکتری ها شده و از فعالیت های زیانبار این میکروب ها جلوگیری می کند.
این سبزی دارای مقادیر مناسبی «روی» است که وجود این ماده مغذی به حفظ سلامت سیستم دفاع بدن کمک فراوانی می کند.
جالب است بدانید قارچ دارای ترکیبی از گروه «فیتونوترینت هاست» که به نام «لنتینان» شهرت دارد. این ترکیب در قارچ های دکمه ای و صدفی یافت می شود و مانع رشد تومورهای بدخیم می گردد. به علاوه قارچ دارای مقادیر بالایی ویتامین C است و نیز سرشار از سلنیوم می باشد که فعالیت آنتی اکسیدانی دارد و از بروز سرطان کولون در افراد مستعد پیشگیری می کند.



مطالعات نشان داده است، مصرف مرتب قارچ موجب تنظیم میزان هورمون استروژن در خانم ها شده و از بروز سرطان پستان جلوگیری می کند.
این سبزی باعث رقیق شدن خون نیز شده و مانند روغن ماهی به سلامت قلب و عروق کمک فراوانی می کند و با همین مکانیسم احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
همچنین این سبزی سرشار از فیبرهای غذایی به نام «کیتین» و «بتاگلوکان» است که هر دو پایین آورنده کلسترول بوده و به حفظ سلامت قلب کمک می کنند، به طوری که در هر 100 گرم قارچ یک گرم فیبر غذایی وجود دارد و نیز در همین مقدار قارچ  320  میلی گرم پتاسیم موجود است که مصرف آن برای افرادی که از فشار خون رنج می برند، بسیار کمک کننده می باشد.
قارچ دارای 5/1 ـ 6 درصد پروتئین است که 70 تا 90 درصد آن جذب بدن می گردد. همچنین به علت پایین بودن اسید اوریک آن، بسیاری از پزشکان مصرف آن را برای سالمندان و مبتلایان به نقرس و بیماری های مربوطه توصیه کرده اند.
قارچ ها دارای ویتامین های B2 - B1-B12 - B6 - C  و H هستند که برای محافظت از پوست و ایجاد آلرژی در بـدن، سلامت سیستم عصبــی، سلامت پوست و چشـم و بافت های بدن، تشکیل اسیدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه‌ها، درمان کم خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارند که البته در صورت استفاده از روش های صحیح پخت‌، فریز و خشک کردن، خواص تمام این ویتامین ها حفظ می گردد.
این گیاه حاوی مقادیر بسیار مناسبی از مواد معدنی شامل: پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، آهن و کلسیم می باشد.
دارای درصد بسیار کمی چربی و کالری و مقادیر مطلوبی از لیستین که عامل پایین آورنده چربی خون است می باشد، بنابراین در رژیم های لاغری بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
این غذای سلامت و تندرستی Health Food سرشار از انواع آنتی اکسیدانت ها از جمله « لنتیان » است که خاصیت ضدسرطانی دارند .
مطالعات نشان داده است، مصرف مرتب قارچ موجب تنظیم میزان هورمون استروژن در خانم ها شده و از بروز سرطان پستان جلوگیری می کند. این سبزی باعث رقیق شدن خون نیز شده و مانند روغن ماهی به سلامت قلب و عروق کمک فراوانی می کند و با همین مکانیسم احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. همچنین این سبزی سرشار از فیبرهای غذایی به نام «کیتین» و «بتاگلوکان» است که هر دو پایین آورنده کلسترول بوده و به حفظ سلامت قلب کمک می کنند، به طوری که در هر 100 گرم قارچ یک گرم فیبر غذایی وجود دارد و نیز در همین مقدار قارچ 320 میلی گرم پتاسیم موجود است که مصرف آن برای افرادی که از فشار خون رنج می برند، بسیار کمک کننده می باشد. قارچ دارای 5/1 ـ 6 درصد پروتئین است که 70 تا 90 درصد آن جذب بدن می گردد. همچنین به علت پایین بودن اسید اوریک آن، بسیاری از پزشکان مصرف آن را برای سالمندان و مبتلایان به نقرس و بیماری های مربوطه توصیه کرده اند. قارچ ها دارای ویتامین های B2 - B1-B12 - B6 - C و H هستند که برای محافظت از پوست و ایجاد آلرژی در بـدن، سلامت سیستم عصبــی، سلامت پوست و چشـم و بافت های بدن، تشکیل اسیدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه‌ها، درمان کم خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارند که البته در صورت استفاده از روش های صحیح پخت‌، فریز و خشک کردن، خواص تمام این ویتامین ها حفظ می گردد. این گیاه حاوی مقادیر بسیار مناسبی از مواد معدنی شامل: پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، آهن و کلسیم می باشد. دارای درصد بسیار کمی چربی و کالری و مقادیر مطلوبی از لیستین که عامل پایین آورنده چربی خون است می باشد، بنابراین در رژیم های لاغری بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این غذای سلامت و تندرستی Health Food سرشار از انواع آنتی اکسیدانت ها از جمله « لنتیان » است که خاصیت ضدسرطانی دارند.



گفته شده که کربوهیدرات های موجود در قارچ ها، نظیر کیتین که دیواره سلولی قارچ ها را تشکیل می دهد، موجب تحریک و تقویت دستگاه ایمنی می شود. همچنین قارچ ها دارای ریزمغذی روی هستند که به حفظ سلامتپوست و مو و همچنین ایمنی بدن کمک می کند. همچنین گفته می شود که ترکیبات و ریزمغذی های مختلفی نظیر سلنیوم در قارچ های خوراکی از بروز سرطان و رشد تومورهای بدخیم پیشگیری می کند. قارچ ها دارای ویتامین های ب، ث (C) و د و آنتی اکسیدان هستند. قارچ های خوراکی منبع پروتئین بوده و همچنین دارای گلیکوژن می باشند. قارچ ها پرکالری نبوده و از این لحاظ ماده غذایی مناسبی هستند.
قارچ هایی که در معرض پرتوهای فرابنفش قرار گرفته اند، حاوی مقادیر زیادی از ویتامین د۲ هستند. هنگامی که قارچ ها در معرض پرتوهای فرابنفش قرار می گیرند، ارگوسترول را، که ماده ای است که در غلظت های بالا در قارچ ها وجود دارد، به ویتامین د۲ تبدیل می کنند. این فرایند مشابه فرایندی در انسان هاست و هنگامی که پوست در معرض این پرتوها قرار می گیرد، مقداری ویتامین د۳ در پوست تولید می گردد. آزمایش ها نشان داده اند که یک ساعت قرار گرفتن مقداری به میزان یک وعده قارچ های خوراکی در معرض پرتوهای فرابنفش، پیش از برداشت، مقدار ویتامین د موجود در آنها را دو برابر مقدار توصیه شده روزانه سازمان غذا و داروی آمریکا می سازد و پنج دقیقه قرار گرفتن قارچ ها در معرض پرتوهای فرابنفش پس از برداشت، مقدار ویتامین د موجود در قارچ را چهار برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا می کند.



معرفی و راهنمای پرورش قارچ ها - قارچ خوراکی معمولی معرفی و راهنمای پرورش قارچ ها - قارچ خوراکی معمولی



منابع :
http://www.akairan.com/
http://www.etarh.com/
http://www.first-nature.com/fungi/agaricus-campest
http://www.mushroomexpert.com/agaricus_campestris.
https://en.wikipedia.org/wiki/Agaricus_campestris
https://fa.wikipedia.org/


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.