٢٠/١/١٤٤١ --- 9/20/2019 --- ۱۳۹۸ جمعه ۲۹ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  26  نفر
بازدید امروز :  1399  بازدید
بازدید دیروز :  11045  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
کیوی  -  KIWIFRUIT
ACTINIDIA CHINENSIS : نام علمی
  ACTINIDIACEAE  - کیویان : خانواده
چین : بومی منطقه
CHINESE GOOSEBERRY. ACTINIDIA CHINENSIS DELICIOSA : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
غنی و زهکش دار
معتدل
مرطوب
زیاد

کیوی

دانستنیهای علمی : خاستگاه کیوی به شمال چین بر می گردد، اما امروزه در نواحی جنوبی چین نیز پراکنده شده است. کشور چین یکی از بزرگ‌ترین کشورهای صادر کننده نهال پیوندی این میوه می‌باشد. دربازار جهانی آنرا kiwifruit می گویند اما در شمال آمریکا معمولاً آنرا کیوی می نامند. نام این میوه را از روی کرکهای روی پوست آن که کاملاً شبیه پرهای پرنده ای در نیوزیلند به همین نام است گرفته اند.
خصوصیات ظاهری : کیوی یک گیاه بالا رونده برگ ریز بوده و تا 7.5 متر رشد می کند. این گیاه دو پایه بوده و در هر گیاه فقط یک نوع از گل نر یا ماده وجود دارد. بنابراین هم گیاه نر و هم گیاه ماده باید کنار هم پرورش داده شوند چرا که تولید بذر نیاز می باشد. گل های کیوی سفید رنگ بوده و هیچگونه شهدی ندارند اما رایعطره خوبی دارند گل ها در پایه نر زودتر از پایه ماده باز می شوند و این یکی از روش های تشخیص گیاه نر می باشد .درختچه کیوی با زنبورها و حشرات گرده افشانی می شود و گرده افشانی برای تولید گل و میوه مورد نیاز است. میوه آن تخم مرغی شکل به اندازه یک تخم مرغ بزرگ بوده و پوست آن قهوه‌ای رنگ کرکدار و گوشت آن سبز کمرنگ است. گوشت داخل آن سبز روشن و دارای ردیفهایی از دانه های خوراکی کوچک وسیاه است.
شرایط محیط رشد: رشد و پرورش کیوی در محیطی که از لحاظ شن و ماسه سبک، لوم و متوسط باشد بهتر است. قابلیت رشد در شرایط سایه – آفتاب را داشته و سیاه کامل را نمی پسندد. در آب و هوای معتدل رشد می کند. برای گلدهی بیشتر بایستی درخت کیوی را هرس کرد ، که هرس تابستانه سبب تحریک گیاه برای گلدهی بیشتر می شود. کیوی از نظر دشواری در گرده افشانی معروف است چون گلهای آن برای زنبورها جذاب نیستند موفق ترین راه ایجاد جمعیتهای بسیار زیادی از زنبورها را بوجود می آورند که زنبورها به علت رقابت شدید برای تمامی گلهای موجود در مسافت پروازیشان مجبور به استفاده از گلهای کیوی می شوند.
خواص درمانی و کاربردها: کیوی منبعی غنی و سرشار از ویتامین C است و بیشترین مقدار ویتامین در این میوه است. دانه‌های سیاه آن حاوی ویتامین D است. کیوی همچنین دارای ویتامین A و ویتامین‌های گروه ب می‌باشد. کیوی میوه‌ بسیار کم کالری است. منیزیم بسیار بالایی نیز دارد و به همین خاطر نیز امکان مبتلا شدن به بعضی از سرطان‌ها و بیمارهای قلبی را کاهش می‌دهد. همچنین دارای مس، آهن و فسفر است. ۳ گرم فيبـر دارد كه كلستـرول را كاهش داده از سرطان جلوگيـري مي كند و به كنترل انسولين كمك مي نمايد. حاوي مقادير قابل توجهي آنتي اكسيدان محلول در چربي است که از این طریق مقابله با سرطان را آسان می کند. در بستنی، زله ها و طهم دهنده ها در صنایع غذایی کاربردهای زیادی دارد.
نحوه تکثیر گیاه: افزایش به وسیله بذر ، قلمه ، پیوند و کشت بافت صورت می گیرد. در افزایش توسط قلمه ، قلمه چوب نیمه سخت آن را اواخر بهار تا اواسط تابستان گرفته و در سیستم مه افشان قرار می دهند. بیش از 99 درصد کشت کیوی دنیا اختصاص به رقم هایوارد دارد که به جهت سهل بودن ریشه‌زایی، بطور عموم تکثیر آن به روش قلمه می‌باشد. از کاشتن آن در نواحی مرتفع به علت سردتر بودن زمستان آنجاها و احتمال یخبندان بهاره بایستی خوداری کرد . تلفات این گیاه مخصوصا طی دوسال اول بعد از کاشت بسیار زیاد است و سرما و یخبندان بی موقع یا بیش از حد متعارف جوانه هایش را میسوزاند و سیاه میکند ، اما جای نگرانی نیست چون در آینده گیاه دوباره روی تنه اصلی جوانه می زند .این گیاه بسته به قوت و مرغوبیت زمین تا شعاع چهارمتر گسترش می یابد لذا بجا است که یک دار بست سیمی نصب کرد و بوته را به روی آن کشید، شاخه های جوان را به داربست می بندند.
هشدار: كيوي بعلت دارا بودن مقدار زيادي اگزالات كه موجب تشكيل سنگ در كليه و كيسه صفرا مي شود براي افراد مستعد سنگ كليه و سنگ صفرا مضر است.

: منابع  

تصاویر گیاه کیوی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
سینا رضوانفر
سلام امکان پیوند زدن کیوی هایوارد به کیوی طلایی وجود دارد؟  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام بله با توجه به اینکه از یک گونه هستند امکان پذیر است .
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
کیوی سخت / هاردی کیوی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
ساورایا
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت