فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۲/۱         
  

يکي از مهم ترين چاشني و طعم دهنده هاي غذا در دنيا فلفل است در اين بخش به خواص و مضرات فلفل مي پردازيم.

 به گزارش اتاق خبر،فلفل گياهي است بالارونده و داراي ريشه هاي ساقه خيز و کوتاه که ميوه آن ادويه اي است با طعم تند و سوزنده . گياهي دارويي – خوراکي و داراي طعمي تند.

فلفل از بوته‌اي باريک و بلند و در رنگهاي متنوعي چون سبز، قرمز، زرد، و نارنجي به دست مي‌آيد و براي خوش طعم کردن غذا از آن استفاده مي‌شود. دانه فلفل پس از خشک و ساييده شدن در رنگهاي سياه، سفيد و سرخ عرضه مي‌شود.
فلفل سياه خيلي بيشتر از آنچه که اکثر مردم تصور مي کنند براي بدن خاصيت دارد و مفيد است. با ما همراه شويد تا با خواص و مضرات آن براي بدن بيشتر آشنا شويد .

فلفل از بوته‌اي باريک و بلند و در رنگهاي متنوعي چون سبز، قرمز، زرد، و نارنجي به دست مي‌آيد و براي خوش طعم کردن غذا از آن استفاده مي‌شود. دانه فلفل پس از خشک و ساييده شدن در رنگهاي سياه، سفيد و سرخ عرضه مي‌شود.

خواص درماني فلفل سياه:
فلفل سياه بومي کشور هند است، اين گياه در حفظ سلامت نقش مهمي دارد. در يونان باستان از فلفل نه تنها به عنوان ادويه بلکه به عنوان پول و هديه استفاده مي شد.
در قرون وسطي، سرمايه يک فرد براساس مقدار فلفل سياه ذخيره شده وي سنجيده مي شد. فلفل سياه علاوه بر طعم دادن به غذا، طعم کهنگي غذا را نيز مي گيرد.

 

در برخي از شهرهاي هند مردم روز را با يك فنجان قهوه سياه همراه با مقداري پودر فلفل سياه كه داخل آن حل شده، آغاز مي كنند.
* طبع فلفل گرم و خشک است.
* مقوي معده و بادشکن مي‌باشد.
* گرد آن باعث فرار حشرات مي‌گردد و براي جلوگيري از بيدزدگي لباس در ميان لباس‌ها بپاشند.
* فلفل مقوي حافظه و اعصاب مي‌باشد.
* مسکن دردهاي عصبي است.
* جهت رفع رطوبت دماغ و معده فلفل با مويز جويده و ميل شود.
* فلفل خون غليظ را سبک مي‌کند.
* کساني که جذام دارند از فلفل در برنامه غذايي خود استفاده کنند.
* کسي که ترياک خورده است تا زمان رساندن به پزشک به او جوشانده فلفل بدهيد تا استفراغ کند.
* جهت درمان سنگ در مجاري ادرار از دمکرده برگ فلفل استفاده شود.
* جهت رفع بلغم و بلغم لزج فلفل و مويز ميل شود.
* جهت ساکت کردن درد دندان يک حبه قند را در يک قاشق فلزي قرار داده با آتش آن را ذوب کنند سپس کمي فلفل اضافه نموده در حفره دندان کرم خورده بريزند درد آن ساکت شده و از کرم خوردگي دندان جلوگيري مي‌کند.
* براي رفع تب و لرز جوشانده آب و دانه فلفل سياه مصرف کنيد.

* فلفل با افزايش دادن ترشح اسيد هيدروکلريک در معده به هضم غذا کمک مي کند.
* ادرارآور بوده و مصرف آن باعث تعريق مي شود.
* با شکستن سلول هاي چربي، باعث کاهش وزن مي شود.
* پيسي را درمان مي کند. پيپرين موجود در فلفل به توليد رنگ دانه هاي پوست کمک مي کند.
* سرماخوردگي، سرفه، سينوزيت و گرفتگي بيني را تسکين مي دهد.
* خاصيت ضد باکتريايي آن با عفونت ها و گزيدگي حشرات مقابله مي کند.
* رگ هاي خوني را تميز نگه مي دارد.
* آنتي اکسيدان مفيد به حساب مي آيد و مانع از آسيب راديکال هاي آزاد مي شود و در نتيجه از سرطان، بيماري هاي قلبي عروقي و ناراحتي کبد پيشگيري مي کند.
* در تسکين درد و معالجه پوسيدگي دندان موثر است.
* جوشانده تهيه شده با آب و فلفل سياه براي رفع يبوست مفيد است.
* در برخي از شهرهاي هند مردم روز را با يک فنجان قهوه سياه همراه با مقداري پودر فلفل سياه که داخل آن حل شده، آغاز مي کنند.
* بسياري از مطالعات و آزمايشات پزشکي تاييد مي کنند که فلفل سياه فعاليت مجاري گوارشي را تقويت مي کند و علاوه بر بهبود فرآيند هضم غذا، تحريک کننده ترشحات بزاقي است.
* اين ادويه هم چنين در بهبود عملکرد معده نقش مفيدي دارد.
* فلفل سياه پرزهاي چشايي را تحريک مي کند و پيامي به معده مي فرستد که باعث ترشح اسيد هيدروکلوريک و در نتيجه هضم بهتر غذا مي شود.
* وجود اسيد هيدروکلوريک براي هضم پروتئين ها و ديگر مواد غذايي در معده ضروري است.
* در استعمال داخلي به عنوان محرک اشتها، مدر، بادشکن، گرم کننده و ضد سم و براي رفع انواعي از مسموميت هاي غذايي به کار مي رود.
* همچنين فلفل سياه براي معالجه اسهال تابستانه، اسهال خوني، کاهش احتمال سرماخوردگي و دردهاي روماتيسمي مفيد است.
* فلفل سياه هم چنين خواص آنتي اکسيداني فوق العاده اي دارد.
* اين ادويه تاثير فوق العاده اي براي مقابله با رشد باکتري هاي مضر بويژه در روده دارد.

 

 

جهت فلج و بي‌حسي اعضاي بدن با روغن فلفل ماساژ دهند

 

 
فوايد استعمال خارجي و ضماد فلفل سياه:

* جهت رفع سفيدک ناخن ضماد فلفل بگذارند.
* جهت فلج و بي‌حسي اعضاي بدن با روغن فلفل ماساژ دهند.
* جهت روياندن موي گري فلفل را با آب پياز و نمک مخلوط کرده به محل ريخته شده مو بمالند.
* جهت روياندن ناخن که در اثر چرک انگشت از بين رفته باشد فلفل را با حنا مخلوط کرده به صورت ضماد بگذارند.
* جهت موخوره فلفل سفيد را با پياز و نمک مخلوط نموده بمالند.
* جهت تسکين درد رماتيسم فلفل سياه را با روغن زيتون مخلوط نموده بمالند.
* جهت درمان خنازير به صورت ضماد بگذارند.
* در صورت بريدگي، کمي فلفل سياه روي آن بپاشيد تا خون ريزي بند بيايد. علاوه بر اين فلفل سياه داراي خاصيت ضدباکتريايي است و با از بين بردن ميکروب ها درد را التيام مي بخشد.

 

 

اسراف در خوردن فلفل باعث تاريکي چشم مي‌شود

 

 
مضرات فلفل سياه:
* يادتان باشد که تندي ادويه هايي مثل فلفل به بهبود سلامت کمک مي کند اما براي همه افراد مناسب نيست؛ مثلا در غذاي کودکان، مادران شيرده يا باردار و … نبايد از  فلفل استفاده کرد.
* در ضمن، اگر فردي به مصرف غذاهاي تند عادت نداشته باشد و يک وعده غذاي  تند مصرف کند نيز احتمال بروز واکنش هاي آلرژيک در او زياد است

* زياده‌روي در خوردن فلفل باعث ايجاد افزايش ترشحات معده مي‌گردد.
* اسراف در خوردن فلفل باعث تاريکي چشم مي‌شود.
* کساني که ناراحتي معده دارند در خوردن آن افراط نکنند.
* فلفل سياه روي سلولهاي عصبي بخصوص عصب گوش ( شنوائي و تعادل) اثر مخرب دارد. براي همين مصرف مداوم و افراطي آن توصيه نميشود.مخصوصا افرادي که دچار ناراحتي هاي گوش مثل کم شنوائي و … هستند در مصرف آن احتياط کنند.
* مصرف زياد فلفل براي بيماري‌هاي دستگاه گوارش، مجاري ادرار، سل، بواسير، سودا، کليه، جگر و کساني که کم‌خوني دارند مفيد نمي‌باشد.
* کساني که ورم پروستات دارند در خوردن فلفل زياده‌روي نکنند.
* کساني که تصلب شرائين دارند و سکته مغزي کرده‌اند نبايد فلفل زياد استفاده کنند.
* بيماران سوزاک و سيفيليس و کساني که ناراحتي مجاري ادرار دارند از خوردن فلفل سياه خودداري کنند.
* زنان حامله‌اي که عفونت مجاري ادرار دارند از خوردن فلفل سياه خودداري کنند.

فلفل سياه چه خواص و چه مضراتي دارد
فلفل سياه چه خواص و چه مضراتي دارد

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.