آیا شما هم جز افرادی هستید که به مصرف شیر و لبنیات حساسیت دارید؟ می دانید هنگامی که لبنیات را از برنامه غذایی خود حذف می کنید چه موادی را باید جایگزین آن کنید؟
اتاق خبر 24:
آلرژی به لبنیات و یا آلرژی به شیر، به علت عکسالعملهای حساسیتی بدن به یک سری از ترکیبات در شیر است. سه عامل عمده در ایجاد واکنشهای آلرژیکی وجود دارند که عبارتند از: کازئین، پروتئین وی و قند موجود در شیر. کازئین و وی که از پروتئینهای شیر هستند، بیشتر ایجاد آلرژی حقیقی میکنند و قند شیر بیشتر باعث ایجاد عدم تحمل شیر در بالغین و یک سری از کودکانی میشود که به علت فقدان یا کمبود آنزیمی به نام لاکتاز است؛ این آنزیم تجزیه کننده قند موجود در شیر به نام لاکتوز است.
کلسیم
با توجه به حضور ضروری کلسیم در استخوان سازی برای تامین کلسیم دو راه وجود دارد؛ راه اول این است که به میزان کافی از جایگزینهایی مانند
شیرسویا
یا مواد غذاییای که با کلسیم غنی شدهاند، از جمله یک سری از نوشیدنیها، کلسیم مورد نیاز را به بدن برسانیم و راه دیگر استفاده از مکملهای کلسیم است.
ویتامین D
از جمله مواد مغذی دیگر موجود در شیر ویتامین D است که برای جذب رودهای کلسیم خورده شده لازم است تا از بروز ریکتز و نرمی استخوان جلوگیری شود. در این افراد ۰۱ تا ۱۵ دقیقه تابش مستقیم نور خورشید از کمبود این ویتامین جلوگیری میکند، البته خوردن تخم مرغ، ماهی و مواد غذاییای که با ویتامین د غنی شدهاند هم بسیار مفید است.
ویتامین ب ۲
ماده مغذی مهم دیگر، ویتامین ب ۲ یا ریبوفلاوین است که در شیر فراوان است این ماده در سوخت و ساز مواد غذایی در بدن و تامین انرژی ضروری است. البته نگرانی برای کمبود این ماده مغذی وجود ندارد، چرا که در
غلات، سبزیجات برگی شکل و گوشت
این ماده وجود دارد و به راحتی نیاز ما تامین میشود.
فسفر
ماده مغذی مهم دیگر فسفر است که برای تنظیم عملکرد بدن و ساختمان استخوان و دندان بسیار ضروری است. فسفر مورد نیاز را نیز میتوان به راحتی با خوردن محصولات حیوانی مانند گوشت و
حبوبات
در اختیار بدنمان قرار دهیم. پس جای نگرانی نیست، فقط از تحریک آلرژیمان جلوگیری کنیم و با مصرف جایگزینها مواد مورد نیاز را دریافت کنیم.
دامنه این علائم وسیع و متفاوت میباشد. در آلرژی، کهیر، اگزما، گرفتگی مزمن و اسهال از علائم شایع میباشد. در عدم تحمل لاکتوز مانند سایر عدم تحملها، علائم گوارشی از جمله نفخ، اسهال و دل پیچه بسیار شایع است. در درمان عدم تحمل میتوان از شیرهای بدون لاکتوز استفاده کرد. در طی تهیه این نوع شیر، از آنزیم تجزیه کننده لاکتوز استفاده میشود و قند شیر به گلوکز و گالاکتوز تجزیه شده، که هر دو راحتتر هضم میشوند. همان طور که میدانیم پنیر، کره، ماست، خامه، کفیر، خامه ترش و بستنی مواد غذاییای هستند که پایه اصلی آنها شیر است. همچنین شیر در یک سری مواد غذایی فراوریشده از جمله شیر کاکائو، سس سالاد، کیک و کلوچه و مواد غذایی با طعم پنیر و.... به کار میرود.