فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز پنجشنبه ۱۴۰۳/۲/۶         
  

خبرگزاري آريا-عدس براي خيلي از ما يادآور غذاهاي خوشمزه اي مانند عدس پلو و البته عدسي مقوي صبحانه است.
به گزارش خبرگزاري آريا،خوشبختانه عدس نيز مانند ديگر اعضاي خانواده ي حبوبات جايگاه مهمي در چهارچوب تغذيه ي سالم دارد. اين ماده ي غذايي سرشار از فيبر، پروتئين و مواد مغذي ضروري و مورد نياز بدن است. اگر شما جزو طرفداران عدس هستيد که به مصرف آن ادامه دهيد آن هم به طور منظم.

 اما اگر علاقه اي به اين ماده ي غذايي نداريد مطمئن باشيد با مطالعه ي اين مطلب نظرتان عوض خواهد شد. چون همين عدس هاي کوچک نه تنها فاقد چربي بوده و به تناسب اندام تان کمک مي کنند بلکه منبع آنتي اکسيدان ها و مواد مغذي اي است که سلامت بدنتان را ارتقا مي دهد. عدس يک ماده ي غذايي مفيد براي گياهخواران محسوب مي شود چون حاوي ميزان قابل توجهي پروتئين گياهي و جايگزين مناسبي براي گوشت قرمز است. در ادامه ي متن نگاه دقيق تري به خواص اين ماده ي غذايي خواهيم داشت. لطفاً با ما همراه باشيد.

عدس استخوان ها، دندان ها، موها، پوست و ناخن هاي شما را تقويت خواهد کرد
در کشورهايي مانند هند، بسياري از مردم گوشت مصرف نمي کنند و پروتئين مورد نياز بدن خود را با مصرف عدس و سويا تأمين مي کنند. شما نيز مي توانيد به کمک اين مواد غذايي ميزان کالري دريافتي روزانه را کاهش دهيد. يعني زماني که قرار است يک غذاي پرچرب حاوي ژامبون و سيب زميني و غيره ميل کنيد در کنار آن گوشه چشمي به عدس نيز داشته باشيد. روش هاي مختلفي براي تهيه عدس وجود دارد که مي تواند شما را از پروتئين موجود در آن بهره مند کند. بنابراين شک و ترديد را کنار بگذاريد و گاهي به جاي گوشت قرمز، عدس ميل کنيد.

چرا عدس به لاغري کمک مي کند؟
برخي بر اين عقيده اند که مصرف عدس باعث چاقي مي شود. اما بايد بدانيد که راز تناسب اندام در رعايت حد تعادل است. اگر به طور منظم و البته بدون افراط عدس مصرف مي کنيد گام مؤثري در رسيدن به تناسب اندام برداشته ايد. به خاطر اينکه عدس سرشار از زينک (روي) است. اين ماده ي معدني به کنترل گرسنگي و مقابله با ريزه خواري بين وعده هاي غذايي کمک زيادي مي کند. شما مي توانيد با يک پياله عدس به طور کامل سير شويد. عدس حاوي ميزان قابل توجهي پروتئين است که در چهارچوب رژيم لاغري توصيه مي شود. چون اين ماده براي استحکام عضلاني و پيشگيري از شل شدن آن ها لازم و ضروري است. عدس همچنين حاوي ميزان قابل توجهي پتاسيم است که مانع از تجمع آب و مايعات در بافت ها شده و از احتباس آب پيشگيري مي کند.

عدس منبع پروتئين و زودهضم است

يکي از مشکلاتي که مواد غذايي حاوي پروتئين مانند گوشت دارد ديرهضم بودن آن ها است. به عنوان مثال بعد از مصرف استيک گوشت زمان نسبتاً زيادي براي هضم آن لازم است چون مواد مغذي آن ديرتر توسط روده ها جذب مي شوند. با اين حال عدس حاوي نوعي اسيدآمينه است که روند هضم را سرعت مي بخشد. البته اگر عادت داشته باشيد که به عدس مواد غذايي ديگري مانند سوسيس و کالباس و مواد سنگين ديگر اضافه کنيد طبيعي است که هضم آن نيز با کندي صورت خواهد گرفت. اما افزودن سبزيجاتي مانند هويج و کدو و غيره به اين ماده ي غذايي، نه تنها اشکالي در هضم آن ايجاد نمي کند بلکه ارزش غذايي آن را نيز بالا مي برد. توجه داشته باشيد که ميزان فيبرهاي موجود در عدس و همچنين فقير بودن اين ماده ي غذايي از نظر چربي باعث مي شود که تأثير زيادي به عملکرد روده ها و همچنين تنظيم وزن داشته باشد.


عدس منبع طبيعي مواد مغذي
عدس حاوي ميزان قابل توجهي پروتئين است که در چهارچوب رژيم لاغري توصيه مي شود. چون اين ماده براي استحکام عضلاني و پيشگيري از شل شدن آن ها لازم و ضروري است.

عدس يک ماده ي غذايي نسبتاً ارزان قيمت، بسيار خوشمزه و حاوي ويتامين ها، مواد معدني و پروتئين است. بنابراين نمي توان از خير چنين ماده ي غذايي مفيدي گذشت. عدس حاوي ويتامين هاي A ،B1 ،B2 ،B3 ،B6 ،C و E مي باشد. اين ماده ي غذايي همچنين حاوي مواد معدني مفيدي مانند پتاسيم، کلسيم، فسفر، آهن، منيزيم، اسيدفوليک و سديم است. توصيه مي کنيم براي بهره مند شدن از اين مواد مغذي در هفته يک تا دو مرتبه عدس ميل کنيد. با همين کار ساده به راحتي مي توانيد با يبوست مقابله کنيد و بيشتر مراقب کولون خود باشيد.


عدس همچنين براي کنترل کلسترول خون، مقابله با استرس (به دليل دارا بودن ويتامين هاي گروه B)، جذب بيشتر کلسيم و در نتيجه مقابله با پوکي استخوان مفيد است. اين ماده ي غذايي براي افراد مبتلا به ديابت يک ماده ي غذايي فوق العاده محسوب مي شود. اگر دچار کم خوني هستيد نيز مي توانيد به عدس اعتماد کنيد. مصرف عدس همچنين به خانم هاي باردار و شيرده توصيه مي شود چون حاوي ميزان قابل توجهي اسيدفوليک و پروتئين است. عدس استخوان ها، دندان ها، موها، پوست و ناخن هاي شما را تقويت خواهد کرد.

سالاد عدس يک انتخاب ساده و خوشمزه

مواد لازم
عدس پخته شده و طعم دار شده 400 گرم
پنير تازه ي کم چرب 50 گرم
گوجه گيلاسي 5 عدد
هويج رنده شده 1 عدد
جعفري خرد شده 2 قاشق غذاخوري
پياز خرد شده 1 عدد
زيتون بدون هسته 10 عدد
ذرت 2 قاشق غذاخوري
روغن زيتون و سرکه ي سفيد به ميزان لازم

روش تهيه
طرز تهيه ي اين سالاد بسيار ساده و سريع است. قبل از هر کاري پياز را پوست کنده و ساطوري کنيد. هويج را رنده کرده و پنير تازه را به مکعب هاي کوچک تقسيم کنيد. عدس پخته شده را داخل ظرف مناسب بريزيد و سپس ذرت، هويج، پنير، پياز و جعفري خرد شده را اضافه کنيد. در نهايت نيز زيتون ها را افزوده و با سرکه و روغن زيتون و کمي نمک و اگر مايل بوديد فلفل طعم دار کنيد. سالاد را هم زده و ميل کنيد.

عدس، منبع پروتئين و آنتي اکسيدان ها
عدس، منبع پروتئين و آنتي اکسيدان ها

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.