سنجد میوه ای فراموش شده وسرشار از خواص مفید ومواد مغذی میباشد، که درگویش های زنجانی به عنوان (ایکده -ایده) مشهور است.
جوان
از زنجان؛اکبر طیبی کارشناس کشاورزی گفت :سنجد برگهای باریک ومخملی شکل به رنگ زرد نارنجی مایل به قرمز دارد ودر کردستان به آن (سرین چک)درآذربایجان به آن (ایده-ایکده)ودر اطراف تهران (پستانک)ودر اصفهان (غبیده ی بادام)گفته می شود.
وی افزود: میوه ی سنجد مزه ای تقریبا ترش -شیرین وکمی گس دارد وازنظرغذایی کم کالری وطبیعت آن سرد و خشک و یبوست آور است.
از سری خواص سنجد می توان به قابض بودن آن اشاره کرد و همچنین به دلیل داشتن ویتامین
K
این میوه ضد خونریزی است و برای دفع سموم باکتری های معده و روده بسیار مفید است.
سنجد تب بر,ضدبلغم,ضدیرقان,ودرمانگرسردردهای بسیار شدیداست و استفاده آن برای کسانی که نرمی و پوکی استخوان دارند توصیه می شود.