فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز جمعه ۱۴۰۳/۱/۳۱         
  

خبرگزاري آريا-  پياز از قديمي‌ترين سبزي‌هايي است که بشر استفاده مي‌كند. از اين سبزي نه‌تنها براي طعم دادن به غذا، بلکه حتي براي بسياري حکم طلا داشته و آن را در داد و ستدهايشان به كار مي‌برده‌اند . 

ارزشي که قديما براي پياز قائل بودند، بي‌دليل نيست زيرا تحقيقات گسترده پژوهشگران در دهه اخير از حقايق جالبي در اين زمينه پرده برداشته‌ است. اگر از افرادي هستيد که علاقه‌اي به مصرف پياز ندارند، حتما اين مطلب را بخوانيد.

1 – پياز ضدانعقاد است
پياز قرمز مي‌تواند به حفظ کلسترول خوب کمک و از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي پيشگيري کند. محققان با انجام مطالعاتي روي حيوانات متوجه شدند مصرف پياز قرمز بعد از 8 هفته مي‌تواند ميزان کلسترول بد را در بدن به ميزان 20 درصد کاهش دهد اما در همين دوره زماني، هيچ تغييري در ميزان کلسترول‌هاي خوب بدن به وجود نمي‌آورد. طبق نتايج تحقيقاتي كه در سال 2012 در مجله Clinical investigation منتشر شد، فلاونوئيدي به نام روتين كه به وفور در خانواده پيازها و سيب وجود دارد، از تشكيل لخته‌هاي خوني در عروق پيشگيري مي‌كند. در حقيقت، تشكيل فيبرين در سياهرگ‌ها و تجمع پلاكت‌ها در سرخرگ‌ها از عوامل بروز لخته‌هاي خوني و سكته است كه اين تركيب مانع ساخت آن مي‌شود.

2 – پياز ضد سرطان است
محققان دانشگاه كورنل بعد از مطالعه تاثير پياز بر رشد سلولي و تخريب راديكال‌هاي آزاد، در سال 2004 اعلام كردند موسير و انواع پياز به دليل خواص آنتي‌اكسيداني‌ برجسته‌، تاثير ويژه‌اي بر کاهش پيشرفت سرطان كبد دارند و از رشد سلول‌هاي سرطاني پيشگيري مي‌كنند. طبق تحقيقات ديگر دانشمندان، مصرف منظم پياز به ميزان 2 بار در هفته، به‌طور واضح خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کم مي‌کند. پياز سرشار از فلاونوييدهاست و از رشد تومورها جلوگيري و سلول‌هاي روده بزرگ را از آسيب حفظ مي‌کند. پختن گوشت با پياز نيز مي‌تواند به کاهش مواد سرطان‌زايي که هنگام پخت گوشت در حرارت ايجاد مي‌شوند، کمک کند.

3 – پياز خون‌ساز است
اسيدفوليك يا ويتامين 9 B يكي از تركيبهاي مورد نياز مغز و تضمين‌كننده سلامت روان و احساس افراد است. 125 ميلي‌ليتر يا نصف پيمانه آب‌پياز مي‌تواند 9 درصد از نياز روزانه بدن به اسيدفوليك را برطرف کند بنابراين عادت به خوردن پياز به تامين نياز بدن به اسيد فوليک کمک مي‌کند.

4 – پياز استخوان ساز است
طبق تحقيقات پژوهشگران دانشکده پزشکي جنوب کاليفرنيا که مشروح آن در سال 2009 منتشر شد، تراکم استخوان‌ها در زناني که روزي يک پياز مصرف مي‌کنند، 5 درصد بيش از زناني است كه يك بار در ماه پياز مي‌خورند. از سوي ديگر، در زناني كه مرتب پياز مصرف مي‌‌كنند در مقايسه با زناني كه پياز نمي‌خورند، احتمال شكستگي لگن 20 درصد كاهش مي‌يابد. بنابراين به خانم‌ها توصيه مي‌شود براي پيشگيري از ابتلا به پوکي استخوان، خوردن پياز را به يکي از عادت‌هاي غذايي خود تبديل كنند.

5 – پياز ضددرد است
براساس تحقيقي كلينيكي كه در سال 1990 در داكوتاي شمالي انجام شد، زناني كه رژيم‌غذايي غني از منگنز دارند، كمتر دچار علايم نشانگان قبل از قاعدگي مثل دردهاي شكمي يا بدخلقي مي‌شوند زيرا پياز يکي از منابع خوب منگنز به شمار مي‌رود و اين ماده معدني مانند يک ضددرد عمل مي‌کند.

6 – پياز ضدفشارخون است
پياز مانند سيب منبع بسيار خوب نوعي آنتي‌اكسيدان به نام كركتين است. تحقيقات پژوهشگران كه نتايج آن در سال 2007 منتشر شد، نشان داد كركتين تاثير ويژه‌اي بر كاهش فشارخون دارد و از تخريب ديواره عروق پيشگيري مي‌كند و به اين ترتيب خطر بروز بيماري‌هاي قلبي- عروقي را كاهش مي‌دهد.

خواص داروئي پياز, دلايل خوردن پيازخواص داروئي پياز, دلايل خوردن پياز

چگونه پياز بيشتري بخوريم؟
پياز را به صورت خام يا پخته مي‌توانيد مصرف کنيد ولي يادتان باشد که پياز خام آنتي‌اکسيدان‌هاي بيشتري دارد. البته پخت و پز ميزان آنتي‌اکسيدان‌هاي اين ماده غذايي را فقط کمي کاهش مي‌دهد.

توصيه مي‌کنيم از پياز خام براي تهيه انواع سالاد استفاده کنيد. البته پياز به تنهايي معجزه نمي‌کند. زماني خواص اين ماده‌ غذايي بيشتر مي‌شود که تغذيه سالم و متنوع حاوي انواع ميوه و سبزي‌هاي سرشار از آنتي اکسيدان داشته باشيد. در بيشتر غذاها مي‌توانيد از پياز براي گرفتن بوي زحم استفاده کنيد اما اگر مي‌خواهيد پياز را بپزيد يا سرخ کنيد، از روغن زياد استفاده نکنيد. اگر هم علاقه‌اي به پياز پخته نداريد، مي‌توانيد آن را ريز رنده يا از آب آن در غذاها استفاده كنيد.
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.