با آغاز فصل بهار و مساعد شدن شرایط جوی، علاقه
مندان به مصرف و مداوای برخی بیماریها با استفاده از گیاهان خوراکی، بازار
عرضه و فروش این محصولات را در شهرستان محلات رونق میدهند.
با زنده شدن زمین، پس از خواب طولانی زمستان و پس از بارش های باران و زنده
شدن مجدد زمین گیاهان و علفها در دامان طیعت پرورش یافته و طبیعت میزبان
علاقه مندان به طبیعت و گیاهان دارویی و طبیعی میشود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از دیار آفتاب با
آغاز فصل بهار و رویش گیاهان دارویی، برخی شهروندان محلاتی که انواع
گیاهان خوراکی را می شناسند، به دامان طبیعت رفته و ساعات زیادی را صرف جمع
آوری این گیاهان از دل طبیعت بکر میکنند.
اغلب خانواده های این خطه نیز در روزهای بهاری با خرید گیاهان کوهی و
طبیعی اقدام به تهیه انواع غذا و آشهای محلی می کنند و از خواص طبیعی و
درمانی این گیاهان استفاده میکنند.
داروهای گیاهی و خوراکی خودرو بدون استفاده از مواد و سموم و کودهای
شیمیایی در طبیعت سالم رشد یافته اند و با مصرف درست و به جا قادر به
جلوگیر و درمان برخی بیماریها، حتی از نوع صعب العلاج هستند.
وجود گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی فرصت مناسبی برای برخی بهره
برداران است تا با تهیه و دسته بندی آنها درآمدی کسب کرده و حتی موجبات
سلامتی مردم را فراهم کنند.
عرضه گیاهان خوراکی از جمله "شنگه"، "ریواس" یا "ریباس"، "پا قزقان" و
"کنگر" با شروع فصل بهار سبب می شود تا بانوان با تهیه این مواد گیاهی و
قرار دادن آنها در سبد غذایی خانوار علاوه بر ایجاد تنوع در پخت غذا موجبات
سلامتی اعضای خانواده خود را نیز فراهم کنند.
مردم شهرستان محلات و علاقه مندان به مصرف گیاهان دارویی طبیعی علاوه بر
تهیه غذا با این گیاهان در فصل بهار و تابستان مقداری را نیز به صورت خشک و
یا منجمد جهت مصرف در طول سال ذخیره میکنند.
گیاهان دارویی الخصوص ریواس در آغاز فصل بهار به صورت نو برانه با ورود به
بازار عرضه مواد غذایی قیمتی به نسبت زیاد را به خود اختصاص میدهد و تا
حدود کیلویی 60 هزار تومان نیز عرضه میشود و با گذشت مدت زمانی نه چندان
زیاد قیمت فروش آن به کیلویی 3 تا 5 هزار تو مان نیز خواهد رسید.
یکی از صاحبان داروخانه گیاهی در خصوص گیاهان دارویی و طبیعی میگوید: با
شروع فصل بهار و رویش طبیعی گیاهان خوراکی، این مواد را خریداری و با تهیه
دارو و ترکیب با سایر گیاهان در درمان برخی بیماریها مورد استفاده قرار می
گیرد.
ˈ "داود محسنی" افزود: گیاهان خوراکی به سبب داشتن مواد مغذی بدون استفاده
از مواد شیمیایی مورد استقبال عموم مردم است و افراد سالمند ترجیح می دهند
با شروع فصل بهار حتما در یکی دو وعده از غذای روزانه آنها گیاهان کوهی و
خوراکی باشد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان محلات در گفت وگو با خبرنگار
ایرنا گفت: درعرصه های طبیعی این شهرستان حدود 50 هزار هکتار گیاهان دارویی
و خوراکی به صورت خود رو رویش مییابد.
ˈ"داود طالبی" همچنین انواع این گیاهان دارویی را شامل، کنگر، ریواس،
باریجه، کتیرا، نعنا کوهی، آویشن, گاوزبان و چای کوهی عنوان کرد و افزود:
ریشه، برگ و غده این گیاهان دارویی و خوراکی در درمان بیماریهای مختلف
استفاده می شود.
وی اظهار داشت: مصرف این گیاهان به عنوان دارو بایستی با مشورت اهل فن و
افرادی صورت گیرد که تجربه مصرف این دسته از داروهای گیاهی را دارند در غیر
این صورت امکان عارضه بیماری وجود دارد.
طالبی، باریجه و کتیرا را دو گیاه دارویی عنوان کرد که در شهرستان محلات
برای استفاده از آنان طرح بهره برداری وجود دارد و برداشت این دو نوع گیاه
با نظارت منابع طبیعی انجام می شود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری محلات گفت: 447 هکتار از عرصه های
منابع طبیعی این شهرستان تحت پوشش طرح تولید گیاهان دارویی کتیرا و باریجه
قرار دارد.
طالبی افزود: ازسطح مفید 435 هکتار اراضی کتیرا سالانه دو هزار و 218
کیلوگرم کتیرای سفید و زرد در روستای ورین محلات استحصال می شود.
وی گفت: هرساله با آغاز فصل بهار تا پایان شهریوردوست داران و علاقه مندان
استفاده از گیاهان دارویی به مناطق رشد گیاهان دارویی می روند و با برداشت
گیاهان دارویی در مصارف خانگی مورد استفاده قرار می دهند.
طالبی افزود: از داروهای گیاهی عرق، پودر و افشره تهیه و با توجه به نوع بیماری در درمان امراض مصرف می شود.
وی، وسعت عرصه های ملی و طبیعی شهرستان محلات را 185 هزار هکتار برآورد
کرد و گفت: با درجه بندی غنی، متوسط و فقیراین مراتع به ترتیب 45،14 و 64
هزارهکتار وسعت دارند.