احمدرضا
طحانی در گفت وگو با ایرنا افزود: برگزاری جشنواره گل و گلاب در این شهر
گامی در جهت معرفی گلابگیری به عنوان میراث کهن ملی و معنوی قمصر و مرغوبیت
گلاب منطقه است.
وی به تلاش دست اندرکاران برگزاری این جشنواره برای علمی تر
کردن آن اشاره و تصریح کرد: برای بهبود کیفیت بحث گلاب و گلابگیری کارگروه
علمی، پژوهشی در بخش ستاد جشنواره تشکیل خواهد شد.
طحانی وجود مرکز پژوهشکده اسانس های طبیعی در قمصر را قابلیتی
ارزشمند برای علمی کردن محصول گل و فرآورده های آن در این منطقه عنوان
کرد.
شهرستان قمصر دارای 300 هکتار سطح زیرکشت گل محمدی است که از
هر هکتار حدود 4 تن گل محمدی برداشت و حدود 6000 تن گلاب در مجموع تولید می
شود.
مراسم گلابگیری قمصر کاشان خرداد 89 در فهرست «مالکیت معنوی» کشور به ثبت رسیده است.
براساس مطالعات انجام شده، در شهر قمصر حدود 460 دستگاه
گلابگیری فعال وجود دارد که بیش از 172 خانوار دارای کارگاه گلابگیری فعال
هستند و این کارگاه ها به صورت جزئی از واحد مسکونی و در بطن زندگی خانوار
اداره می شود.
گلاب استاندارد، گلابی است که در صد میلی لیتر آن 35 میلی گرم
اسانس وجود داشته باشد و از دیدگاه دیگر طبق الگوی موسسه استاندارد بهترین
گل نیز گلی است که از هر یک تن آن 250 گرم اسانس حاصل شود.
اکنون از هر تن گل قمصر250 گرم اسانس تولید می شود و در بهترین وضع نیز می توان از 850 کیلوگرم گل قمصر 250 گرم اسانس به دست آورد.