کارشناس مسوول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت:
کارشناسان مالیدن یا خوردن روغن «خارخسک» را در تسکین درد مفاصل و کمر
تاثیرگذار میدانند.
«اصغر نقشی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی آذربایجانشرقی، افزود: این گیاه دارویی به عنوان علف هرز در بیشتر مناطق دیده میشود.
وی با اشاره به قسمتهای ارزشمند خارخسک تشریح کرد: بخشهای مورد استفاده
این گیاه، میوه، دانه، برگ و ریشه است اما از میوهی خارخسک بیش از دیگر
بخشها استفاده میشود.
نقشی ادامه داد: غِرغِرهی جوشانده «خارخسک» برای معالجه التهابها و برفک دهان، کاربرد دارد.
کارشناس مسوول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی یادآور
شد: مصرف میوهی «خارخسک» مانند عصارهی گیاه عمل میکند و دَمکردهی میوه
آن، برطرف کنندهی بیماریهای کلیه و نقرس است.
وی درباره میزان مصرف خارخسک گفت: میزان مجاز برای هربار مصرف خوراکی این
گیاه، از ریشه، برگ یا میوه، حداکثر 20 گرم و از روغن آن، حداکثر 28 گرم
است که این میزان اغلب باید بههمراه شیرهی انگور یا شیرهی خرما و یا عسل
مصرف شود.
نقشی با بیان خواص عَرَق خارخسک ادامه داد: عَرَق خارخسک برای دفع سنگ کلیه و مثانه استفاده میشود.