سینی نشا (سینی کشت بذر) به منظور کشت انواع گیاهان شامل گل ها ، سبزی جات و صیفی جات مثل خیار، گوجه، فلفل، هندوانه، خربزه و کلم مورد استفاده قرار می گیرد.عدم توجه به موارد زیر باعث می شود نشاهای حاصل از کاشت بذر ضعیف شده و به خوبی رشد نکنند.
اولین نکته ای که در کاشت بذر در سینی نشا مورد توجه قرار می گیرد استفاده از خاک مناسب می باشد .برای پر کردن سینیهای نشا هرگز از خاک و ماسه استفاده ننمایید این ترکیبات سفت و سنگین بوده و ضدعفونی شده نیستند و شما در تولید و جابجایی و همچنین در هنگام کاشت با مشکل مواجه خواهید بود. از ترکیباتی که میتوان به عنوان بستر کشت استفاده نمایید میتوان به کوکوپیت، پیتماست غنی شده و استریل، مخطولی از کوکوپیت و پیتماست با یکدیگر و یا با پرلیت و یا ورمیکولیت اشاره نمود.
نشاها بایستی از لحاظ نور در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشند تا ساقه هایی ضخیم وکوتاه و ریشه های متناسب با ساقه تولید نمایند. (بطور مثال نور کم سبب علفی شدن نشاء می گردد)
اندازه سینی انتخاب شده بایستی متناسب با نوع محصول باشد (کدوئیان نیازمند حفره بلندتری هستند )در هر خانه از سینی نشا سوراخی به وسیله مداد یا انگشت خود ایجاد کنید. عمق این سوراخ باید دو برابر قطر بذر باشد.در هر سوراخ ایجاد شده در خاک دو یا سه بذر گیاه قرار دهید.گاهی اوقات ممکن است بعضی از دانه ها جوانه نزنند، به خصوص دانه هایی که کهنه تر هستند، پس با کاشتن دو بذر در هر خانه سینی نشا، این نگرانی برطرف می شود و در هر خانه یک نهال وجود خواهد داشت. در صورتیکه تمامی بذر ها جوانه بزنند بعد از حذف ضعیف ترین گیاه، در هر خانه فقط یک نهال باقی بماند.
درصورتیکه آبیاری به صورت یکنواخت انجام نشود و یا به خاطر جریان غیر یکنواخت هوا بعضی از قسمت های سینی زودتر خشک شود، رشد نشاها نیز غیریکنواخت خواهد شد. معمولاً سلولهای خارجی سینی خشکتر بوده و رشد کمتری نسبت به سلولهای درونیتر سینی از خود نشان میدهند.
بعد از این که اندازه نهال ها به 5 سانتی متر رسید، باید در هر خانه سینی نشا فقط یک گیاه باقی بماند و گیاه دیگر حذف شود. گیاه قوی تر را انتخاب کنید و گیاه دیگر را حذف کنید. گیاهی که سالم تر است و ساقه ضخیم تری دارد را برای ادامه رشد انتخاب کنید.