ماش گیاهی یکساله است و به شکل بوتهای یا بالا رونده بوده، ریشه های آن مستقیم و قدری منشعب هستند. ساقه های این گیا پرخاصیت، راست، ظرفیت، منشعب کرک دار، به رنگ سبز روشن و به ارتفاع 45 تا 90 سانتی متر می باشند. گل آذین آن بصورت خوشه و گلهای آن که به رنگ لیمویی زرد می باشند بر روی دمگل بلندی قرار گرفته اند. غلافهای آن باریک، استوانه ای و کمی کرکدار بوده که قبل از رسیدن سبز روشن یا سبز تیره و به هنگام رسیدن سبز مایل به قهوهای یا سیاه رنگ میشود.
ماش گیاهی است گرمسیری که معمولا دردمای بالاتر از 16 درجه سانتیگراد رشد می کند و دردمای کمتراز 1- درجه از بین می رود. این گیاه تابستانه بوده و دارای نیاز حرارتی زیادی است. انواع پاکوتاه ماش نسبت به انواع پابلند آن به درجه حرارت کمتری نیاز دارد. درجه حرارت لازم برای جوانه زدن آن 8 درجه ی سانتیگراد است و چنانچه در طول رشد دما کمتر از 12 درجه باشد بخوبی رشد نمی کند .
چنانچه قصد دارید گیاه ماش را در منزل پرورش دهید دانههای ماش را به مدت 12 تا 24 ساعت در آب ولرم خیس کنید.میتوانید پس از خیساندن دانهها آنها را به گلدان حاوی خاک مناسب انتقال دهید.دانه ها را حداکثر در عمق 1 سانتیمتری خاک و به صورت دستپاش بکارید و روی آن را با لایه نازکی از خاک بپوشانید.
گیاهتان را به طور کامل آبیاری نموده و آن را در محلی آفتابگیر قرار دهید.
بعد از گذشت 70 تا 80 روز از کاشت ماش در گلدان بسته به رقم، گیاه شما آماده برداشت خواهد بود.
هنگامیکه دانه های آن سفت و غلافهای آن زرد یا سیاه شدند محصول را می توان در چند نوبت برداشت کرد.