شاهی سبزی یکساله است که زمان کاشت آن فصل بهار و پائیز است.بذر شاهی خیلی ریز و قرمز رنگ است و درهر گرم ۴۰۰ تا ۵۰۰ دانه بذر دیده می شود. شاهی در خاک مرطوب، غنی، دارای زهکشی خوب یا در کمپوست خوب پوسیده شده رشد بهتری خواهد داشت.شاهی نور کامل خورشید را به مکان نیمه آفتابی ترجیح میدهد.
ابتدا بذرها را روز قبل از کاشت در آب ولرم میریزیم و بین ۸ ساعت تا 24 ساعت مجازیم آنها را در آب نگه داریم تا متورم شوند. سپس خاک مناسبی را انتخاب و الک میکنیم و به ارتفاع حداقل ۱۵ سانتیمتر در یک گلدان که زهکش داشته باشد میریزیم. بذرها را از آب خارج و به روی یک پارچه یا روزنامه قدیمی منتقل میکنیم تا نم آنها گرفته شود. سطح خاک را صاف میکنیم و بذرها را به صورت فاصله دار روی سطح خاک میپاشیم و روی بذرها را با کمی خاک میپوشانیم اما دقت کنید که با توجه به اینکه سایز بذر ریز میباشد، حداکثر دو میلی متر باید روی آن با خاک پوشانده شود.
در مرحله بعد، سطح مقطع گلدان را با یک برگ روزنامه میپوشانیم تا بذرها دقیقا زیر روزنامه قرار بگیرند و با یک آبپاش کوچک روزانه دو تا چهار بار روی روزنامه آب میریزیم تا سطح آن کاملا خیس شود . گلدان را دو تا پنج روز در مکان گرمی قرار دهید و سپس به پنجره آفتاب گیر منتقل کنید .
جوانه زنی آن 1 تا 2 روز به طول می انجامد و معمولا 3 – 6 هفته بعد از کشت می توان آن را برداشت کرد این گیاه به طور کلی کم توقع بوده اما نیازمند آب فراوان می باشد.برای استفاده دراز مدت این سبزی با توجه به دوره رویش کوتاه آن لازم است هر دو هفته یکبار کشت آن تجدید گردد.
شاهیهای تازه را قبل از گل دادن گیاه، یعنی هنگامی که بسیار کوچک هستند، برداشت کنید. اگر تا زمان گل دادن گیاه صبر کنید، برگهای آن سفت و گس میشود.برای برداشت جوانههای شاهی از قیچی استفاده کنید، وقتی جوان ترین برگها سبز رنگ شدند، معمولاً ۱۰ روز بعد از کشت گیاه، آن را برداشت کنید.وقتی که ساقههای گل شکل گرفتهاند، از برداشت برگهای بلند شاهی بپرهیزید، زیرا برگها بعد از آن آنقدر تلخ میشوند که قابل خوردن نیستند.