عواملي مانند بيماري های باکتریایی ، عوامل ژنتيکي و نوع رقم انتخابي ، عوامل محيطي ( تاثير دما ، آب و هوا ، رطوبت ، نور) ، تغذيه و کوددهي ، زمان برداشت و روش برداشت ، نحوه خشک کردن گردو و مدت زمان انبار داری گردو مي تواند بر روي کيفيت مغز گردو تاثير گذار باشد. معمولا در ارقام زودرس چون فرآيند رسيدن ميوه با هوای گرم اواسط تابستان همزمان است مغزها تيره تر شده و از کيفيت آنها کاسته مي شود پس با شناسایی ارقام ديررس و مرغوب وپرورش اين ارقام مي توان از مسئله تيرگی مغز گردو تا حدودی جلوگيری نمود.
تابستانهای گرم و درجه حرارت های بالای 38 درجه سانتيگراد در طي دوره سفت شدن مغز باعث تيره شدن آن مي گردد . براي دستيابی به گردوهایی با مغز پر و ميزان چربی بالا ، درجه حرارت هاي 27 تا 33 درجه سانتيگراد در طول چندين هفته قبل از برداشت ضروری مي باشد . تغذيه با عناصر ميکرو به ويژه سولفات روی و آهن در افزايش کيفيت مغز گردو موثر می باشد . برداشت مکانيزه و انتخاب روش برداشت صحيح که در حداقل زمان انجام گيرد اهميت دارد . در برداشت مکانيزه استفاده از ماشين پوست گير بسيار الزامی است.
علائم بیماری باکتریای روی برگ، شاخه و جوانهها ظاهر می گردند. بیماری با ظهور لکههای کوچک روی برگ آشکار میشود که این لکه ها به تدریج توسعه مییابند و پس از منتهی شدن به رگبرگ ها زاویه دار و رنگ آنها سیاه می گردد. موقعی که میوه به اندازه نخود است علائم آلودگی روی آن به صورت لکه سیاهی در گلگاه دیده می شود که به تدریج توسعه مییابد و فرورفتگی پیدا کرده، شکاف بر می دارد. درصورت مساعد بودن شرایط جوی، لکه روی میوه توسعه یافته تمام پوست میوه را فرا می گیرد و سپس به مغز گردو نفوذ می کند.
عمده ترین روش های کنترل بیماری، شامل روش های زراعی استفاده از ارقام مقاوم، کنترل شیمیایی و مدیریت تلفیقی است.استفاده از نهالهای سالم برای کاشت ،رعایت فاصله کاشت در نهالستان ،استفاده از ارقام دیر گل مانند فرانکفورت و هارتلی برای فرار از بیماری و هرس شاخه آلوده به منظور حذف آلودگی و نیز افزایش جریان هوا در شاخه ها ،مدیریت آبدهی نهالستانها و باغات، اجتناب از آبیاری بارانی و بخصوص در زمان گلدهی(اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت) ،توجه کافی به تغذیه گردو در کنترل بیماری موثر است . در مواقعی که خطر بروز بیماری بالاست دو بار سم پاشی با سموم مسی مانند مخلوط بوردو و یا اکسی کلرور مس، یکی در اوائل دوره رویشی و دیگری در پایان این دوره توصیه شده است.
فصل برداشت گردو بستگی به شرایط محیطی دارد از اواخر تابستان یا اوایل پاییز برداشت میشود. هنگام برداشت گردو پوست آن باید به رنگ قهوهای مایل به خاکی در آمده باشد و پوست آن به راحتی از گردو جدا شود. برداشت محصول گردو باید در اولین فرصت که گردوها پوست میدهند انجام شود.
بعد از چیدن گردوها باید آنها را پوست کنده و محصول را در سایه و در جای خشک پهن کرد تا خشک شوند. محل خشک شدن باید طوری باشد که هوا در آن جریان داشته باشد. تا محصول به طور کامل خشک شود. در مناطقی که آفتاب ملایم باشد میتوان محصول را بعد از پوستگیری در آفتاب ملایم خشک کرد. اگر آفتاب شدید باشد موجب سیاه شدن مغز گردو و عدم بازار پسندی آن میشود.