١٤/٤/١٤٤١ --- 12/12/2019 --- ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۱ آذر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  12  نفر
بازدید امروز :  1215  بازدید
بازدید دیروز :  11788  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
 
 

آشنایی یا بیماری شانکر باکتریایی درختان هسته دار

این بیماری یکی از مهم ترین بیماری های درختان میوه هسته دار می باشد به آن بلاست شکوفه، بلاست غنچه، سوختگي باكتريايي، صمغ باكتريايي ، انگومك یا گموز، مرگ سر شاخه یا سرخشکیدگی نيز اطلاق مي شود .میزبان مهم این بیماری شامل بادام ، زردآلو ، گیلاس ، آلبالو ، آلو ، گوجه ، هلو ، سیب و گلابی هستند .علاوه بردرختان هسته دار .مرکبات . گلابی .رز .بسیاری از گیاهان زینتی یک یا چند ساله بعضی از سبزیجات و غلات نیز مورد حمله این پاتوژن قرار می گیرند . خسارت این بیماری در سالهایی که بارندگی بهاره زیاد است بیستر دیده میشود .

 
اين بيماري در استان های گلســتان، مركزی، خراسان، مازندران، تهران، آذربايجان غربی و شرقی وهمچنين كردستان از اهميـت بيشتري برخوردار بوده و همه ساله خســارتهای جبران ناپذيري را به درختان ميــوه هسته دار وارد مي سازد.مهم ترین علائم به صورت شانکر و تولید صمغ در روی شاخه های آلوده می باشد تولید صمغ در نواحی آلوده بعد از خواب زمستانی شروع می شود .گاهی موقع بیماری ظرف یک هفته بخش هوایی روی شاخه آلوده را کلا خشک می کند.

 
علائم در جوانه ها و اندام های گل بصورت خشکیدگی و قهوه ای شدن بافت به همراه مرگ جوانه ها و اندام های گل دیده می شود . روی جوانه ها ترشح صمغ مشاهده می شود. بافت شاخه و تنه در محل آلودگی تغییر رنگ داده و نسبت به بافتهای سالم کمی گودتر است و چنانچه پوست محل شانکر را برداریم رگه های قهوه ای در بافت زیر پوست دیده می شود . در اين حالت ناحيه زير شانكر بوي ترشي مي دهد. در برخی از درختان الوده در قسمت پایین گیاه و نزدیک طوقه پاجوشهای فراوان رشد می کنند .

 
علائم بیماری روی برگ : پشت برگها ابتدا سبز کمرنگ شده که بعدا قسمت بالای برگ نیز تغییر رنگ داده و لکه های تیره رنگ روی آن ایجاد میشود سپس این لکه ها از روی برگ جدا شده و می افتند و برگ حالت غربالی به خود می گیرد که در این حالت در قسمت نوک برگ بیشتر است.در نهایت برگها زرد شده میریزند.

 
اصلی ترین خسارت، برگریزی شدید درختان است که در نهایت به ضعیف شدن درخت منجر می شود. میوه ها کوچک و بدشکل بوده و بازارپسندی خود را از دست می دهند. عامل بیماری به گياهان ميزباني حمله مي كند كه در اثر عوامل مختلف ضعيف شده باشند. زخمهاي ايجاد شده روي درختان در اثر سرما زدگي ، يخبندان، هرس و حشرات امكان ورود عامل بیماری به داخل گياه را آسان مي سازند. عواملي كه موجب ايجاد زخم در درختان مي شود نقش مهمي درشروع توسعه اين بيماري دارند.زخم هاي هرس نه تنها امكان ورود باكتري ها را آسان مي سازند بلكه شرايط را براي ورود قارچ هايي نيز مهيا مي نمايد.

 
شانکر باکتریایی وقتی در باغی شیوع پیدا کرد کنترل آن بسیار مشکل است، لذا همه سعی باغدار باید متوجه جلوگیری از آلودگی درختهای باغ باشد. بنابراین هنگام احداث باغهای جدید یا واکاری در باغهای قدیمی حتماً باید از نهالهای سالم وعاری از این بیماری استفاده شود.بايد توجه شود در موقع كاشت نهال، ضدعفوني ريشه توسط مخلوط بردو 3 درهزار صورت گيرد.محل پيوندك بايد 30 -15 سانتيمتر از خاك فاصله داشته باشد.اگر آلودگي توسعه چنداني نداشته باشد و در مراحل اوليه است با يك چاقوي تيز پوست محل را تراشيده تا به بافت زنده برسيم آنگاه به وسيله محلول يك درصد پرمنگنات پتاسيم و يا مخلوط بردو به ميزان يك در هزار ضدعفوني سطحي مي كنيم و پس از دو هفته محل را با چسب باغباني مي پوشانيم. همچنين اگر پوسيدگي بيشتر از نصف دور تنه را فرا گرفته باشد بايد درخت آلوده را قطع كرد و خارج از باغ سوزاند. همچنين شاخه هاي آلوده را 10سانتيمتر پايينتر از محل آلودگي طبق نظر كارشناس بازديدكننده، هرس و خارج از باغ بسوزانيد.

 
مبارزه شیمیایی با استفاده از ترکیبات مسی مانند مخلوط بردو 2 درصد و یا اکسی کلرورمس 3 در هزار یا بردوفیکس انجام شود ، سه زمان برای سمپاشی بر علیه بیماری شانکر باکتریایی درختان میوه هسته دار توصیه می شود : الف) در پاییز همزمان با ریزش برگها ب) در زمان تورم جوانه های گل ج) بلافاصله پس از ریزش گلبرگها و تشکیل میوه تاکید می گردد هرنوع سمپاشی بعداز بازدید کارشناسان گیاهپزشک انجام گردد.

 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت