1
|
افسانه سادات فرود
|
سلام تکثیر رز به روش کاشت بذر و قلمه است .روش قلمه گرفتن متداول تر است.بهترین زمان قلمه زدن گل رز در اواخر فصل بهار و اوایل فصل پاییز است که می تواند با دو روش قلمه زنی توسط ساقه و روش خوابانیدن در هوا انجام شود.برای تهیه قلمه سبز یا تر باید در انتها و پایان فصل گل دهی اقدام نمود و از ساقه هایی که گل ندارند, قلمه هایی به طول ده سانتی متر جدا کرد. چون این قلمه برگ بسیار دارد و وجود این برگها همراه با اتلاف آب برای ساقه است می باید تعداد برگها را کاهش داد و فقط یک دسته برگ در انتهای قلمه نگه داشت.همچنین برای تهیه قلمه های چوب یا خشک که فصل برداشت آنها پایان پاییز بعد از برگ ریزی کامل گیاه می باشد, از قسمتهای بالغ و چوبی گیاه مادر, قلمه هایی به طول پانزده تا بیست سانتی متر بزنید. برش این قلمه ها از گیاه اصلی خوب است که از ناحیه زیر گره به شکل اریب زده شود, ناحیه گره به محل اتصال برگ به ساقه می گویند. این قلمه ها را می توان در ترکیبات سبک همانند خاک برگ به علاوه پرلایت ( به اندازه مساوی ), خاک برگ به علاوه شن ( میزان استفاده خاک برگ دو به یک نسبت به شن), کوکوپیت به علاوه پرلایت ( نسبت اندازه کوکوپیت دو به یک به نسبت شن) کشت کرد. قبل از اینکه قلمه ها را در این ترکیبات بکارید, نیم ساعت قبل آنها را خیس کنید و اجازه دهید تا کاملا آب آنها کشیده شود, بعد قلمه ها را تا نیمه در این خاکها بکارید و با انگشت دورشان را محکم و سپس آبیاری کنید, تا قلمه ها در جایشان محکم شوند. جعبه ها یا گلدان هایی که قلمه ها را در آنها کشت کرده اید در محیطی روشن به دور از تابش مستقیم نور خورشید در دمای هجده تا بیست درجه سانتی گراد قرار دهید. در مورد قلمه های سبز یا تر به یاد داشته باشید که حفظ رطوبت در آنها بسیار حائز اهمیت است. برای این کار می توانید از مه پاش یا کشیدن پلاستیک برای آنها استفاده کنید. رطوبت محیط کشت سبب شکل گیری ریشه ها می شود. ریشه دهی هشت هفته به طول می انجامد.
|
|