شته پنبه :
نام علمی : Aphis gossypi
معرفی آفت
شته پنبه پلی فاژ بوده و مانند دیگر شته ها با مكیدن شیره گیاهی باعث پیچیدن برگها و عدم رشد سر شاخه ها می گردند. به علاوه عسلك فراوان حاصله از آن روی گیاهان را پوشانده كه قارچهای ساپروفیت روی آن رشد كرده و باعث فوماژین می شوند. ناقل حدود 70 نوع بیماریهای ویروسی در گیاهان می باشد كه مهمترین آنها عبارتند از:
برای این شته 70 گونه میزبان گزارش شده است. در ایران مرحوم افشار آن را جزء آفات پنبه، جالیز، سبزی ها و گیاهان صنعتی و علوفهی ای گزارش كرده و دواچی و تقی زاده آن را به عنوان آفات مركبات و فرح بخش این آفت را روی گوجه فرنگی، خربزه، هندوانه، خیار و… گزارش كرده است.
زیست شناسی:
در مناطق گرمسیر سیكل زندگی آن Anholocyclic بوده و در مناطق سردسیر به صورتHolocyclic می باشد. در شرایط عادی طول عمر یك شته از بدو تولد تا مرگ، یك ماه طول می كشد. در مناطق گرمسیر تا 59 نسل آن شمارش شده است.
کنترل شیمیایی انواع شته های پنبه:
1- مونوکرتوفوس(نواکرون) SL40% یک لیتر 2-1 نوبت
2- ایمیداکلوپراید(کونفیدور) SC 35% و 250سی سی درهکتار
3- متاسیستوکس EC25% و 1لیتر
4- پی متروزین(چس) WP 25% و 1کیلوگرم در هکتار