١٨/٢/١٤٤١ --- 10/18/2019 --- ۱۳۹۸ جمعه ۲۶ مهر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  90  نفر
بازدید امروز :  7034  بازدید
بازدید دیروز :  10676  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
آفات گیاهان و مبارزه با آن >> سفیدک پودری انبه
 

سفیدک پودری انبه

 


بیماری سفیدک پودری انبه یکی از عوامل مهم و موثر در ریزش گل و میوه های جوان انبه است.

در ایران استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان از مناطق عمده کشت و تولید انبه به شمار می روند و سطح زیرکشتی بالغ بر 1800 هکتار دارند.از مهم ترین مشکلات انبه کاران جنوب کشور در چند سال اخیر مسئله ریزش گل و عدم تشکیل میوه بوده است که بیماری سفیدک پودری انبه از عوامل مهم و موثر در این عارضه است.

 
نوعی قارچ عامل بوجود آورنده، این بیماری است که به بافت های جوان همه اعضا گیاه مانند گل آذین، برگ و میوه آسیب می رساند. روی سطح نواحی آلوده را گرد سفیدی می پوشاند و در زیر این پوشش سفید رنگ، اندام ها در نهایت قهوه ای شده و می میرند.


خوشه های آلوده در واریته های حساس ممکن است میوه ندهند و یا تعداد کمی میوه تولید کنند که در این صورت میوه ها کوچک و گاهی نارس هستند. در اثر حمله قارچ سطح میوه های جوان ممکن است توسط پودر سفیدرنگ پوشیده شود و با رشد میوه اپیدرم آنها در محل آلودگی ترک خورده و بافت چوب پنبه ای تشکیل می شود و میوه ها بعد از اینکه به اندازه نخود شدند، می افتند نکته مهم اینکه برگ های کهنه و میوه های بالغ و رسیده از قارچ سفیدک پودری خسارت نمی بینند.


در بخش دیگری از این مقاله استفاده از ارقام مقاوم و روشهای مبارزه شیمیایی با این بیماری آورده شده است ارقام گلن، کاریرو هادن نسبتا حساس و ارقام تومی، سنساشن و کنسینگتون نسبت به بیماری سفیدک پودری حساسیت کمتری دارند و توصیه شده است از پایه های مقاوم در برنامه های اصلاح نژاد استفاده شود.


محلولپاشی با گوگرد و ترکیبات آن از روشهای شیمیایی توصیه شده برای کنترل این بیماری است که استفاده از آن در شرایط آب و هوایی گرم و نور شدید باعث وارد آمدن خسارت به برگ و میوه های جوان و یا گل ها می شود.همچنین استفاده از قارچ کش دینوکاپ به میزان یک گرم در هر لیتر آب و یا کالکسین به میزان یک سی سی در هر لیتر آب می تواند به خوبی بیماری را کنترل می کند.




مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت