١٨/٨/١٤٤٠ --- 4/23/2019 --- ۱۳۹۸ سه شنبه ۳ ارديبهشت امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | حمایت از نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تلگرام نارگیل
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  60  نفر
بازدید امروز :  3927  بازدید
بازدید دیروز :  31939  بازدید
تبلیغات متفرقه
خرید انواع بذر گل ، خرید بذر کاکتوس ، خرید کاکتوس
گیاهان >> استویا ۲۵۰ برابر شیرین تر از قند
 

استویا ۲۵۰ برابر شیرین تر از قند

 

استویا ۲۵۰ برابر شیرین تر از قند

گیاه استویا ۲۵۰ برابر شیرین تر از قند

۲۵۰ برابر شیرین تر از قند ” مهمترین ویژگی استویا است ، گیاه بومی آمریکای جنوبی که پژوهشکـده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران ، کاشت آن را از پنج سال پیش، بصورت آزمایشی آغاز کرد .

استویا 250 برابر شیرین تر از قند
به گزارش واحد مرکزی خبر ، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی شمال کشور مستقر در رشت در این باره می گوید: ” استویا ” با نام علمی stevia rebaudiana bertoni گیاهی علفی و از تیره کمپوزیت ها compositate است که ارتفاع آن به یک متر هم می رسد و عمر آن حداکثر پنج سال است .

علیرضا ترنگ می افزاید : برگ استویا حاوی ماده ای به نام استویوزید stevioside است که با اینکه ۲۵۰ برابر از ساکاروز چغندرقند و نیشکر شیرین تر است اما خواص شیمیایی مضر آن را ندارد ، از این رو هم به لحاظ صرفه اقتصادی و هم از نظر پزشکی در خیلی از کشورها ، استویا ، جایگزین مناسبی برای چغندر و نیشکر محسوب می شود.

او می افزاید : هم اکنون پاراگوئه ، برزیل ، چین ، تایوان ، کره جنوبی و مالزی از مهمترین کشورهای تولید کننده استویا هستند .


استویا 250 برابر شیرین تر از قند

این مقام مسئول می گوید : پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران از پنج سال پیش با هدف تولید منابع جدید شیرین کننده ها در کشور ، کمک به برطرف شدن مشکل تک محصولی بودن کشاورزی در بسیاری از مناطق ایران ، ایجاد فرصت های جدید شغلی و افزایش درآمد خانوارهای کشاورز ، کشت آزمایشی استویا را در اصفهان و گیلان آغاز کرد و این گیاه در گیلان ، هم اکنون در شهرستان های آستانه اشرفیه ، رودبار ، رودسر ، املش ، سیاهکل و تالش کشت می شود .

رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی شمال کشور با بیان اینکه هم اکنون ارزش هر کیلو برگ خشک گیاه استویا در بازار ایران ، ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان است می گوید : اگر کاشت استویا در گیلان رونق گیرد با توجه به بازار خوب آن ، درآمد قابل توجهی برای کشاورزان گیلانی که بیشترشان از ” تک محصولی بودن” کشت و کارشان رنج می برند ، حاصل می شود .

علیرضا ترنگ می گوید: براساس بررسی ها از هر هکتار مزرعه استویا در گیلان می توان سالانه تا ۱۵۰۰ کیلوگرم برگ خشک استویا به ارزش ۹۰ میلیون تومان برداشت کرد.استویا 250 برابر شیرین تر از قند

با درنظرگرفتن این ارقام و با محاسبه ای سرانگشتی می توان دریافت اگر دستکم در یک درصد از ۴۰۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی گیلان ، معادل چهار هزار و ۵۰ هکتار استویا کاشته شود ، سالانه می توان حدود ۴ هزار و ۸۶۰ تن برگ خشک استویا به ارزش حدود ۱۴۶ تا ۱۷۰ میلیارد تومان تولید کرد که این امر بی شک در تقویت بنیه مالی کشاورزان منطقه ، شغل آفرینی و در نتیجه رونق اقتصادی گیلان موثر خواهد بود.

خاک کم شور بهترین خاک برای کشت استویا

سحر بهلولی یکی از کارشناسان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمال کشور هم به خبرنگار ما می گوید استویا را می توان به راحتی در کنار ۳۵۰ گیاه شناخته شده گیلان کاشت و پرورش داد و از آنجا که خاک کم شور ، بهترین خاک برای کشت استویاست ، شمال ایران ازجمله گیلان می تواند بهترین منطقه برای کاشت این محصول درکشور باشد.

بهترین مناطق کشت استویا

او اراضی توتون کاری گیلان را از نظر خاک شناسی ، بهترین مناطق کشت استویا می داند.

این کارشناس کشاورزی که سه سال بطور متمرکز روی کشت استویا در گیلان مطالعه کرده است می افزاید هم اکنون در ۶ شهرستان گیلان ، مزارع آزمایشی کشت استویا ایجاد شده است که در صورت استقبال کشاورزان ، کاشت این گیاه می تواند گسترش یابد .کشت و پرورش استویا

او معتقد است با توجه به کاربردهای فراوان عصاره شیرین استویا در صنایع شیرینی سازی ، پزشکی و دیگر صنایع غذایی ، محصول استویا مشتری فراوانی دارد و با قیمت خوبی خریداری می شود.

سحر بهلولی ، ناشناخته بودن استویا و چگونگی کشت آن را مهم ترین مشکل فراروی توسعه کشت این محصول در گیلان می داند.

اما بررسی ها نشان می دهد استویا میان کشاورزان گیلانی محصولی ناشناخته است و برخی از آنان حتی نام این گیاه را هم نشنیده اند .

استویا

سیامک یحیایی از کشاورزان آستانه اشرفیه که شهرستانش ، یکی از مناطق کشت آزمایشی استویاست در مصاحبه با خبرنگار ما با ابراز بی اطلاعی از این گیاه می گوید : تاکنون حتی نام استویا را هم نشنیده ام.

البته خبرنگار ما ماجرای بی اطلاعی از استویا و کاربرد های آن را از زبان حسن مقتدایی ، کشاورز تالشی ، علی امیدوار کشاورز رودباری و علی عباس پور ، کشاورز ساکن سیاهکل هم جویا شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان هم در گفتگو با خبرنگار ما تاکید کرد بیشتر کشاورزان گیلانی از استویا و ویژگی های آن اطلاعی ندارند و باید با توسعه فعالیت های ترویجی بر دانش کشاورزان در این زمینه افزود .

ایرج بنیادی در ادامه توسعه کشت استویا را از برنامه های این سازمان دانست و گفت : کشت استویا با توجه به اینکه این گیاه ۵۴ تا ۱۰۴ روز برگ دهی دارد و از طرفی چهار تا پنج سال هم می توان از گیاه استویا برگ برداشت کرد از فرایند تولید بسیاری از محصولات کشاورزی آسان تر و درعین حال پرسودتر است .


او افزود: درحالیکه یک کشاورز ، سالانه بطور متوسط از هر هکتار توتونکاری ، حداکثر چهار میلیون تومان از هر هکتار بادام کاری حدود چهارده میلیون تومان و از هر هکتار باغ چای حدود ده میلیون تومان درآمد کسب می کند از هر هکتار مزرعه استویا می تواند ۹۰ میلیون تومان درآمد کسب کند.

البته این مقام مسئول معتقد است استویا قرار نیست جایگزین محصولات اساسی گیلان شود اما می تواند جانشین خوبی برای محصولات کم بازده ازقبیل سبزیجات ، صیفی جات و محصولاتی مانند توتون باشد و از سوی دیگر محصول خوبی برای زمین های بایر گیلان است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان در ادامه با اشاره به حمایت های این سازمان از کاشت استویا می گوید : مشغول تهیه طرحی هستیم که بر اساس آن ، استویا هم جزو محصولاتی قرار گیرد که می توان به آن تسهیلات بانکی با نرخ سود کشاورزی پرداخت کرد.

ایرج بنیادی می افزاید : سازمان جهاد کشاورزی گیلان ، علاوه براین تلاش می کند ، هم کشاورزان گیلانی را با استویا آشنا کند و هم با شناساندن فرآیند سودآور فرآوری استویا به بخش خصوصی ، این بخش را به ایجاد صنایع فرآوری این محصول تشویق کند.

برگ خشک استویا همراه چای

او با اشاره به اینکه برای فراگیرکردن کشت استویا باید فرآیند تامین نشای این گیاه را هم تضمین کرد گفت : استویا نه ازطریق بذر ، بلکه از طریق کشت بافت تکثیر می شود از این رو نشاگیری از آن ، نیازمند فضای گلخانه ای است و باید پیش از تشویق کشاورزان به کشت استویا بخش خصوصی بویژه دانش آموختگان رشته های کشاورزی را ترغیب کرد با ساخت گلخانه های کوچک ، نشای مورد نیازکشت استویا را تامین کنند.

رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمال کشور هم در گفتگو با خبرنگار ما فعال کردن شرکت های خصوصی ، برای تولید نشای استویا را مهم دانست وگفت : باید در کنار تشویق بخش خصوصی به تولید نشای استویا ، آگاهی های عمومی به استویا را هم افزایش داد تا فعالیت شرکت های تولیدکننده نشا در دراز مدت سودآور باشد.

باتوجه به امکان توسعه کشت استویا در گیلان و سودآوربودن کشت آن ، تولید این محصول می تواند راهکاری برای برطرف کردن مشکل تک محصولی بودن کشاورزی در گیلان ، ایجاد فرصت های جدید شغلی و در نهایت توسعه اقتصادی گیلان محسوب شود .

کم زحمت بودن کشت استویا هم مزیت خوبی برای کشاورزی گیلان است کشاورزانی که بیشترشان محصولات پرزحمتی مانند برنج و چای تولید می کنند.

به نظر می رسد تلاش بیشتر سازمان جهاد کشاورزی گیلان برای آشنایی کشاورزان با استویا و کمک به بخش خصوصی برای تولید نشای این محصول در شتاب گرفتن فرآیند توسعه کشت استویا در گیلان موثر باشد .


منابع: پالم گاردن



مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت