نام علمی : Hibiscus cannabinus L
گیاهی است یكساله از تیره پنیرك (Malvaceae)
خصوصیات گیاهی: كنف از
گیاهان لیفی است كه در نواحی گرم و مرطوب و اساساً برای استخراج فیبر نرم
از پوست ساقه جهت تهیه الیافت كشت می گردد ، هر چند كه دانه كنف نیز جهت
روغن گیری قابل استفاده است .
میوه كنف بصورت كپسول است .
سازگاری: كنف از محصولات نواحی گرم و مرطوب است . به یخبندان حساب و به یك فصل رشد بدون یخبندان حداقل 200 روزه نیاز دارد .
كنف ما هیتا گیاهی كوتاه روز است ولی حساسیت آن به طول روز كمتر از لوبیا روغنی است .
نیاز كنف به آب زیاد است .
كنف به شوری خاك نسبتاً مقاوم است .
تناوب زراعی: كنف از گیاهانی است كه حاصلخیزی خاك را به شدت مورد استفاده قرار داده و خاك را ضعیف می سازد .
از تناوبهای مناسب كنف می توان به تناوبهای زیر اشاره نمود :
شبدر ـ ذرت ـ كنف ـ آیش
شبدر ـ كنف ـ گندم
كنف ـ نخود یا لوبیا ـ ذرت یا برنج ـ آیش
کود شیمیایی: حدود 90 كیلو
ازت ، 140 تا 180 كیلوگرم اكسید فسفر و در صورت ضرورت 100 كیلوگرم اكسید
پتاسیم برای هر هكتار مناسب است . بهتر است ثلث تا نیمی از كل ازت را قبل
از كاشت و بقیه را بصورت سرك و 1 تا 5/1 ماه بعد از سبز شدن به خاك داد .
تاریخ کاشت: حداقل حرارت برای جوانه زدن بذر كنف حدود 13 درجه سانتیگراد است .
عامل دیگری را كه می بایستی در انتخاب تاریخ كاشت در نظر گرفت جلوگیری از برخورد تاریخ برداشت با هوای خشك در اول پائیز است .
آفات و امراض: آفتی اختصاصی برای كنف در ایران شناسائی نشده است . ولی بطور كلی آفات كنف با پنبه مشترك است