میوه سنجد از زمانهای گذشته در سبد غذایی ایرانیان جا داشته و دراعیاد سنتی به آن توجه خاصی مبذول شده است.
امروزه از درخت سنجد ومیوه آن در صنایع غذایی وبهداشتی و دارویی وعطرسازی و صنایع چوب استفاده می شود.
خواص درخت سنجد در تمام اندامهای آن منتشر شده و ریشه و چوب وپوست ومیوه آن دارای خواص دارویی و صنعتی متفاوتی است.
درخت
سنجد دارای 3 قسمت برون بر(پوست قهوه ای رنگ) و میانبر(آردی شکل) و
درونبر(هسته چوبی و سفت آن)است که قسمت میانبر ودرون بر آن دارای ارزش
غذایی فراوان است.
در قسمت میانبر 2نوع قند گلوکز و فروکتوز و7نوع
چربی اشباع شده واشباع نشده وجود دارد.در قسمت درون بر سنجد 17نوع اسید
آمینه و مقداری پروتئین وجود دارد که هر یک از این آمینو اسیدها خواص
دارویی بسیار مفیدی دارند به طوری که میتوان گفت میوه سنجد دارویی است .
این میوه از نظر طب سنتی قابض است. بنابراین در معالجه بیماری های دندان و
لثه و اسهال و در درمان زخم معده موثر است و از خونریزی جلو گیری می کند.
اگر آرد و هسته میوه سنجد را با هم آسیاب کنیم، مصرف خوراکی آن در درمان
بیماری آرتروز موثر است.