نام علمی :
Grapevine rots
پوسیدگیهای انگور براثر عوامل ساپروفیتی یا پارازیتهای ضعیف صورت میگیرد
كه در مراحل مختلف رشد به میوه حمله میكنند وباعث فساد آن میشوند.
عواملی چون Greenaria uvicola باعث پوسیدگی تلخ انگور(grape bitter rot)
میشود، Glomerella cingulata باعث پوسیدگی انگور رسیده (rip rot) میشود
كه معمولاً موقع برداشت محصول دیده میشود. این پوسیدگی به رنگ قرمز مایل
به قهوهای دیده میشود. عواملی چون Guignardia bidwellii و Bortysphaeria
obtusa باعث پوسیدگی سیاه رنگِ برگ، میوه و ساقهی مـــو میشوند.
پوسیدگی خوشه (bunch rot) ناشی از Botryotinia fuckeliana (آنامورف:
Botrytis cinerea) است كه در آن خوشهی انگور لهیده و روی آن پوشش خاكستری
قارچ تشكیل میشود. پوسیدگی خوشه ممكن است براثر Lasiodiplodia theobromae
(Botrysphaeria rhodina) نیز بوجود آید لكن در این حالت پوسیدگی ابتدا
قرمزرنگ و سپس سفید است ونهایتاً میوه مومیایی میشود.
كنترل پوسیدگی ها:
جلوگیری از صدمه دیدن فیزیكی، شیمیایی وحمله حشرات بخصوص در مراحل آخر
رشد، همچنین انبار سریع میوهها در دمای پایین و جداسازی میوههای آلوده
در كاهش پوسیدگیها موثر است.