صمغ گوار :
نام علمی : Cyamopsis tetragonolobus
نام تیره : Fabaceae
از نظر ویژگی گیاهشناسی ، گیاه علفی می باشد و در آمریکای مرکزی و پاکستان پراکندگی دارد. این گیاه بومی ایران نمی باشد.
جزء مورد مصرف گیاه در صنایع داروسازی ، دانه می باشد و طریقه برداشت دستی است.
ماده موثر اصلی از دی – گالاکتو – دی – مانان تشکیل شده است. این پلی ساکارید به نام صمغ گوار نامیده می شود.
خواص دارویی آن عبارتست از : کمک درمانی برای رژیمهای غذایی با هدف کاهش وزن.
عوارض جانبی : ایجاد باد شکم و حالت تهوع.
کاربردهای غیر دارویی آن بعنوان تغلیظ کننده در صنایع غذایی و دارویی بکار می رود.