فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۳۰         
  


پای خر یا پای کره اسبی :

نام علمی : Tussilago farfara
نام گیاهی دارویی است از خانواده گل‌ستاره‌ ای‌ها از گونه خرپاها (Tussilago).

پای خرگیاهی پایا و دارای ریشه قوی، گوشتدار و به رنگ سفید مایل به قهوه‌ای است. در آغاز فصل بهار و قبل از پیدایس برگ ها، ساقه کوچکی از گیاه رشد می‌کند که هریک به کاپیتول منتهی می‌شود

رنگ برگ‌ها سبزاما سطح آن به علت پوشیده بودن از کرک‌های ظریف به رنگ سبز مایل به سفید است.

گل‌های این گیاه دارای تانن، فارادیول (faradiol)، اسیدهای مالیک، گانیک، ونیک و دو نوع فیتوسترین می‌باشد. در برگ‌های آن گلوکزید وجود دارد.

خواص درمانی

از ریشه و برگ گیاه، برای بخور، رفع سکسکه، سرفه‌های خشک و درمان آبسه و له شده برگ‌ها با عسل به صورت ضماد برای مداوای باد سرخ استفاده می‌شود. همچنین صورت‌های دارویی دیگر پای خر برای حفاظت پوست استفاده می‌شود.این دارو خلط آور و آرام کننده نیز می‌باشد. 1. طبع آن گرم و خشك است.

2. برای ناراحتی‌های سینه و برونشیت مزمن و آسم می‌توان از این گیاه (برگ‌های این گیاه را مانند سیگار دود كرد) استفاده كرد.

3. برای سرطان ریه و خروج اخلاط خونی از سینه از دمكرده گل آن استفاده شود

4. از دمكرده آن می‌توان به عنوان مایع شستشوی چشم استفاده كرد.

5.افراد مسلول می‌توانند از دمكرده آن میل كنند

6.برای درمان فلج ناگهانی ناشی از خونریزی مغزی دمكرده این گیاه نیز مفید می‌باشد

7. آدرپشتك 5 گرم در 250 سی‌سی آب‌جوش 20 دقیقه دم‌كرده صاف نموده 4 نوبت در روز میل شود.

8. برای كم كردن ورمها از ضماد برگ و گل آن استفاده شود. 9. كسانی كه ناراحتی كبدی دارند از این گیاه با احتیاط استفاده كنند و نباید بیش از 2 هفته استفاده شود.

محل رویش :

غالب نواحی ایران مانند شمیرانات و کندوان محل رویش این گیاه می‌باشد

 





گیاه پای خر یا (کره اسبی )
گیاه پای خر یا (کره اسبی )
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.