٢٢/١/١٤٤١ --- 9/22/2019 --- ۱۳۹۸ يکشنبه ۳۱ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  41  نفر
بازدید امروز :  451  بازدید
بازدید دیروز :  12674  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
غذاهای گیاهی و گیاه خواری >> مارچوبه
 

مارچوبه

 

گیاه مارچوبه :

نام علمی: Asparagus officinalis
نام انگلیسی: Asparagus

نام تیره: Liliaceae



گیاه شناسی

مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله كه ارتفاع آن تا چند متر می رسد و دارای شاخه های نسبتا چوبی و صاف می باشد
 

مارچوبه بصورت وحشی در اكثر نقاط دنیا می روید برگهای آن فلسی شكل بوده كه از كنار آنها شاخه هایی باریك و دراز و سبز رنگ بصورت دسته های ۳ تا ۸ تائی خارج می شود .

بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچه ها  می كارند مار چوبه را در اوائل پائیز می چینند .

این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی هایی وجود دارد كه مارچوبه را نشان می دهد .

مارچوبه را می توان بصورت مختلف مصرف كرد . باید مارچوبه را با كمی آب و حرارات كم در ظرف های ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده كنید زیرا دارای ویتامین و املاح می باشد . وقتیكه مارچوبه می خرید دقت كنید تازه باشد .

شاخه های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوك  آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوك آن باز باشد نشانه  این است كه گیاه مدت زیادی مانده و كهنه شده است .

تركیبات شیمیایی:

مارچوبه دارای آسپاراژین ف كونی فرین ، اینوزیت ، تانن ، اسدی گالیك ، آسپاراگوز ، و اسید سوكسی نیك می باشد دانه آن دارای ۱۵ درصد مواد روغنی می باشد این روغن زرد مایل به قرمز است .

درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زیر است

آب                             ۹۰ گرم

پروتئین                       ۲/۵ گرم

چربی                         ۰/۲ گرم

مواد نشاسته ای          ۴/۲ گرم

كلسیم                       ۲۲ میلی گرم

فسفر                        ۶۰ میلی گرم

آهن                           ۱/۱ میلی گرم

سدیم                       ۲ میلی گرم

پتاسیم                      ۲۷۵ میلی گرم

ویتامین آ                   ۹۰۰ واحد

ویتامین ب ۱               ۰/۲ میلی گرم

ویتامین ب ۲               ۰/۲ میلی گرم

ویتامین ب ۳                ۱/۵ میلی گرم

ویتامین ث                  ۳۵ میلی گرم

خواص داروئی:

از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشك است بنابراین آنهایی كه سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی كه گرم مزاج هستند باید آنرا با سركه بخورند .

مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است

۱)خوردن آن دید چشم را تقویت می كند

۲)برای تقویت نیروی جنسی مفید است

۳)ضعف مثانه را برطرف می كند

۴)برای تقویت قلب مفید است

۵)ملین است و یبوست را برطرف می كند

۶)تب بر است

۷)مارچوبه بعلت داشتن كلروفیل خونساز است و كسانیكه كم خون هستند باید از آن استفاده كنند .

۸)مارچوبه به ساختن گلبولهای قرمز خون كمك می كند

طرز استفاده:

برای نگاهدری مارچوبه آنرا در پارچه های مرطوب ببندید و در یخچال قرار دهید زیرا گرما و خشكی آنرا از بین میبرد

مارچوبه را نیز می توان در سالاد ریخت و یا از آن سوپ تهیه كرد .

مورد دیگر استفاده از مارچوبه غیر از پختن آن بصورت دم كرده آن است

دم كرده مارچوبه را به این صورت تهیه كنید :

چند شاخه مارچوبه را در داخل یك لیتر آبجوش بریزید و مقدری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه كنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بكشد . از این دم كرده بمقدر دو تا سه فنجان در روز برای تسكین و آرامش قلب استفاده كنید .

قسمت مورد استفاده مارچوبه

مضرات : 

مارچوبه را نباید آنهایی كه مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف كنند . مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ كلیه خوب نیست .


http://www.flowersgrowing.com/wp-content/uploads/2008/10/asparagus1.jpg




مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت